Į kovą grįžtantys pasvaliečiai: apie išnaudotą pertrauką ir artėjantį mačą su „Rytu“
Foto: LKL / BNS

Į kovą grįžtantys pasvaliečiai: apie išnaudotą pertrauką ir artėjantį mačą su „Rytu“

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2019-03-01

Nuo paskutinių Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubo rungtynių praėjo jau kiek daugiau nei dvi savaitės. Dėl „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės ir pasaulio čempionato atrankos kovų dauguma pasvaliečių turėjo galimybę prieš svarbiausias sezono kovas kiek atsipūsti. 

Pavyzdžiui, komandos treneris Gediminas Petrauskas atrado laiko keletą dienų praleisti Austrijoje. Galimybę pakeisti aplinką turėjo ir komandos žaidėjai, gavę ne vieną laisvą dieną.

„Smagu viduryje sezono gauti laisvas dienas ir pakeisti aplinką, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo G. Petrauskas. – Bet kuriam žmogui bet kuriame darbe tai yra svarbu. Aišku, emociškai nuo savo darbų nepabėgi. Pavyzdžiui, mano atveju, darbas toliau vyko, nes visgi mes toliau dairomės ir naujoko. Darbo buvo, bet bent kiek pakeisti rutiną yra gerai.“

Tiesa, dviem žaidėjams per šį laiką teko ne laisvadieniai ar poilsis, bet rungtynės gimtinėse. Yannickas Franke išvyko į Nyderlandus, kur kovėsi nacionalinėje ekipoje ir susitiko su Lietuvos rinktine. Tuo metu Dagoberto Pena keliavo į Dominikos Respubliką ir taip pat prisijungė prie savo šalies rinktinės.

Tuo metu kiek atsikvėpę likę Pasvalio komandos krepšininkai grįžo į treniruotes, kur jų laukė darbas daugiausiai fizinio rengimo pratybose. Tiesa, jei „baterijas įkrauti“ komandai pavyko, tai taktinės „Pieno žvaigždžių“ treniruotės buvo pristabdytos.

Tai pastebėjo ir puolėjas Žygimantas Skučas.

„Visų pirma, mums tas laikas labai padėjo išsigydyti mikrotraumas, kurias turėjome ir pasiruošti kitai sezono atkarpai. Vis tik tas krepšinio trūkumas tikrai jautėsi, buvo dienų, kai mums trūko žaidėjų treniruotėse normaliam žaidimui penki prieš penkis. Šia prasme mums tai nieko gero nedavė, bet fiziškai tikrai padėjo“, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ aiškino krepšininkas.

Pasibaigus taurės kovoms, dabar pasvaliečiams liko kautis „Betsafe–LKL“ čempionate. O čia „Pieno žvaigždės“ į pavasarį įžengė tvirtai užimdamos penktąją vietą.

G. Petrausko auklėtiniai dar prieš pertrauką per dešimt susitikimų sugebėjo laimėti devynerias rungtynes, taigi dabar nuo artimiausių persekiotojų, šeštoje vietoje esančių Utenos „Juventus“ krepšininkų, Pasvalio klubą skiria penki laimėjimai.

Tiesa, dabar „Pieno žvaigždžių“ laukia sudėtingas ruožas – kovos su Kauno „Žalgiriu“, Panevėžio „Lietkabeliu“ ir jau šį šeštadienį į Pasvalį atvykstančiu naujuoju KMT čempionu Vilniaus „Rytu“.

„Pieno žvaigždžių“ puolėjas Ž. Skučas dar prieš taurės finalo ketverto kovas Vilniuje išreiškė prognozę, kad finale turėtų kautis ne „Rytas“, o Klaipėdos „Neptūnas“, su kuriuo vilniečiai kovėsi pusfinalyje.

Vis tik dabar įvykiai susiklostė taip, kad Dainiaus Adomaičio auklėtiniai tapo čempionais ir susigrąžino trofėjų po trejų metų pertraukos. Tiesa, dabar šią temą prisiminęs Ž. Skučas pasakoja, kad Vilniaus klubo triumfas finale nebuvo atsitiktinis.

„Na, jie tikrai gerai žaidė, – apie „Ryto“ žaidimą finale pasakojo Ž. Skučas. – Šarūnas Jasikevičius, mačiau, sakė, kad buvo sėkmės, tai su tuo sutinku, bet ji nebuvo iš niekur. „Rytas“ žingsnis po žingsnio dirbo, laukė „Žalgirio“ klaidų ir sulaukė. Manau, tai buvo teisingai iškovota pergalė. Pats rezultatas ir čempionai gal ir stebina, bet mačiau tas rungtynes ir pagal žaidimą negaliu pasakyti, kad labai stebėjausi.“

Ž. Skučas dar prieš kurį laiką minėjo, kad sostinės klubas vis dar ieško savo kelio ir demonstruoja banguojantį žaidimą. Vis tik dabar krepšininkas pripažįsta – į Pasvalį atvyksta jau gerokai sustiprėjusi komanda.

„Manau, kad dabar ši komanda žaidžia drausmingiau. Nuo to laiko, kai pirmą kartą šį sezoną su jais susitikau, dabar drausmės ten matosi išties daugiau. Žaidėjai geriau jaučia vienas kitą, kalba gynyboje… Komandiniu atžvilgiu, tai yra geresnė ekipa“, – aiškino krepšininkas.

Auklėtiniui pritarė ir taip pat apie varžovus kalbėjęs treneris G. Petrauskas. Pastarasis netgi palygino, kad vilniečiai savo kelio ieškojo panašiai kaip ir „Pieno žvaigždės“, ir pagaliau rado sudėtį, kuri žaidžia gero lygio krepšinį.

„Sezono eigoje gal ir buvo kažkoks „Ryto“ banguotumas, bet reikia suprasti, kad komanda turėjo naują trenerį, daug naujų žaidėjų… Reikia visiems surasti savo vietas, reikia laiko. Su legionieriais jų situacija gal kažkiek netgi priminė mūsiškę, bet tai yra klubo vadovų darbai. Visi ieško žmonių, kurie norėtų atstovauti klubo spalvoms. Dabar aišku, kad „Rytas“ turi kolektyvą, kurie jaučia malonumą ir ta atmosfera matosi. Aišku, reikia sutikti, kad ir A. Parachouskio atėjimas į komandą įnešė tai, ko reikėjo – jėgos po krepšiu“, – mintimis dalijosi „Pieno žvaigždžių“ strategas.

Rungtynės tarp „Pieno žvaigždžių“ ir „Ryto“ Pasvalyje vyks šį šeštadienį 17.20 val. Bilietus į susitikimą galite įsigyti čia. Rungtynes taip pat transliuos ir BTV.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris