„Bestafe“ prognozė: „Rytas“ pranoks „Neptūną“ ir įsitvirtins antroje pozicijoje
Foto: LKL / BNS

„Bestafe“ prognozė: „Rytas“ pranoks „Neptūną“ ir įsitvirtins antroje pozicijoje

Autorius: LKL.LT
2019-03-30

Iki reguliaraus sezono pabaigos liko 10 rungtynių, o lenktynės dėl antrosios vietos čempionate bei namų aikštės pranašumo atkrintamosiose tarp Vilniaus „Ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipų tuoj pasieks finišo tiesiąją.

Uostamiesčio ir sostinės komandos šiuo metu turi po lygiai pergalių (20), tad artėjančio mačo reikšmė yra didžiulė. Ketvirtoji ir tuo pačiu lemiama tarpusavio akistata tarp šių ekipų Klaipėdoje įvyks balandžio 10-ąją.

Pirmąjį sezoną Lietuvoje rungtyniaujantis Kyle‘as Weaveris spėjo pajusti išskirtinę dvasią uostamiečio ekipai varžantis prieš pajėgiausias „Betsafe–LKL“ komandas.

„Jaučiu, kad dvikovos prieš „Rytą“ ir „Žalgirį“ yra išskirtinės, – tinklalapiui LKL.LT sakė „Neptūno“ legionierius. – Energiją ir susidomėjimą tarp žaidėjų ir sirgalių galima pajusti ir per dvikovą, ir po jos. Matau, kad tai svarbūs mūšiai Klaipėdai.“

Klaipėdos ekipa šį sezoną demonstruoja solidų krepšinį – didžiąją laiko dalį „Neptūnas“ rikiavosi antroje pozicijoje šalies pirmenybėse, o FIBA Čempionų lygoje nužingsniavo iki atkrintamųjų.

Svarbia gero uostamiesčio ekipos žaidimo dalimi tapo ir 33-ejų amerikietis, kuris pagal naudingumo balus „Betsafe–LKL“ čempionate rikiuojasi 11-oje vietoje.

K. Weaveris per 25 minutes renka po 8,9 taško, atkovoja po 3,2 ir perima po 1,8 kamuolio, atlieka 4,1 rezultatyvaus perdavimo bei renka po 13,3 naudingumo balo.

„Negaliu pasakyti, kad laimime dėl konkrečios priežasties, nes kiekvienas mačas yra atskira istorija, – dėstė universalusis „Neptūno“ žaidėjas. – Ką galiu pasakyti apie komandą, tai kad mes aikštelėje iš tikrųjų laikomės kartu ir kaunamės dėl bendro tikslo.

Atkrintamosiose valia ir noras laimėti bus ypatingai svarbūs, o šių dalykų neišmoksi ir neišsitreniruosi.

Mes žaidžiame kietai ir kaskart norime laimėti, manau, kad ne kartą šį sezoną įrodėme, kad galime žaisti gerai.“

„Neptūno“ puolėjo teigimu, svarbų vaidmenį šiame klaipėdiečių sezone vaidina ir motyvacija, kurios jiems netrūksta – prieš sezoną mažai kas tikėjosi tokio Kazio Maksvyčio kariaunos žaidimo.

„Man tai nėra nieko naujo, būti nuvertintam nėra naujas dalykas mano gyvenime, – dėstė K. Weaveris. – Nenoriu sakyti, kad tai yra gerai, bet tai tikrai nėra blogai. Išankstinis nuvertinimas yra gera motyvacija mums, nes turime dar vieną papildomą priežastį pademonstruoti, kad kažkas klydo. Manau, kad tą parodėme šį sezoną jau ne kartą.“

Klaipėdiečiai atsidūrę sudėtingoje atkarpoje, kurioje jų laukia trejos rungtynės išvykoje iš eilės. Praėjusį pirmadienį triumfavę Kėdainiuose (78:70), šiandien „Neptūno“ krepšininkai į mūšį stos Vilniuje, o kitą savaitgalį – Pasvalyje prieš „Pieno žvaigždes“.

Vis dėlto išvykų sindromas Klaipėdos ekipos tikrai nekankina. Per 13 mačų svečiuose „Neptūnas“ patyrė vos vieną pralaimėjimą, kuomet Utenoje krito prieš „Juventus“. Vieną pralaimėjimą išvykose turi ir VIlniaus komanda – tai geriausiai svečių arenose žaidžiantis šalies klubai.

„Mes privalome jaustis patogiai svečiuose, – pagrindinį raktą į pergalę dvikovoje su „Rytu“ atskleidė K. Weaveris. – Mes tą sugebame padaryti, nes beveik visi pralaimėjimai patirti namuose, o tai yra labai keistas dalykas.

Išvykoje privalome būti labai vieningi, nes kovojome ne tik prieš varžovų komandą, bet ir jos sirgalius. Turime atrasti valios nepalūžti sunkiuose epizoduose.“

Dėl pėdos skausmų „Neptūno“ legionierius praleido dvikovą su „Nevėžiu“, tačiau yra pasiruošęs rungtyniauti prieš „Rytą“. Prieš artėjantį susitikimą Vilniuje K. Weaveris vertino varžovų pajėgumą, bet lengvų rungtynių nežadėjo.

„Vilniaus komanda yra tikrai gera, o ypatingai, kai žaidžia namuose, – dėstė 198 cm ūgio uostamiesčio ekipos krepšininkas. – Ši ekipa išgyvena nelengvą laikotarpį, neteko Chriso Kramerio ir įsigijo naujoką, kurį reikia įvesti į žaidimą, bet tai parodo „Ryto“ kietumą. Jie nepalūžta sunkiose situacijose, atranda būdų laimėti rungtynes bei toliau išlieka aukštame lygyje.

Aš gerbiu „Rytą“, kurį įveikti išvykoje mums bus didelis iššūkis mums. Mes nusileidome vilniečiams KMT pusfinalyje, tad dabar turime visą reikalingą motyvaciją prieš artėjantį mačą.

Ši dvikova yra svarbi ne tik dėl padėties turnyrinėje lentelėje, bet ir dėl psichologijos. Pasiekti pergalę „Siemens“ arenoje mums būtų labai svarbus dalykas žvelgiant į likusią sezono dalį. Aš be jokių abejonių žaisiu ir būsiu pasiruošęs mūšiui.“

Dvikovai pasiruošęs yra ir neseniai prie „Ryto“ komandos prisijungęs Derekas Needhamas. Traumuotą vilniečių kapitoną Ch. Kramerį pakeitęs amerikietis sostinės ekipai kelia aukščiausius tikslus.

„Norime tęsti kovą dėl trofėjaus, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Ryto“ atakų organizatorius. – Norime užimti antrąją vietą reguliariajame sezone ir turėti namų aikštelės pranašumą iki finalo.

Mūsų laukia sudėtingas mačas. Raktas į pergalę prieš „Neptūną“ slypi treniruotėse. Turime dirbti ir nekartoti klaidų, kokias darėme praeitų dviejų mačų pirmose rungtynių pusėse.“

„Rytas“ pastarosiose dvejose rungtynėse iškovojo sunkias pergales, kuomet 7 taškų persvara įveikė ir „Skycop“, ir „Dzūkiją“. 

28-erių 180 cm ūgio D. Needhamas solidžiai debiutavo Vilniuje. Per dvejas sužaistas rungtynes naujasis vilniečių atakų organizatorius pelnė po 15 taškų, atliko po 2 rezultatyvius perdavimus bei rinko po 11 naudingumo balų.

„Puiki komanda, nuostabus mikroklimatas, – įspūdžiais naujoje komandoje dalinosi „Ryto“ įžaidėjas. – „Rytas“ gerai dalinasi kamuoliu puolime, turi gerą strategą bei visą trenerių štabą. Visi čia esame dėl vieno tikslo, o dėl to rungtyniauti yra tik smagiau.“

D. Needhamui tai nėra pirmoji viešnagė Lietuvoje. Gynėjas prieš penkerius metus rungtyniavo „Šiaulių“ ekipoje, debiutiniame savo sezone Europoje.

Stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje jis įžvelgia teigiamus pokyčius per šį laikmetį.

„Dabar lygoje yra dar daugiau talentingų žaidėjų. Seku šią lygą nuo savo pirmojo sezono Europoje. Nemažai veteranai dabar žaidžia kartu, lygoje yra pirmą ar antrą profesionalų sezoną žaidžiančių žaidėjų, kure nori vis gerinti žaidimą ir judėti į priekį. Tai tikrai stipri lyga“, – teigė D. Needhamas.

„Betsafe“ lažybų ekspertai prognozuoja, kad „Rytas“ apgins namų aikštelę bei įsitvirtins antroje turnyrinės lentelės pozicijoje.

„Rytas“ – „Neptūnas“ šeštadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Sunkius laikus išgyvenančio „Nevėžio“ šeštadienį laukia sudėtinga užduotis. Paskutinėje vietoje žengiantys ir pastarąsias 8 rungtynes pralaimėję kėdainiečiai išvykoje bandys nukauti „Pieno žvaigždžių“ komandą, kuri šį sezoną rimtu testu tapo bet kuriam varžovui.

„Pieno žvaigždes“ – „Nevėžis“ šeštadienį 16.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Lentelės kaimynų mačas, kuris yra labai svarbus „Šiauliams“. Jei Antano Sireikos kariauna iškovos pergalę prieš dzūkus, tuomet nuo vietą atkrintamosiose garantuosiančios 8-osios vietos juos skirs dvi pergalės, jei pralaimės – keturios. Iki reguliaraus sezono pabaigos po šio savaitgalio liks vos 9 turai.

„Šiauliai“ – „Dzūkija“ sekmadienį 17.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

„Žalgiris“ yra arti stebuklo Eurolygoje – daugelio ekspertų nurašyta Kauno komanda iškovojo penkias pergales iš eilės bei bando suspėti į atkrintamųjų traukinį. Pakilime esantys kauniečiai sekmadienį namuose priims „Lietkabelį“.

„Žalgiris“ – „Lietkabelis“ sekmadienį 17.20 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per BTV arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos „Fanseat“ platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris