„Pieno žvaigždžių“ barjerą perlipęs „Lietkabelis“ tapo paskutiniu „Kidy Tour“ KMT finalo ketverto dalyviu
LKL/BNS nuotr.

„Pieno žvaigždžių“ barjerą perlipęs „Lietkabelis“ tapo paskutiniu „Kidy Tour“ KMT finalo ketverto dalyviu

Autorius: H. Augustynas
2019-02-13

Panevėžio „Lietkabelio“ ekipa atsakomajame „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio mače dar kartą įrodė pranašumą prieš Pasvsalio „Pieno žvaigždes“ ir žengė į finalinį ketvertą.

10 taškų pranašumą po pirmųjų rungtynių turėję panevėžiečiai neatsipalaidavo namuose ir sutriuškino svečius iš Pasvalio 104:79 (26:19, 24:21, 28:21, 26:18).

104 taškus pelnę panevėžiečiai pakartojo „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės rezultatyvumo rekordą, kurį šį sezoną užfiksavo Kauno „Žalgiris“.

„Lietkabelio“ gretose iš devynių registruotų krepšininkų net septyni pelnė dviženklį taškų skaičių, o rezultatyviausiai žaidė 19 taškų surinkęs Ikenna Iroegbu.

„Pieno žvaigždžių“ gretose išsiskyrė 16 taškų surinkęs Tomas Lekūnas ir 14 pridėjęs Yannickas Franke.

Susitikimą kiek geriau pradėjo pasvaliečiai (10:4), tačiau slogiai startavęs „Lietkabelis“ surengė spurtą 16:2 ir perėmė rungtynių kontrolę – 20:12.

Nors antrajame kėlinyje „Pieno žvaigždės“ sugebėjo išlyginti rezultatą (33:33), „Lietkabelis“ sužaidė dar vieną sėkmingą atkarpą 17:4 ir nutolo nuo varžovų – 50:37.

Po ilgosios pertraukos pasvaliečiai pelnė penkis taškus be atsako ir priartėjo prie aikštės šeimininkų (45:50), tačiau nepasimetęs „Lietkabelis“ greitai susigrąžino dviženklį pranašumą ir prieš lemiamą ketvirtį įgijo net 17 taškų pranašumą (78:61).

Ketvirtasis kėlinys tarp komandų buvo tik formalumas, kadangi sumuojant abiejų rungtynių rezultatus, „Lietkabelis“ turėjo jau 27 taškų persvarą. Jo metu svečiai iš Pasvalio intrigos atkurti nesugebėjo, o „Lietkabelis“ tik dar labiau padidino savo pranašumą.

„Pirmajame mače didžiąją mačo dalį žaidėme gerai, tačiau tos rungtynės pasibaigė ne taip, kaip norėjome. Šį vakarą dvikovą pradėjome galvodami, kad rezultatas yra 0:0 bei pademonstravome didelę energiją. Net 7 krepšininkai mūsų komandoje pelnė dviženklį taškų skaičių, o tai ir buvo raktas į pergalę“, – teikė panevėžiečių treneris Nenadas Čanakas.

„Mačo pradžia nieko blogo nežadėjo, tačiau po to sustojome. Padarėme daug klaidų tiek puolime, tiek gynyboje. Praleidus 104 taškus negalime tikėtis teigiamo rezultato“, – pripažino „Pieno žvaigždžių“ strategas Gediminas Petrauskas.

„Lietkabelis“ buvo priverstas verstis be traumuotų Marko Čakarevičiaus ir Mindaugo Kupšo.

Panevėžiečiai „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalinio ketverto pusfinalyje susitiks su titulą ginančiu „Žalgiriu“. Komandos dėl vietos finale susigrums šeštadienį 15:10 val. Bilietus į „Siemens“ arenoje vasario 16-17 dienomis vyksiantį „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės finalinį ketvertą platina TIKETA.

„Lietkabelis“: Ikenna Iroegbu 19 (5 rez. perd.), Žiga Dimecas 13 (5 atk. kam.), Jamaras Wilsonas 12, Stefanas Sinovecas (9 atk. kam.), Donatas Tarolis, Simas Jasaitis (6 rez. perd.) ir Saulius Kulvietis (6 atk. kam., 5 rez. perd.) po 11, Paulius Valinskas 9 (7 rez. perd.).

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 16 (5 atk. kam.), Yannickas Franke 14, Vytautas Šulskis (8 atk. kam.) ir Jay'us Threattas (5 atk. kam.) po 10.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris