M. Girdžiūno išvarymu pažymėtame mače „Rytas“ pagerino rezultatyvumo rekordą
LKL/BNS nuotr.

M. Girdžiūno išvarymu pažymėtame mače „Rytas“ pagerino rezultatyvumo rekordą

Autorius: LKL.lt
2019-05-01

Vilniaus „Rytas“ (25-9) pataikė pirmuosius 18 savo dvitaškių, užfiksavo „Betsafe-LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą bei užsitikrino mažiausiai trečiąją vietą reguliariojo sezono turnyrinėje lentelėje.

Itin galingai puolime rungtyniavę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai svečiuose 117:82 (28:21, 31:15, 25:23, 33:23) sutriuškino į paskutinę turnyrinės lentelės vietą nukritusius „Šiaulių“ krepšininkus (7-28).

Iki šiol sezono rezultatyvumo rekordas priklausė tam pačiam Šiaulių klubui, kuris į Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšį įmetė 111 taškų. „Rytas“ tokią ribą Šiauliuose peržengė likus žaisti daugiau nei 2 minutes.

Į pergalę vilniečius vedė Derekas Needhamas, kurio sąskaitoje – 26 taškai ir 27 naudingumo balai. Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 20 taškų ir 21 naudingumo balą surinkęs Sethas Allenas. 

Rungtynės buvo pažymėtos Mindaugo Girdžiūno išvarymu. Įžaidėjas trečiajame kėlinyje buvo nubaustas nesportine , o po susistumdymo su S. Allenu – ir technine pražanga. 

Būtent M. Girdžiūnas buvo „Ryto“ krepšininkas, prametęs pirmąjį komandos dvitaškį sužaidus 17 minučių. Antrajame ketvirtyje dominavę svečiai jo metu spurtavo net 25:1 bei pabėgo 53:22.

Antroji susitikimo pusė buvo formalumas, bet sostinės ekipa nemažino apsukų ir įspūdingu taiklumu žingsniavo rekordo link. „Rytas“ pataikė 50 proc. tritaškių (16/32) ir 76 proc. dvitaškių (30/39).

Bent trečiąją vietą užsitikrinęs „Rytas“ dar kovoja ir dėl antrosios. Sužaidus vienu maču daugiau, nuo „Neptūno“ atsiliekama viena pergale.

Vilniaus komanda Šiauliuose vertėsi be D.J. Seeley, tuo metu šeimininkai žaidė be visam likusiam sezonui suspenduoto Igno Vaitkaus.

„Vyrai šaunuoliai. Svarbiausia dabar išlaikyti žaidimą šiame lygyje ir nepadaryti žingsnio atgal. Vyrai gerai dalinosi kamuoliu, pataikė metimus, nebuvo nervingumo. Gynyba irgi tokia, kokios norėjome. Psichologiškai mums tai yra labai svarbi pergalė. Rūbinėje sakėme, kad pagaliau pasirodė M. Girdžiūno tikrasis veidas, jis blogiukas yra“, – po pergalės šypsojosi D. Adomaitis.

„Gyvenimas yra gyvenimas. Norisi kaip geriau, bet kiekvienam žmogui nepakeisi nei proto nei širdies. Prašiau sužaisti iš širdies, kad žmonės įsimintų ilgesniam laikui. Prašiau, kad žaistume dėl žmonių, bet jie išgirdo priešingai. Nemalonu, bet viskam yra savos priežastys. Kažkada „Šiauliai“ garsėjo atkaklumu, bet šiandien visai praskydome“, – kalbėjo nusivylęs Antanas Sireika. 

„Šiauliai“: Sethas Allenas 20, Arminas Urbutis 14, Benas Griciūnas 13 (8 atk. kam.), Evaldas Šaulys 9,  Giedrius Stankevičius 8.

„Rytas“: Derekas Needhamas 26 (6/9 trit.), Deividas Sirvydis, Arnas Butkevičius ir Rokas Stipčevičius po 14, Martynas Echodas 13. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris