Rungtynių pabaigoje galingai spurtavęs „Neptūnas“ triumfavo Pasvalyje
LKL/BNS nuotr.

Rungtynių pabaigoje galingai spurtavęs „Neptūnas“ triumfavo Pasvalyje

Autorius: LKL.lt
2019-04-06

Klaipėdos „Neptūnas“ (21-7) panaikino dviženklį deficitą, lemiamu metu surengė galingą spurtą ir nuskambėjus finalinei sirenai šventė sunkią pergalę.

Charakterį pademonstravę Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose 85:75 (18:24, 30:23, 16:19, 21:9) pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (16-12).

Jau antrajame kėlinyje 20:30 atsilikusi uostamiesčio ekipa besivejančiosios vaidmenyje dar buvo ir ketvirtojo kėlinio viduryje – 69:75.

Vis dėlto tuomet Gyčio Masiulio vedamas „Neptūnas“ pakilo į lemiamą šturmą ir spurto 16:0 dėka persvėrė rezultatą savo naudai 85:75.

Per paskutines penkias susitikimo minutes nė karto varžovų krepšio neužpuolusios „Pieno žvaigždės“ nuskambėjus finalinei sirenai turėjo susitaikyti su skaudžiu pralaimėjimu.

Į pergalę „Neptūną“ vedęs G. Masiulis pelnė 21 tašką ir taip pakartojo savo karjeros „Betsafe-LKL“ rezultatyvumo rekordą, kurį užfiksavo sausį akistatoje su „Šiauliais“.

10 taškų G. Masiulis šįkart pelnė vien per ketvirtąjį kėlinį.

„Pergalės tikėjausi, bet netikėjau, kad taip ilgai teks dėl jos kovoti, – sakė K. Maksvytis, – Rezultatas net neatspindi tos kovos, kuri buvo.

Laimėjome tada, kai susitvarkėme gynybą – neleidome varžovams rinkti lengvų taškų greitame puolime, apsigynėme situacijose vienas prieš vieną ir neleidome rinkti taškų antrais šansais.“ 

Klaipėdos ekipa karaliavo baudos aikštelėje – joje svečiai surinko 44 taškus, kuomet varžovai – tik 14. K. Maksvyčio kariauna rečiau, bet taikliau atakavo ir iš toli – pataikė 7 tritaškius iš 15 (47 proc.), kai pasvaliečiai – 11 iš 30 (37 proc.). 

Svečiai rungtynes baigė be Tomo Delininkaičio, kuris trečiajame kėlinyje buvo išvarytas iš aikštelės už nesportinę ir techninę pražangas.

„Rungtynių pabaigoje „Neptūnas“ sužaidė užtikrinčiau. Rado momentus, kurių jie ieškojo, – sakė Gediminas Petrauskas, – Kur metikas norėjo gauti kamuolį – gavo, kas norėjo žaisti baudos aikštelėje – irgi gavo.

Pirmaudami 6 taškais sustojome ir gavosi labai individualus žaidimas. Turiu prisiimti kaltę sau, galbūt reikėjo naudoti didesnę rotaciją. Kitas dalykas – padarėme labai daug klaidų pirmoje rungtynių pusėje, todėl neišlaikėme turėtos persvaros.“ 

„Pieno žvaigždės“: Jay Threattas 22, Yannickas Franke 20 (6 atk. kam.), Žygimantas Skučas 10.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 21, Deividas Gailius 15 (6 atk. kam.), Tomas Delininkaitis 13.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris