„Žalgiris“ nugalėjo ketvirtajame kėlinyje subyrėjusį „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

„Žalgiris“ nugalėjo ketvirtajame kėlinyje subyrėjusį „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2019-03-31

Kauno „Žalgiris“ (24-3) sėkmingai susiklosčiusį kovo mėnesį pabaigė iškovodamas devintąją pergalę iš eilės. Ketvirtajame kėlinyje spurtavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai namie 85:63 (19:18, 14:13, 22:18, 30:14) nugalėjo Panevėžio „Lietkabelio“ (16-11) krepšininkus.

Tris kėlinius su garbingai besipriešinusiais svečiais vargę „Betsafe-LKL“ pirmenybių lyderiai ir dabartiniai čempionai prasidėjus lemiamam ketvirčiui pirmavo tik 57:52, tačiau tuomet panevėžiečiai pradėjo byrėti.

Marko Čakarevičius gavo nesportinę pražangą, Nenadas Čanakas pridėjo techninę, o trys iš eilės Artūro Milaknio tritaškiai leido „Žalgiriui“ spurtuoti 14:0 bei užsitikrinti pergalę pabėgus toli į priekį 71:52.

Lemiamo spurto metu 11 taškų iš eilės surinkęs A. Milaknis iš viso šiame susitikime per 18 ant parketo praleistų minučių pelnė 20 taškų. Rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs snaiperis pataikė 5 tritaškius iš 7.

14 taškų prie pergalės pridėjo Deonas Thompsonas, 11 – Marius Grigonis, taškus pelnė ir visi kiti aikštelėje pasirodę žalgiriečiai. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 19 taškų įmetęs Ikenna Iroegbu, pataikęs 4 tolimus metimus iš 4.

Vienas Panevėžio ekipos lyderių Simas Jasaitis šiame mače užfiksavo lygos sezono naudingumo antirekordą – per 21 minutę jis prametė visus 9 savo metimus (0/5 dvitaškiai, 0/4 tritaškiai), 2 kartus suklydo ir surinko net -9 naudingumo balus. 

„Lengvų rungtynių nesitikėjome. Žaidėjai išėjo su neblogu mentalitetu, suprato, kad su „Lietkabeliu“ nebus lengva. Tik galvos nelabai veikė. Emociškai buvo labai sunku. Vakar visą pusdienį keliavome, reikia juos suprasti“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

 Panevėžio ekipa po šio pralaimėjimo nukrito į penktąją turnyrinės lentelės vietą, užleisdama vietą stipriausiųjų ketverte Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandai. 

„27-28 minutes žaidėme neblogai, tačiau po to, ketvirtajame kėlinyje, nežinau, kas atsitiko. Žaidėjai supranta, kad Milaknis yra snaiperis, bet jis penkis kartus liko laisvas. „Žalgiris“, žaisdamas intensyvų ir kokybišką krepšinį, susikrovė 22 taškų persvarą“, – apgailestavo N. Čanakas.

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 20 (5/7 tritaškiai), Deonas Thompsonas 14, Marius Grigonis 11, Thomasas Walkupas 9.

„Lietkabelis“: Ikenna Iroegbu 19 (4/4 tritaškiai), Paulius Valinskas 11, Žiga Dimecas 8, Jamaras Wilsonas 7. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris