„Betsafe“ prognozė: „Juventus“ pagilins „Pieno žvaigždžių“ duobę
Foto: LKL / BNS

„Betsafe“ prognozė: „Juventus“ pagilins „Pieno žvaigždžių“ duobę

Autorius: LKL.LT
2019-04-17

Fantastiškai keturis mėnesius rungtyniavusi ir vieną po kito varžovus guldžiusi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda atšalo – Gedimino Petrausko auklėtiniai per savaitę patyrė tris pralaimėjimus iš eilės, o tokios ilgos nesėkmių serijos Aukštaitijos klubas šį sezoną dar nebuvo turėjęs.

Šį vakarą pasvaliečių laukia dar vienas išbandymas – rungtynės išvykoje su Utenos „Juventus“ (18.30 val. tiesiogiai per LKL.LT).

„Sunku visą sezoną išžaisti be duobelių, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Pieno žvaigždžių“ puolėjas Žygimantas Skučas. – Esu tokioje situacijoje buvęs ir anksčiau, manau, kad gerai, jog ši duobė atėjo dabar, o ne per atkrintamąsias.

Nuo gruodžio pradžios žaidėme tikrai gerai, kažkada tokia duobelė turėjo ateiti. Jei iš jos išbrisime, tai išbrisime stipresni. Atsiskleis tie lyderiai, kurie žais gale sezono, komandos pagrindas.“

Nuo gruodžio pradžios iki kovo pabaigos „Pieno žvaigždės“ demonstravo galingą žaidimą – per šią atkarpą pasvaliečiai laimėjo net 12 iš 14 mačų „Betsafe–LKL“ čempionate.

G. Petrausko vadovaujamas traukinys sustojo balandžio 6-ąją, kuomet Klaipėdos „Neptūnas“ dvikovą Pasvalyje užbaigė spurtu 16:0 bei iškovojo pergalę.

Vėliau sekė „Pieno žvaigždžių“ netikėti pralaimėjimai namuose „Skycop“ bei „Šiaulių“ krepšininkams.

Per šį pralaimėjimų ruožą Pasvalio krepšininkai neblizgėjo gynyboje – varžovams leisdami pelnyti vidutiniškai po 93,3 taško.

Tuo metu „Šiaulių“ pelnyti 111 taškų yra naujas šio sezono „Betsafe–LKL“ rekordas.

„Mums reikia stabilesnio žaidimo gynyboje, – sakė Ž. Skučas. – Nemažai taškų surinkdavome iš perimtų kamuolių, greito puolimo, to nelieka, kai normaliai nesigyname.

Gynyba nėra stiprusis mūsų dalykas, bet ji šiokia tokia buvo, o dabar jos išvis neliko.“

Nors iki reguliaraus sezono pabaigos liko šešerios rungtynės, tačiau „Pieno žvaigždžių“ galimybės kilti ar kristi lentelėje yra tik teorinės. Penktoje pozicijoje esančius pasvaliečius nuo ketvirtąją vietą užimančio „Lietkabelio“ šiuo metu skiria 3 pergalės, o nuo 6-oje besirikiuojančio „Juventus“ – 4 pralaimėjimai.

„Žaidimo glūdinimas, klaidų taisymas ir moralinis lipimas iš duobės, – tikslus likusiai reguliaraus sezono daliai kėlė Ž. Skučas. – Tai labai svarbu. Nesvarbu prieš ką pralaimėjome – „Neptūną“, „Šiaulius“ ar „Skycop“ – viską pralaimėjome patys dėl savo chaotiško žaidimo.

Galiu pasakyti, kad raktas į pergalę Utenoje bus mūsų pačių geras žaidimas. Komandinis žaidimas tiek gynyboje, tiek puolime. Tai standartinis pasakymas, bet taip ir yra.

Negaliu akcentuoti vieno dalyko, nes būna atkarpų, kai viską blogai darome, viskas slysta iš rankų.“

„Pieno žvaigždžių“ šį vakarą Utenoje laukia piktas žvėris – „Juventus“ vėl buvo arti pergalės prieš Vilniaus „Rytą“, bet vėl pralaimėjo. Skaudžią atkarpą 0:14 dvikovos pabaigoje patyrę uteniškiai sostinės ekipos pranašumą pripažino jau 14-ąjį kartą iš eilės.

„Tokie pralaimėjimai yra sudėtingi, – tinklalapiui LKL.LT teigė „Juventus“ legionierius Kenny Gainesas. – Žaidi neblogas rungtynes, pirmauji, bet gale dvikovos viskas apsiverčia. Tai erzina, bet tai yra dalis žaidimo.“

24-erių amerikietis jau pamiršo praėjusių metų kovą patirtą Achilo sausgyslės traumą. 

Nors sugrįžimas užtruko – spalį į rikiuotę sugrįžęs gynėjas po dvejų rungtynių be krepšinio buvo priverstas pabūti dar šešias savaites, tačiau pastaruoju metu K. Gaineso forma vis labiau kyla į viršų.

„Aš jaučiuosi labai gerai, – teigė K. Gainesas. – Jaučiu, kad galiu rungtyniauti po 30 ar 35 minutes per mačą.

Dabar esu geriausioje formoje per visus pastaruosius metus. Mano kūnas jaučiasi puikiai, o aš nebejaučiu jokių traumos padarinių.“

Apie gerą amerikiečio formą pasako ir statistika – dviženklį taškų skaičių per pastaruosius 12 mačų K. Gainesas surinko 10 kartų. Vidutiniškai per šią atkarpą jis rinko po 13,8 taško.

„Juventus“ legionierius prieš traumą pasižymėjo įspūdingu šuoliu, tą jis pademonstravo ir 2018-ųjų metų Karaliaus Mindaugo taurės „Oro karaliaus“ konkurse, kuriame iškovojo titulą.

Kaip teigia pats krepšininkas, sudėtinga Achilo sausgyslės trauma šuolio galimybių iš jo neatėmė.

„Manau, kad mano atletiškumo lygis yra toks pat, koks buvo prieš traumą, tačiau dabar nebandau iš savo kūno spausti tiek daug. Tikrai galiu daryti tuos pačius dalykus, kuriuos dariau pernai, bet stengiuos nurimti ir labiau saugoti savo kūną.

Bandau žaisti ramiau ir būti arčiau žemės“, – šyptelėjęs teigė šoklusis „Juventus“ krepšininkas.

Nors iki „Betsafe–LKL“ reguliaraus sezono pabaigos liko šešerios rungtynės, o Utenos komanda nuo penktoje pozicijoje esančių „Pieno žvaigždžių“ skiria 4 pergalės, tačiau K. Gainesas tiki Utenos komandos galimybės pakilti lentelėje į viršų.

„Mes tikrai tikime, kad galime tai padaryti, – teigė „Juventus“ krepšininkas iš JAV. – Manau, kad galime sezoną užbaigti pergalių serija, o varžovai galbūt barstys taškus, tokiu atveju pasiekti penktąją vietą tikrai įmanoma.“

„Betsafe“ lažybų ekspertai spėja, kad „Juventus“ triumfuos namuose bei pasvaliečių pralaimėjimų seriją pratęs iki keturių.

„Juventus“ – „Pieno žvaigždės“ trečiadienį 18.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Nors „Rytas“ praėjusį sekmadienį Utenoje išsigelbėjo stebuklingai bei per penkias minutes ištirpdęs 14 taškų deficitą iškovojo pergalę, tačiau ramaus gyvenimo Dainiaus Adomaičio kariaunai tai negarantuoja. Sostinės ekipa su „Neptūnu“ turi po lygiai pergalių bei tęsia lenktynes dėl antrosios vietos čempionate.

„Rytas“ – „Nevėžis“ trečiadienį 19.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Rytoj laukia dar dvejos 31-ojo turo rungtynės.

Saulės mieste ekipos rungtynes pasitinka puikios nuotaikos. „Lietkabelis“ praėjusį savaitgalį namuose 41 taško persvara sutriuškino „Nevėžį“ bei iškovojęs didžiausią sezono pergalę dar labiau sustiprino savo pozicijas kovoje dėl ketvirtosios vietos čempionate. Tuo metu „Šiauliai“ pergalingame susitikime išvykoje „Pieno žvaigždėms“ atseikėjo 111 taškų bei užfiksavo naują šio sezono „Betsafe–LKL“ rekordą.

„Šiauliai“ – „Lietkabelis“ ketvirtadienį 18.00 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Sutapimas ar ne, bet atsisakęs Kyle‘o Weaverio paslaugų „Neptūnas“ pradėjo demonstruoti solidesnį žaidimą. Pirmiausia klaipėdiečiai išvykoje pranoko Pasvalio ekipą, o vėliau namuose nepaliko vilčių ir „Rytui“, o tai sugrąžino viltis kovoti dėl antrosios pozicijos pirmenybėse.

Tai didelės svarbos mačas ir „Dzūkijai“ – iki reguliaraus sezono pabaigos liko šešerios rungtynės, o Alytaus ekipą nuo 7-osios vietos skiria viena pergalė, nuo šeštosios – dvi.

„Neptūnas“ – „Dzūkija“ sekmadienį 18.30 val., o tiesiogiai rungtynes stebėti galėsite per DELFI arba LKL.LT tinklalapyje. Transliacijos užsienyje pasiekiamos Fanseat.com platformoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris