Tvirtai pirmavęs „Lietkabelis“ neturėjo problemų su „Skycop“
LKL/BNS nuotr.

Tvirtai pirmavęs „Lietkabelis“ neturėjo problemų su „Skycop“

Autorius: LKL.LT
2019-02-09

Užtikrintai rungtyniavęs ir tritaškių ginklą naudojęs Panevėžio „Lietkabelis“ (13/8) pasiekė trečią pergalę iš eilės „Betsafe–LKL“.

Nenado Čanako auklėtiniai namuose 92:74 (22:19, 24:15, 29:23, 17:17) neturėjo problemų su Prienų „Skycop“ (7/15).

Prienų ekipai tai – ketvirta nesėkmė iš eilės.

Apylygiai komandos atrodė tik pirmajame kėlinyje – vėliau „Lietkabelis“ atitrūko. Skirtumas tapo dviženklis, o po ilgosios pertraukos perkopė 20 taškų ribą – 75:52.

Šeimininkai gerai išnaudojo tolimus metimus ir šiuo ginklu sunkino padėtį „Skycop“, solidžiai atrodė ir neseniai į Panevėžį atvykęs Ikenna Iroegbu, tad pergalė buvo pasiekta be didesnių problemų.

Šiose rungtynės „Lietkabelis“ pataikė 15 iš 29 tolimų metimų (51 proc.). Prienų komandos taiklumas iš šios zonos buvo prastesnis – 5 iš 25 (20 proc.).

Prie pergalės 18 taškų pridėjo Paulius Valinskas (4/8 trit.), 17 – I. Iroegbu (6 rez. perd.), po 11 – Donatas Tarolis ir Marko Čakarevičius (3/6 trit.), po 9 – Saulius Kulvietis (3/5 trit.) ir Jamaras Wilsonas.

Prienų ekipai 19 taškų surinko Žygimantas Janavičius (5 rez. perd.), 15 – Martynas Gecevičius (5 rez. perd.), 12 – Vytenis Lipkevičius, 11 – Malcolmas Grantas, 10 – Arnas Labuckas, 7 – Darjušas Lavrinovičius (10 atk. kam.).

Ž. Janavičiui tai buvo rezultatyviausios ir naudingiausios sezono rungtynės „Betsafe–LKL“. 

„Lietkabelį“ treniruojantis N. Čanakas pasidžiaugė savo auklėtinių atsidavimu.

„Žaidėme su gera energija, visi žaidėjai atidavė mums kažką nuo savęs, ypač kai mums nepadėjo Kupšas ir Jasaitis, kurie yra labai svarbūs mūsų komandai.

Nesu patenkintas kai kuriomis taktinėmis detalėmis, tačiau dabar žiūrime į būsimas rungtynes, kurios mums – kol kas svarbiausios šį sezoną. Žaisime prieš labai gerai šiuo metu rungtyniaujančias „Pieno žvaigždes“, todėl laukia sunki kova“, – apie „Kidy Tour“ KMT ketvirtfinalį kalbėjo treneris.

Tuo tarpu Virginijus Šeškus turėjo priekaištų komandos puolimui.

„Momentais rodome, kad galime žaisti, bet ateina momentai, kai paleidžiame kontrolę ir gauname be atsako kokius 8 taškus. Labai daug tokių atkarpų. Gali prigalvoti daug pasiteisinimų, brolis buvo tik vienas, bet ir su mažiukais prisivijome ir vėliau sekė trys klaidos. Išvykoje taip labai sunku.

Kitas dalykas – pataikymas. Per visą mano karjerą Prienuose nebuvo tokio blogo puolimo. Turime pataikančius iš perimetro žaidėjus, o sunkesnius metėme tik kokius tris metimus“, – auklėtiniams priekaištavo V.Šeškus, pasigedęs ir degančių akių.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris