Galingai startavęs „Neptūnas“ nepaliko vilčių „Rytui“
LKL/BNS nuotr.

Galingai startavęs „Neptūnas“ nepaliko vilčių „Rytui“

Autorius: LKL.lt
2019-04-10

Kova dėl antrosios vietos „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone tęsiasi. Įspūdingai rungtynes pradėjęs ir vadelių iki pat finalinės sirenos neatleidęs Klaipėdos „Neptūnas“ (22-7) namuose 89:74 (27:15, 20:21, 16:17, 26:21) nugalėjo pagrindinį savo konkurentą Vilniaus „Ryto“ (22-7) klubą bei pavijo jį turnyrinėje lentelėje.

Nugalėtojus į priekį vedė jau per pirmas keturias susitikimo minutes 11 taškų pelnęs Deividas Gailius. Geriausias savo rungtynes Lietuvoje nuo 2014 metų lapkričio žaidęs gynėjas iš viso per 21 minutę į buvusios komandos krepšį įmetė 22 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. Jo pasirodymas įvertintas 28 naudingumo balais.

18 taškų ir 8 atkovotus kamuolius per 23 minutes prie pergalės pridėjo sezono ir karjeros „Neptūne“ mačą sužaidęs Osvaldas Olisevičius. 21-ąjį gimtadienį švenčiantis Gytis Masiulis per 17 minučių surinko 15 taškų pataikydamas visus tris savo tolimus metimus. Lorenzo Williamsas pelnė 12 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 23 taškus surinkęs Derekas Needhamas, tačiau komandai akivaizdžiai trūko kitų gynėjų indėlio: blankiai rungtyniavę Mindaugas Girdžiūnas, Rokas Stipčevičius ir D.J. Seeley prametė visus savo metimus iš žaidimo bei pelnė atitinkamai 2, 1 ir 2 taškus. Pirmasis ir antrasis surinko 0, o trečiasis -1 naudingumo balą.

„Neptūnas“ rungtynes pradėjo 8:0, o netrukus turėjo ir solidų dviženklį pranašumą 27:11. Per pirmąjį kėlinį klaipėdiečiai įmetė 5 tolimus metimus iš 8. Antrajame ketvirtyje šeimininkai nemažino apsukų ir po dviejų Tomo Delininkaičio tritaškių pirmavo 47:31.

Po pertraukos D. Needhamo vedamas „Rytas“ mėgino vytis ir trumpam sumažino atsilikimą iki vienženklio skaičiaus (45:54), tačiau uostamiesčio klubas atsakė spurtu 8:2 ir susigrąžino 15 taškų pranašumą 62:47.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai vėl trumpam sumažino deficitą iki vienženklio skaičiaus (55:63), bet į tai sureagavęs „Neptūnas“ netrukus vėl surengė atsakomąjį spurtą 11:2 bei nutolęs 74:57 užsitikrino pergalę.

48 proc. taiklumu (11/23) tritaškius metęs „Neptūnas“ atliko beveik dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų (21:12) ir sulaukė gerokai svaresnio atsarginių žaidėjų indėlio: jie „Ryto“ suolą pranoko net 38:14.

„Pavyko kontroliuoti rungtynes didžiąją jų dalį. Buvo nebloga gynyba, nesugriuvome taip, kaip Vilniuje, – po mačo sakė K. Maksvytis, – Neslėpsime, „Neptūnas“ žaidžia gerai tada, kai yra ne tik gynyba, bet ir puolimas. Šiandien iš puolimo gavome geros energijos ir laimėjome.“ 

Ant parketo netrūko emocijų. Abiejų komandų treneriai  buvo nubausti techninėmis pražangomis, o tokia pražanga buvo nubaustas ir sostinės klubo aukštaūgis Martynas Echodas.

„Nuo pat pradžių skyrėsi energija. Pradėjome rungtynes su trimis grubiomis klaidomis gynyboje. Tai buvo nepateisinama, – po pralaimėjimo apgailestavo D. Adomaitis, – Pirmoje pusėje prametėme 19 metimų ir puolime atkovojome tik vieną kamuolį. Viskas yra apie energiją.“ 

Klaipėdiečiai pasiekė revanšą už kovo pabaigoje Vilniuje patirtą pralaimėjimą 52:70, tačiau jiems nepavyko įgyti pranašumo sumuojant visas sezono tarpusavio akistas. Greta žygiuojantys klubai pasidalino po dvi pergales, tačiau vilniečiai dėl geresnio taškų santykio lieka aukštesnėje pozicijoje.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 22, Osvaldas Olisevičius 18 (8 atk. kam.), Gytis Masiulis 15, Lorenzo Williamsas 12 (8 rez. perd.), Tomas Delininkaitis 10, Simas Galdikas 6 (7 atk. kam.).

„Rytas“: Derekas Needhamas 23, Eimantas Bendžius 14, Arnas Butkevičius 12 (9 atk. kam.), Artiomas Parachovskis 9, Deividas Sirvydis 6, Martynas Echodas 5.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris