Triuškinamą pergalę pasiekęs „Žalgiris“ išrašė „Pieno žvaigždėms“ septintąjį pralaimėjimą iš eilės
LKL / BNS nuotr.

Triuškinamą pergalę pasiekęs „Žalgiris“ išrašė „Pieno žvaigždėms“ septintąjį pralaimėjimą iš eilės

Autorius: H. Augustynas
2019-04-28

Po nesėkmingos Eurolygos ketvirtfinalio serijos į „Betsafe–LKL“ kovas sugrįžęs Kauno „Žalgiris“ (27/3) pademonstravo savo jėgą Pasvalyje ir iškovojo septintąją pergalę iš eilės.

Pustrečio mėnesio nerungtyniavusio Pauliaus Jankūno sugrįžimas buvo paženklintas triuškinančia pergale 91:67 prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (16/18), kurioms tai buvo jau septintoji nesėkmė iš eilės.

Pasvaliečiai ketvirtajame „Betsafe–LKL“ reguliaraus sezono rate dar nėra iškovoję nė vienos pergalės. Po šio pralaimėjimo „Pieno žvaigždės“ nebeturi vilčių pakilti iki ketvirtosios turnyrinės lentelės vietos.

Tai buvo pirmos „Žalgirio“ rungtynėse šalies pirmenybėse nuo balandžio 10 d.

„Žalgirio“ gretose rezultatyviausiai rungtyniavo atitinkamai 17 ir 16 taškų pelnę Aaronas White‘as ir Marius Grigonis. Pasvaliečių gretose išsiskyrė 14 taškų surinkęs Tomas Lekūnas.

Po traumos sugrįžęs P. Jankūnas ant parketo praleido 22 minutes ir pelnė 8 taškus. „Žalgirio“ kapitonas taip pat sugriebė 5 kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų.

Greitus aštuonis taškus pelnęs A. White‘as padėjo „Žalgiriui“ jau pirmajame kėlinyje susikrauti dviženklį pranašumą – 18:7. Pasvaliečiai į tai atsakė spurtu 10:1 ir iškart sugrįžo į rungtynes (17:19).

Aukštesnę pavarą įjungęs „Žalgiris“ surengė spurtą 14:2 ir susigrąžino dviženklį pranašumą (33:19). Prieš „Žalgirio“ spaudimą priešnuodžių neturėję pasvaliečiai leido kauniečiams prieš ilgąją pertrauką susikrauti 22 taškų persvarą – 54:32.

Po ilgosios pertraukos kauniečiai dar labiau padidino savo pranašumą ir pirmavo 77:50. Ketvirtasis kėlinys Pasvalyje buvo tik formalumas.

Šarūnas Jasikevičius šiose rungtynėse neregistravo Brandono Davieso ir suteikė poilsio savo lyderiui. Tuo metu Gediminas Petrauskas yra priverstas vis dar verstis be nugaros skausmus kenčiančio Tomo Galecko.

„Vyrai išėjo labai susikaupę. Norėjo sužaisti geras rungtynes ir sužaidė, – po pergalės kalbėjo Š. Jasikevičius. – Visi gavo pasireikšti, jaunimas pažaidė, o aš esu patenkintas rungtynėmis. Aišku, jaunimui sunku, nes dvi ar tris savaites nėra žaidę. Jie mums tik treniruotėse padėdavo ruoštis rungtynėms su Stambulo „Fenerbahče“. Jie yra išsimušę iš ritmo, bet tai yra logiška. Norisi, kad likusį reguliarųjį sezoną jie gautų daugiau pasireikšti.“

„Į rungtynes eini tam, kad laimėti, – teigė Gediminas Petrauskas. – Čia yra problema, jeigu eini žaisti ir galvoji apie pralaimėjimą. Išskyrus pirmąjį kėlinį, tai šios rungtynės tikrai nepavykusios. „Žalgiris“ po pralaimėjimo Eurolygoje atvyko užsivedęs ir tikrai nežiūrėjo į rungtynes pro pirštus. Tai yra gerai, nes jie mums parodo lygį, parodo, kur turime dirbti. Tiek man kaip treneriui, tiek žaidėjams individualiai. Tai gera pamoka, tik kad tų pamokų per daug iš eilės, jau norėtųsi jas nutraukti.“

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 14, Karolis Petrukonis, Dagoberto Pena, Jay Threattas (8 atk. kam.) ir Yancy Gatesas po 8.

„Žalgiris“: Aaronas White‘as 17 (16 min., 7/8 met.), Marius Grigonis 16 (3/4 trit., 21 n.b), Nate‘as Woltersas 10, Paulius Jankūnas 8, Rokas Jokubaitis ir Thomasas Walkupas po 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris