Naujas lyderis: A. Parachouskis tapo naudingiausiu lygos krepšininku
LKL / BNS nuotr.

Naujas lyderis: A. Parachouskis tapo naudingiausiu lygos krepšininku

Autorius: LKL.lt
2019-04-15

Geriausias karjeros Lietuvoje rungtynes vakar sužaidęs Arciomas Parachouskis tapo „Betsafe–LKL“ lyderiu pagal naudingumą.

Vilniaus „Ryto“ žaidėjas vakar surinko 36 naudingumo balus rungtynėse su Utenos „Juventus“ ir naudingiausiųjų lygos žaidėjų sąraše aplenkė Jerai Grantą.

A. Parachouskis per rungtynes vidutiniškai renka po 16,1 naudingumo balo, Klaipėdos „Neptūno“ centras – po 16.

„Smagu žinoti, kad pirmauju pagal naudingumą, bet man svarbiausia – galingai baigti sezoną, būti pasirengusiam atkrintamosioms varžyboms ir padėti komandai laimėti“, – LKL.lt sakė „Ryto“ aukštaūgis.

Gruodį prie „Ryto“ prisijungęs A. Parachouskis geriausias rungtynes sužaidė vakar Utenoje prieš „Juventus“: pelnė 22 taškus ir atkovojo 8 kamuolius per 23 minutes.

Naudingiausi „Betsafe–LKL“ žaidėjai
Vt. Žaidėjas Klubas Rungt. Naud. b. vidurkis
1. A. Parakhouski „Rytas“ 17 16,1
2. J. Grant „Neptūnas“ 28 16
3. B. Davies „Žalgiris“ 26 15,4
4. M. Geben „Juventus“ 30 15,2
5. Y Franke „Pieno žvaigždės“ 23 14,7

Jis buvo vienas pergalės kalvių itin sunkiose rungtynėse, kuriose „Juventus“ diktavo tempą, o „Rytas“ išsigelbėjo tik paskutinėmis akimirkomis.

„Sezonas ilgas ir komandos per jį kartais stringa, – „Ryto“ bangavimo nesureikšmino A. Parachouskis. – Kasdien dirbame stengdamiesi išspręsti tai, ką reikia išspręsti, ir norime būti pasirengę atkrintamosioms. 

Suprantu, kad mano vaidmuo komandoje svarbus ir stengsiuosi daryti viską, kad padėčiau savo komandai. Kaip tai padarėme Utenoje.“

Baltarusis pirmauja lygoje ne tik pagal naudingumą, bet ir pagal atkovotus kamuolius – vidutiniškai sugriebia po 7,4 per rungtynes. Antras – Martinas Gebenas, vid. 6,8 atkovoto kamuolio.

A. Parachouskis – vienas pagrindinių kandidatų tapti „Betsafe–LKL“ reguliariojo sezono naudingiausiuoju žaidėju.

„Jei būsiu nusipelnęs laimėti šį apdovanojimą, būsiu patenkintas, jei ne – nebūsiu nuliūdęs. Man svarbiausia – padėti komandai“, – patikino A. Parachouskis.

Nors baltarusis pirmas lygoje pagal naudingumą, skaičiuojant žaidėjų statistiką, jei jie aikštėje praleistų 40 minučių, čia neabejotinu lyderiu tampa Brandonas Daviesas.

Kauno „Žalgirio“ lyderis per 40 minučių rinktų po 33,5 naudingumo balo, A. Parachouskis – 28,8 balo, trečias būtų M. Gebenas su 28,7 naudingumo balo.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris