Karjeros sezoną žaidžiantis D. Tarolis: apie susigyvenusį „Lietkabelį“ bei efektingus dėjimus
Foto: LKL / BNS

Karjeros sezoną žaidžiantis D. Tarolis: apie susigyvenusį „Lietkabelį“ bei efektingus dėjimus

Autorius: LKL.LT
2019-03-28

Panevėžio „Lietkabelis“ šį sezoną išgyveno tikrą pokyčių pasiutpolkę, tačiau Nenado Čanako diriguojama kariauna sugebėjo šokti atgal ant bėgių, iškovoti „Kidy Tour“ Karaliaus Mindaugo taurės bronzą bei toliau siekia prieš sezoną iškeltų tikslų „Betsafe–LKL“ čempionate.

Negandos „Lietkabelio“ komandoje jau yra praeityje – panevėžiečiai tęsia medalių medžioklę šalies pirmenybėse, o vienas svarbiausių ginklų šioje kovoje – geriausią sezoną karjeroje žaidžiantis puolėjas Donatas Tarolis.

„Sezonas banguojantis, bet žinant visus pasikeitimus, manau, kad atsilaikome visai neblogai. Komandoje nuotaika dabar yra labai gera, esame susidraugavę ir pajutę vieni kitus.

Kaip buvo pradžioje, kai įvyko visi pokyčiai, ir kaip yra dabar, tai komanda skiriasi kaip diena ir naktis. Mes susigyvenome“, – tinklalapiui LKL.lt teigė šeštadienį 25-ąjį gimtadienį minėsiantis D. Tarolis.

202 cm ūgio aukštaūgis yra viena kertinių figūrų Panevėžio komandoje. Atletiškumu pasižymintis puolėjas fiksuoja karjeros rekordus beveik visose statistinėse kategorijose.

Universaliai rungtyniaujantis D. Tarolis per 19 minučių pelno po 8,9 taško (64,8 proc. dvit.), atkovoja po 4,3 ir perima po 0,7 kamuolio, atlieka 1,1 rezultatyvaus perdavimo, blokuoja 0,5 metimo bei renka po 11,6 efektyvumo balo.

„Žvelgiant į statistiką, tai šis sezonas yra geriausias mano karjeroje, – dėstė D. Tarolis. – Tai lemia didesnis žaidimo laikas, tuomet atsiranda progų atkovoti kamuolį, įmesti papildomų taškų, o su tuo pagerėjo ir statistika.

Bendrai savo sezoną, kaip ir komandos, irgi vertinčiau banguotai. Vienas rungtynes sužaidžiu gerai, kitas – nelabai. Statistikos nežiūriu, tiesiog stengiuosi daryti viską, kas būtų naudingai komandai. Noriu pasiekti pergalę kiekvienose rungtynėse.“

Pergalių „Lietkabeliui“ išties reikia. Panevėžiečiai dalyvauja intensyviose lenktynėse dėl ketvirtosios vietos su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkais.

Iki reguliaraus sezono pabaigos likus 12 mačų, N. Čanako auklėtiniai turi vos vienos pergalės pranašumą prieš pasvaliečius, o nuo trečioje pozicijoje esančio „Neptūno“ „Lietkabelį“ skiria 4 pergalės.

„Blogiausiu atveju, tai mes norime išlaikyti ketvirtąją poziciją, kad ketvirtfinalyje turėtume namų pranašumą, – mintimis dalijosi iš Gargždų kilęs krepšininkas. – Stengiamės laimėti visas rungtynes ir norime pavyti trečiąją vietą.

Žiūrėsime, kaip pavyks toliau, bet tikslas visada yra stovėti kuo geresnėje pozicijoje. Kalbant apie atkrintamąsias – siekiamybė yra medalis.“

Trečiąjį sezoną Panevėžyje žaidžiantis D. Tarolis labiausiai dirba ties pataikymu. Iš toli gargždiškis šį sezoną realizavo 9 metimus iš 29 (31 proc.), nuo baudų metimų linijos – 41 iš 63 (65,1 proc.).

„Noriu tobulėti ir bandau tą daryti, – tinklalapiui LKL.lt sakė „Lietkabelio“ puolėjas. – Žinau, kad nesu labai geras metikas, tad bandau mesti kuo daugiau metimų po kiekvienos treniruotės. Ties tuo dirbu ir vasaromis.

Gerinti bandau ne tik metimą, bet ir kitus žaidimo aspektus: kamuolio valdymą, žaidimą nugara arti krepšio ar vidutinius metimus. Yra daug dalykų, kuriuos reikia gerinti.“

D. Tarolis – dažnas svečias gražiausių savaitės epizodų rinkiniuose. Įspūdingu šoklumu pasižymintis puolėjas šį sezoną spėjo atlikti jau ne vieną galingą dėjimą.

„Nesistengiu papulti į topus, bet malonu. Turiu ganėtinai neblogą šuolį ir bandau jį išnaudoti – tiek dėjimais, tiek blokuotais metimais.

Smagu padaryti gražų epizodą ir taip užvesti komandą, pakelti sirgalius iš savo vietų. Tai visada malonus dalykas, duodantis gerą emocinį užtaisą“, – sakė D. Tarolis.

Stipriausioje šalies lygoje D. Tarolis debiutavo 2015-aisiais – po įspūdingo sezono NKL pirmenybėse, kuomet atstovaudamas „Žalgirio“ dubleriams jis tapo naudingiausiu lygos krepšininku, jis sulaukė kvietimo prisijungti prie pagrindinės Kauno komandos.

„Žalgiryje“ perspektyvus puolėjas praleido sezoną. Eurolygoje jis iš viso sužaidė 10 minučių, o šalies pirmenybėse su Kauno ekipa iškovojo kol kas vienintelį karjeroje čempionų žiedą.

D. Tarolis atviras – žaisti „Žalgiryje“ išlieka jo siekiamybe.

„Manau, kad kiekvienas žaidėjas nori būti „Žalgiryje“, nes ši komanda yra aukščiausio lygio. Žaidi, stengiesi, nori, kad tave pastebėtų. Galų galiausiai gal grįši į tą komandą“, – sakė už trijų dienų 25-ąjį gimtadienį minėsiantis atletas.

Puolėjo kontraktas su „Lietkabeliu“ baigsis artėjančią vasarą. Jis jau kartą yra rungtyniavęs užsienyje, kuomet 2015-2016 metų sezoną praleido Austrijoje, Traiskircheno „Arkadia Lions“, o tokios galimybės neatmeta ir ateityje.

Vis dėlto jis svarstytų Aukštaitijos klubą pasiūlymą, kuriame jaučiasi laimingas.

„Norėčiau dar pažaisti užsienyje, – sakė D. Tarolis.– Dauguma žaidėjų nori kažkur išvažiuoti, kažką pamatyti, žaisti kitoje šalyje. Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje – kiek žinau, ten yra geros krepšinio sąlygos. Tikrai norėčiau išvažiuoti ir pabandyti save.

Apie Panevėžio klubo organizaciją negaliu pasakyti nė vieno blogo žodžio. Gyvenimo sąlygos, žmonės Panevėžyje ir klubo valdžia – viskas yra super. Jei pasiūlys pratęsti kontraktą, aš tikrai jį apsvarstysiu.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bronzaaa!!! #3 #cup #vilnius #lietkabelis

A post shared by Donatas Tarolis (@donce_27) on

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris