Karjeros rekordus gerinęs G. Masiulis tapo „Neptūno“ vedliu į pergalę
Foto: Foto: M. Baranauskas („Neptūnas“)

Karjeros rekordus gerinęs G. Masiulis tapo „Neptūno“ vedliu į pergalę

Autorius: LKL.LT
2019-04-28

Klaipėdos „Neptūnas“ (26/7) tvirčiau įsitaiso antroje „Betsafe–LKL“ turnyro lentelės vietoje.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai po sėkmingai sužaistos mačo pabaigos namuose 86:76 (21:21, 20:15, 21:19, 24:21) nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“ (6/28).

Tuo tarpu Ramūno Cvirkos auklėtiniai lieka paskutinėje „Betsafe–LKL“ pozicijoje.

Kėdainių komanda šiose rungtynėse tik trumpam buvo minimaliai išsiveržusi į priekį – antrame kėlinyje.

Tuo tarpu „Neptūnas“, jau pradėjęs rungtynes atkarpa 15:2, vėliau iniciatyvą susigrąžino bei antrajam kėliniui einant į pabaigą buvo priekyje 41:34. Tomo Delininkaičio tritaškis leido „Neptūnui“ įgauti dviženklę persvarą (54:42), tačiau spurtu 7:0 „Nevėžis“ gerino savo padėtį – 51:57.

Intriga išliko ir ketvirtajame kėlinyje: užsivedęs nuo keturių tritaškių Kėdainių klubas priartėjo dar labiau (71:74), bet svečių įsibėgėjimą stabdė T. Delininkaitis, pataikęs tritaškį su pražanga – 78:71. Netrukus jis pridėjo dar vieną tolimą metimą, dar vieną smeigė Osvaldas Olisevičius, o „Nevėžio“ puolimui užstrigus klaipėdiečiai užsitikrino pergalę.

Gyčiui Masiuliui pavyko pagerinti savo asmeninius rezultatyvumo ir naudingumo rekordus: šįkart jis pelnė 23 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 36 naudingumo balus.

Lorenzo Williamsą stabdo pėdos uždegimas: reikalui esant rungtyniauti jis galėjo, tačiau buvo nuspręsta jam suteikti poilsio prieš svarbiausias sezono kovas.

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 23, Tomas Delininkaitis 17 (4/5 trit.), Laimonas Kisielius 11, Jerai Grantas 10, Paulius Dambrauskas ir Simas Galdikas – po 6.

„Nevėžis“: Adonte Parkeris 18, Nikita Balašovas 16, Zaidas Hearstas 16, Gintautas Matulis ir Martinas Junakovičius – po 6.

„Neptūną“ treniruojantis Kazys Maksvytis pripažino, kad jo komandai trūko energijos.

„Sunki, darbinga pergalė, rungtynės nebuvo gražios. Džiaugiamės, kad toliau liekame kovoje dėl antros vietos. Jei minint blogus dalykus: turime problemų su puolime atkovotais kamuoliais, turėsime pertrauką, reikės atkreipti dėmesį.

Kiek trūko energijos ir nusiteikimo, dėl ko varžovai buvo rungtynėse. Be abejo, nereikia jų nuvertinti, jie turėjo gana neblogas rungtynes, sveikinu juos su gera kova“, – kalbėjo K. Maksvytis.

R. Cvirka daug pretenzijų auklėtiniams neturėjo.

„Žiūrint į statistiką, daug kur neatsilikome nuo „Neptūno“, tik krenta į akis geresnis jų pataikymo procentas iš po krepšio. Pralaimėjome fiziškumu, nes jie žaidė ir aukštu penketu. Aišku, mums buvo sunku žaisti „du prieš du“, nes jie keitėsi. Didelis buvo ir Delininkaičio faktorius – jis įmetė svarbius metimus, o mes patys turėjome blogų momentų, kai nepasistatėme užtvaros, neatsidengėme, neturėjome progos atakuoti“, – kalbėjo „Nevėžio“ strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris