D. Zavackas: „Manau, kad galime iškovoti taurę“
LKL / BNS nuotr.

D. Zavackas: „Manau, kad galime iškovoti taurę“

Autorius: LKL.lt
2019-02-14

Donatas Zavackas, kaip ir Klaipėdos „Neptūnas“, po dvejų metų pertraukos grįžta į „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės turnyrą.

Tik šį kartą jis prestižiniame turnyre dalyvaus ne kaip krepšininkas, o kaip klubo vadovas.

„Neptūno“ sporto direktorius neslepia: patekimas į finalo ketvertą – tarsi akmens nuo krūtinės nuridenimas, o į Vilnių „Neptūnas“ atvyksta su tikslu pasiekti finalą, giliai širdyje – ir iškovoti titulą.

LKL.lt – pokalbis su D. Zavacku apie „Neptūno“ siekius šį savaitgalį vyksiančiame „Kidy Tour“ KMT finalo ketverte.

– Donatai, pastarąjį kartą „Neptūnas“ finalo ketverte žaidė 2016-aisiais, kai jūs vilkėjote šios komandos marškinėlius. Ir jūs, ir „Neptūnas“ grįžta po 2 metų pertraukos – kaip smagu patekti tarp elito?
– Manyčiau, po pernai fiasko („Neptūnas“ ketvirtfinalyje pralaimėjo „Dzūkijai“, – Red.), mums tai ne tik pasiekimas, bet ir didelės naštos nukritimas. Buvo apmaudu pernai nepatekti į finalo ketvertą, kuris vyko namie. Manau, ne vienas nurijo tą kartėlį. Žinant renginio organizaciją ir turnyro didybę, mums labai smagu, kad iškovojome vietą finalo ketverte.

„Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės tvarkaraštis
Finalo ketvertas Vilniaus„Siemens“ arenoje
Šeštadienis 15.10 val. I pusfinalis: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“
Šeštadienis 17.30 val. II pusfinalis: „Rytas“ – „Neptūnas“
Sekmadienis 14 val. Rungtynės dėl 3 vietos
Sekmadienis 17.40 val. Finalas

– Dalyvavote turnyre kaip krepšininkas, kokia reikšmė žaidėjams dalyvauti finalo ketverte?
– Šis turnyras per pastaruosius metus išaugo į didžiulį renginį, o tai rodo sirgalių ir komandų suinteresuotumas. Mums tai pirma galimybė kovoti dėl titulo. Kasmet turnyras tampa vis patrauklesnis, mūsų noras – pasirodyti jame kuo geriau.

– Kokius tikslus keliate komandai?
– Treneris jau užsiminė: mūsų planas A buvo patekti, planas B – pergalė pusfinalyje prieš Vilniaus „Rytą“. Nevažiuojame nuleidę galvų, manome, kad galime duoti gerą kovą „Rytui“ ir tikėtis, kad išeisime kaip nugalėtojai.

– Manote, kad „Neptūnas“ pajėgus žaisti finale?
– Neperšokus duobės nesinori sakyti „op“. Mūsų šio sezono kreivė nepastovi – esame nugalėję ir „Rytą“, ir „Žalgirį“, bet pralaimėję Pasvaliui ir Utenai. Čia laukia vienos rungtynės, kurios lemia patekimą į finalą – visko gali būti. Galiu pasakyti tik viena – kovosime dėl pergalės.

– Čia – ne atkrintamųjų serija, o vienos rungtynės, kur daug lemti gali sėkmė ir atsitiktinumas. Ar „Neptūnas“, palankiai susiklosčius situacijai, gali laimėti titulą?
– Manau, kad galime iškovoti taurę. Labai daug priklauso, kokios formos yra komanda ir kaip atvažiuoja nusiteikusi. Jei demonstruosime gerą krepšinį, kurį galime rodyti, o viską lemia vienos rungtynės – gali įvykti bet kas. Kaip ir prieš kelis metus, kai Prienų klubas nugalėjo „Lietuvos rytą“ ir „Žalgirį“ ir tapo taurės turnyro laimėtojais.

– Neseniai „Neptūną“ papildęs Deividas Gailius sustiprino komandą, ar dabar jaučiatės, kad esate antra geriausia Lietuvos komanda, kaip dabar esate žvelgiant į „Betsafe–LKL“ turnyro lentelę?
– Nenoriu mėtytis skambiomis frazėmis. Deividas sustiprino mūsų klubą, jam buvo lengva įsilieti, nes anksčiau yra čia žaidęs. Nesusiklosčius sezonui Turkijoje jis atvažiavo ambicingas ir norėdamas įrodyti, kad gali žaisti gerai. Mūsų klubui tai didelis pastiprinimas

Nenoriu sakyti, esame antra ar trečia, ateis pavasaris ir viskas susidėlios į savo vietas.

– Su kokia sportine forma „Neptūnas“ atvyksta į Vilnių?
– Galvojant apie FIBA Čempionų lygą, sužaidėme solidžias rungtynes. Laimėjome ketverias paskutines rungtynes ir iškopėme į atkrintamąsias. Bet „Betsafe–LKL“ truputį buksuojame. Ir tą parodė ketvirtfinalio rungtynės su Prienais. Žinant, dėl ko važiuojame ir dėl ko kovosime, turime pasistiebti, jei norime galvoti apie pergalę.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris