L. Westermanno sugrįžimo rungtynėse dominavęs „Žalgiris“ sutalžė „Skycop“
LKL/BNS nuotr.

L. Westermanno sugrįžimo rungtynėse dominavęs „Žalgiris“ sutalžė „Skycop“

Autorius: LKL.lt
2019-02-03

„Žalgiris“ (19-2) sugrįžo į legendinę Kauno sporto halę, į rikiuotę sugrįžo daugiau nei mėnesį dėl traumos nežaidęs Leo Westermannas, o šie sugrįžimai buvo pažymėti nesudėtinga pergale.

Šią savaitę Eurolygoje skaudžią nesėkmę prieš Maskvos srities „Chimki“ patyrę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pyktį išliejo „Betsafe-LKL“ čempionate – jie 96:67 (30:15, 23:16, 24:18, 19:18) sutriuškino Prienų „Skycop“ (7-14).

Nuo persekiotojų turnyrinėje lentelėje tolstančius šalies čempionus į pergalę vedė 15 taškų įmetęs Antanas Kavaliauskas. Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis pridėjo po 12 taškų.

Traumą išsigydęs L. Westermannas ant parketo praleido 17 minučių, per kurias pelnė 7 taškus (1/3 dvitaškiai, 1/3 tritaškiai, 2/2 baudos) bei atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Viso susitikimo metu dominavęs „Žalgiris“ pabėgo jau pirmajame kėlinyje, kai po spurto 23:4 išsiveržė į priekį 30:12. Įpusėjus susitikimui komandas skyrė 22 taškai – 53:31.

Po pertraukos „Skycop“ demonstravo gyvybės ženklus ir kurį laiką neleido varžovams tolti, bet trečiajam ketvirčiui artėjant link pabaigos žalgiriečiai spurtavo 14:2 bei atitrūko 75:47.

Paskutinysis kėlinys tebuvo formalumas. Po krepšiais pasipriešinimo nesulaukęs ir kovą dėl atšokusių kamuolių 41:26 laimėjęs „Žalgiris“ išsaugojo triuškinantį pranašumą ir pasiekė įtikinamą pergalę.

Kauno ekipai šiame susitikime nepadėjo Brandonas Daviesas, Nate'as Woltersas ir Laurynas Birutis.

„Sužaidėme neblogas rungtynes. Malonu, kad jau sugrįžta traumuoti žaidėjai, malonu, kad sužaidžia jaunimas, – po rungtynių džiaugėsi nugalėtojų strategas Š. Jasikevičius, – Leo sužaidė visai padoriai. Lauksime, kol jis grįš į savo ritmą“.

„Tikėjausi pralaimėti mažesniu skirtumu, – sakė Virginijus Šeškus, – pusė skirtumo susidėjo iš to, jog nesilaikėme nuostatų, kurias buvome susitarę prieš susitikimą. Žaidėme labai banguotai, o per kelias minutes praleisdavome po 8 ir daugiau taškų. Savo žaidėjų akyse nemačiau ugnelės. Rodome, kad galime žaisti, bet patenkame į dideles duobes. Nesilaikome derinių, o tokie dalykai yra skausmingi.“

„Žalgiris“: Antanas Kavaliauskas 15, Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis po 12, Marius Grigonis 11, Aaronas White'as 8 (6 atk. kam.).

„Skycop“: Žygimantas Janavičius 17, Arnas Labuckas 10 (6 atk. kam.), Mindaugas Lukauskis ir Martynas Gecevičius po 8.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris