Lemiamu metu neklydę „Juventus“ krepšininkai išsivežė pergalę iš Prienų
LKL/BNS nuotr.

Lemiamu metu neklydę „Juventus“ krepšininkai išsivežė pergalę iš Prienų

Autorius: LKL.LT
2019-03-29

27-ąjį „Betsafe-LKL“ turą svarbia pergale pradėjo Utenos „Juventus“ (11-16) krepšininkai, išvykoje įveikę tiesioginius konkurentus dėl šeštos vietos Prienų „Skycop“ (9-18).

Žydrūno Urbono auklėtiniai atkaklias rungtynes laimėjo 82:69 (24:16, 22:21, 12:18, 24:14).

Tai buvo turnyro lentelės kaimynų dvikova. Pergalės atveju Prienų komanda laimėjimų skaičiumi būtų pavijusi uteniškius ir juos aplenkusi dėka geresnio tarpusavio rungtynių santykio.

Šeimininkų ekipos gretose pirmą kartą registruotas buvo iš Kauno „Žalgirio“ išnuomotas krašto puolėjas Vitalijus Kozys. Tiesa, devyniolikmečiui debiuto dar reikės palaukti – šiose rungtynėse jis ant parketo nepasirodė.

Lemiamą mačo atkarpą dvitaškiu pradėjo Dovis Bičkauskis, leidęs Utenos komandai padidinti persvarą iki penkių – 60:55. Tačiau tada prieniškiai spurtavo ir po Darjušo Lavrinovičiaus taiklių baudų pirmaujanti komanda pasikeitė – 62:60. Bet po tokios atkarpos uteniškiai greitai atsigavo ir susigrąžino pranašumą – 67:62.

Prieniškių tokia įvykių eiga iš vėžių taip pat neišmušė ir jie varžovų per toli nepaleido – 66:70. Tačiau čia netrukus labai tolimą tritaškį šovė Marius Runkauskas, suteikęs „Juventus“ jau aštuonių taškų pranašumą – 74:66. Per likusį laiko uteniškiai pergalingos persvaros iš rankų nebepaleido ir papildė savo sąskaitą dar viena pergale.

„Skycop“: D. Lavrinovičius 16, Martynas Gecevičius 13, Žygimantas Janavičius 11, Malcolmas Grantas 10;

„Juventus“: Martinas Gebenas 22 (8/11 dvit.), Marius Runkauskas 18 (5/9 trit.), Arvydas Šikšnius ir Kenny Gainesas po 8;

Po rungtynių laimėtojų treneris Žydrūnas Urbonas pagyrų negailėjo ir savo komandai, ir varžovams. 

„Vyrai įsiklausė į tai, ką šiandien turėjome padaryti. Jei su Pasvaliu praėjome „šalia rungtynių“, tai šį kartą to visiškai nebuvo, atlikome teisingą darbą. Vienas pagrindinių faktorių buvo gynyba, akcentavau, kad tai tarsi atkrintamųjų rungtynės“  teigė strategas.

Varžovai sukomplektavę gerą komandą, puolime tikrai galingi, tačiau mane nustebino ir tai, kaip jie šiandien gynėsi. Nebuvo lengva pelnyti taškus“.

Tuo tarpu Virginijus Šeškus vardino nesėkmės priežastis.

„Žinoma, šiandien mus pražudė daug dalykų, bet esminis turbūt buvo tas, jog turėdami dviejų taškų persvarą sugebėjome padaryti penkias klaidas. Dar suprasčiau, jei tai darytų jauni žaidėjai, bet kai tai daro patyrę krepšininkai... Tai tikrai nepaaiškinami dalykai. Visi žaidė po 25-26 minutes, gali įsižaisti“ kalbėjo prieniškių treneris.

Kitas dalykas su tokiu pataikymu laimėti negalima. Vėliau susistatė žaidimas, bet varžovai žino mūsų bėda ir keičiasi nuo įžaidėjo iki centro. Kamuolys nevaikšto ir mums iškart prasideda problemos“.

Akistata Prienuose prasidėjo apylygiai ir nei viena pusė iniciatyvos neturėjo, tačiau situacija kiek pasikeitė mačui įsibėgėjant – M. Gebenas dominavo po krepšiais, taškais vertė vieną metimą po kito (jau per pirmas dešimt minučių buvo surinkti 10 taškų), ir po pirmojo ketvirčio tai padėjo „Juventus“ pirmauti 24:16.

Antrajame kėlinyje situacija per daug nesikeitė – Utenos krepšininkai ir toliau kontroliavo rungtynes, kelis tritaškius pridėjo M. Runkauskas ir svečiai toliau buvo priekyje. Tačiau vėliau prieniškiai surengė nedidelį spurtą ir priartėjo (32:35). Vis dėlto, kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė „Juventus“, kurie į pertrauką išėjo pirmaudami 46:37.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje priekyje ir toliau išliko Utenos komanda, tačiau antroje ketvirčio pusėje prieniškiai sužaidė neblogą atkarpą ir deficitą vėl sumažino iki trijų – 52:55. Vėliau komandos puolime strigo, viena kitai pasiuntė po tritaškį ir prieš paskutines dešimt minučių svečių pranašumas siekė tuos pačius tris taškus – 58:55.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris