Fantastiškai lemiamą ketvirtį pradėjęs „Rytas“ kovoje dėl antrosios vietos įveikė „Neptūną“
LKL/BNS nuotr.

Fantastiškai lemiamą ketvirtį pradėjęs „Rytas“ kovoje dėl antrosios vietos įveikė „Neptūną“

Autorius: H. Augustynas
2019-03-30

Nerezultatyviose ir klampiose rungtynėse Vilniaus „Ryto“ ekipa sugebėjo išjudinti savo puolimą tik ketvirtajame kėlinyje, o tai ir leido aikštės šeimininkams įveikti Klaipėdos „Neptūną“. Po šios pergalės vilniečiai tapo vienvaldžiais antrosios turnyrinės lentelės vietos savininkais.

Ketvirtąjį kėlinį fantastišku spurtu 22:4 pradėjęs „Rytas“ susitvarkė su uostamiesčio ekipa 70:52 (15:14, 12:15, 11:11, 32:12).  

„Neptūno“ ekipai tai buvo nerezultatyviausios sezono rungtynės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse. Prieš tai prasčiausiai „Neptūnas“ atakavo dar šį mėnesį, kai į Panevėžio „Lietkabelio“ krepšį įmetė 72 taškus. „Ryto“ šio sezono antirekordas buvo pasiektas prieš Kauno „Žalgirį“, kai vilniečiai įmetė tik 59 taškus.

Vilniečius į priekį šiame susitikime vedė naujasis ekipos kapitonas Eimantas Bendžius, kuris surinko 16 taškų. 13 taškų ir 14 atkovotų kamuolių pridėjo Arciomas Parachouskis.

„Neptūno“ gretose nė vienas krepšininkas nesurinko dviženklio taškų skaičiaus, o rezultatyviausiai žaidė 9 taškus surinkęs Gytis Masiulis.

Abi komandos rungtynes pradėjo nervingai ir po dviejų kėlinių nė viena ekipa nebuvo surinkusi 30 taškų, o priekyje buvo svečiai iš Klaipėdos (29:27).

Vis dėlto, po ilgosios pertraukos savo puolimą greičiau išjudino klaipėdiečiai. „Neptūnas“ „Rytui“ per pirmas šešias ketvirčio minutes leido pelnyti vos tris taškus, o patys kiek nutolo nuo varžovų – 36:30.

Prieš lemiamą ketvirtį vilniečiai sugebėjo sumažinti savo atsilikimą iki vieno metimo (38:40). „Rytas“ ketvirtąjį kėlinį pradėjo įsijungęs aukštesnę pavarą, o po įspūdingo spurto 22:4 vilniečiai nutolo nepavejamai – 60:44. Nors klaipėdiečiai dar nepasidavė, aikštės šeimininkai pergalės iš rankų neišleido.

„Rytas“ pasyviai žaidė tris kėlinius ir mes tuo pasinaudoti galėjome žymiai geriau, – po rungtynių kalbėjo klaipėdiečių treneris Kazys Maksvytis. – Na, o ketvirtame kėlinyje, kai sugriuvome, nėra gaila, kad pralaimėjome, tačiau gaila, kad taip pralaimėjome ir rungtynės baigėsi didžiausiu skirtumu. Skirtumas neatspindi to, kokia buvo kova aikštėje.“

„Ketvirtame kėlinyje viskas prasidėjo nuo geros gynybos. Perėmėme vieną, kitą kamuolį, gerai spaudėme kamuolį. Tačiau svarbu yra balansas. Pirmoje pusėje turėjome problemų priimdami sprendimus puolime. Svarbiausia, kad likome susikoncentravę ir vykdėme savo planą gynyboje visų rungtynių metu“, – teigė „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis.

„Rytas“: Eimantas Bendžius 16 (6 atk. kam., 2/9 trit.), Arciomas Parachouskis 13 (14 atk. kam., 22 n.b.), Mindaugas Girdžiūnas 12, Derekas Needhamas 11 (4 atk. kam.).

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 9 (7 atk. kam.), Paulius Dambrauskas 8, Deividas Gailius ir Laimonas Kisielisus po 7

Rungtynių komentarai: 

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris