Kas šį vakarą kils į viršų? „Nevėžis“ priima „Neptūną“
LKL / BNS nuotr.

Kas šį vakarą kils į viršų? „Nevėžis“ priima „Neptūną“

Autorius: LKL.lt
2019-03-25

Kėdainių „Nevėžis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ šį vakarą baigs 26-ąjį „Betsafe–LKL“ čempionato turą.

Dėl savaitgalį užimtos Kėdainių arenos šios rungtynės vyks pirmadienio vakarą, susitikimą nuo 18 val. tiesiogiai bus galima stebėti LKL.lt (Lietuvoje) ir Fanseat.com (užsienyje).

Nugalėjusi komanda kils į viršų turnyro lentelėje: „Neptūnas“ aplenktų Vilniaus „Rytą“ ir sugrįžtų į antrą poziciją, „Nevėžis“ sugrąžintų „Šiaulius“ į paskutinę čempionato vietą.

Favoritu šį vakarą laikomas „Neptūnas“, juolab kad „Nevėžį“ pakirto traumos.

„Visą savaitę treniravomės aštuoni, neturėjome galimybės sportuoti penki prieš penkis“, – LKL.lt neslėpė „Nevėžio“ treneris Darius Dimavičius.

Paskutinės 5 rungtynės „Betsafe–LKL“
„Nevėžis“ „Neptūnas“
„Skycop“ -3 „Lietkabelis“ -2
„Juventus“ -4 „Dzūkija“ +6
„Šiauliai“ -9 „Žalgiris“ +10
„Lietkabelis“ -17 „Juventus“ +1
„Rytas“ -1 „Pieno žvaigždės“ -14

Dėl traumų šį vakarą nežais Martinas Junakovičius (smegenų sutrenkimas), Ignas Labutis (čiurnos trauma) ir Aidas Einikis (peties sąnario trauma). Po čiurnos traumos atsigaunantis Gintautas Matulis turėtų padėti komandai.

„Neptūnas“ taip pat turėtų būti ne pajėgiausios sudėties – dėl sveikatos problemų rungtynes turėtų praleisti Kyle‘as Weaveris.

„Dabar pakeitėme ritmą ir visą savaitę ruošėmės rungtynėms, – teigė Kazys Maksvytis, kurio auklėtiniai baigė kovas dviem frontais ir nuo šiol visą dėmesį skiria „Betsafe–LKL“ kovoms. – Kėdainių komanda pastarąsais rungtynes pralaimėjo nedideliu skirtumu ir pastaruoju metu žaidžia neblogai.“

„Nevėžis“ nelaimi daugiau nei du mėnesius, tačiau visas 7 rungtynes pralaimėjo vidutiniu 7 taškų skirtumu. Per šią atkarpą „Žalgiriui“ nusileista 3 taškais, „Rytui“ – 1 tašku.

„Šį sezoną žaidėme prieš 7-8 žaidėjus turėjusius „Lietkabelį“ ir „Šiaulius, gal kiek dėl to atsipalaidavome ir varžovai tuo pasinaudojo, – pozityvą dėl išretėjusių gretų įžvelgti bandė D. Dimavičius. – Kai žaidėjai jaučia, jog nebus daug rotacijos, keisti galinčių žmonių, labiau gali susitelkti. Norėčiau, kad ir mums taip būtų. Bijau, kad likę aštuoni nenumirtume fiziškai. Žaisime savo žaidimą ir nepasiduosime.“

„Nemanau, kad galime neįvertinti varžovų, – laukdamas akistatos su paskutine lygos komanda sakė K. Maksvytis. – Esame geroje padėtyje ir turime kovoti dėl geresnės pozicijos turnyro lentelėje.“

„Neptūnas“ ir „Rytas“ turi po 19 pergalių per 25 rungtynes, bet „Rytas“ žengia aukščiau dėl geresnio tarpusavio rezultato.

„Neptūnas“ šį vakarą gali grįžti į antrą poziciją, bet „Rytas“ vėl galės pavyti rytoj, kai Alytuje kovos su „Dzūkija“.

Šį savaitgalį „Neptūnas“ ir „Rytas“ tarpusavyje surems ginklus Vilniuje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris