Sezono naudingumo rekordą pagerinęs M. Gebenas su „Juventus“ apkartino šventę Alytuje
LKL/BNS nuotr.

Sezono naudingumo rekordą pagerinęs M. Gebenas su „Juventus“ apkartino šventę Alytuje

Autorius: LKL.LT
2019-05-04

Šventinėse ir legendinio Lietuvos krepšininko Valdemaro Chomičiaus gimtadieniu pažymėtose rungtynėse Alytuje susirinkę žiūrovai tapo įspūdingo trilerio liudininkais, tačiau šeimininkų pergalės neišvydo – šventę alytiškiams sugadino paskutines reguliariojo sezono rungtynes žaidę Utenos „Juventus“ (15-21) krepšininkai, 94:91 (23:19, 25:25, 16:21, 30:26) palaužę Alytaus „Dzūkiją“ (12-23). 

Prieš rungtynes specialioje ceremonijoje buvo pasveikintas Alytaus komandos trenerio asistentas V. Chomičius, kuriam šiandien suėjo 60 metų.

Jubiliejaus proga pasaulio, olimpinį ir Europos čempioną sveikino Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis, LKL prezidentas Remigijus Milašius, arenoje rungtynes taip pat stebėjo ir Šarūnas Marčiulionis.

Į Alytų atvykę garbūs Lietuvos krepšinio svečiai išvydo įspūdingą reginį, kurio pagrindiniais dalyviais tapo Martinas Gebenas ir Elijah Brownas.

„Dzūkijos“ gretose karjeros rungtynes sužaidė E. Brownas, sukaupęs 39 naudingumo balą. Amerikietis su 36 (6/10 trit.) taškais pasiekė antrą rezultatyviausią sezono pasirodymą, o šalia to pridėjo ir 5 rezultatyvius perdavimus. 

Tačiau net ir tokį nerealų pasirodymą nustelbė sezono naudingumo rekordą pagerinęs Utenos centras M. Gebenas.

Šis pagerino asmeninius sezono rezultatus taškų (29), atkovotų kamuolių (16) ir naudingumo balų (44) grafose ir lemiamais momentais pataikęs svarbius metimus vedė savo komandą į pergalę.

44 naudingumo balai – geriausias lygos rezultatas nuo 2017-ųjų balandžio, kai tada dar „Šiauliams“ atstovavęs Martynas Echodas mače su Klaipėdos „Neptūnu“ sukaupė 53 naudingumo balus.

Alytaus ekipoje rungtynių dėl traumos nebaigė gimtadienį taip pat šventęs Artūras Jomantas. Krašto puolėjas dar antrajame kėlinyje nesėkmingai nusileido ant žemės ir į aikštelę daugiau nebegrįžo. Iki traumos jis buvo spėjęs pelnyti 7 taškus.

Paskutiniame kėlinyje sužaidus tris su puse minutes uteniškius tritaškiu į priekį išvedė M. Gebenas – 72:67. Tačiau čia pat šeimininkai priartėjo – 71:72.

Netrukus technine pražanga buvo nubaustas Žydrūnas Urbonas, o baudas realizavęs E. Brownas išvedė „Dzūkiją“ į priekį – 76:75. Čia pat komandos vėl keitėsi taikliais metimais ir rezultatas vėl tapo lygus – 79:79.

Čia pat už antrąją techinę Ž. Urbonas buvo išvarytas iš aikštės, tačiau be stratego likę uteniškiai nesutriko ir po Karolio Guščiko tolimo metimo, likus žaisti 2 minutes, atitrūko 85:82. Netrukus tritaškį pridėjo ir Tomas Dimša (88:82), o per paskutinę pusę minutės, nepaisant dviejų nerealių E. Browno tritaškių, „Dzūkija“ atsitiesti nebepajėgė.

„Dzūkija“: E. Brownas 36 (6/10 trit., 5 atk. kam., 5 rez. perd., 39 naud.), Keremas Kanteris 21, Paulius Petrilevičius 9, A. Jomantas 7;

„Juventus“: M. Gebenas 29 (16 atk. kam., 44 naud.), T. Dimša 11, Arvydas Šikšnius ir K. Guščikas (6 rez. perd.) po 10;

„Prieš rungtynes rūbinėje buvo vienintelis klausimas – kaip šiandien bus teisėjaujama. Gerbiu jų darbą, tačiau kur tu čia gali ką padaryti. Šiandien nepasakiau nei vieno keiksmažodžio ir nemanau, kad V. Chomičius būtų norėjęs tokios pergalės, su tokia pagalba. Aš pats tokios pergalės nebūčiau norėjęs, – aštrių žodžių arbitrams negailėjo nugalėtojų treneris Ž. Urbonas. – Nieko nepasakius gauti diskvalifikacinę – atrodo visiška anarchija.

Tačiau noriu padėkoti vyrams, vyrų charakteriui. Kiek žinau, po mano išvarymo nebebuvo nei vieno blogo švilpuko. Antrą techninę gavau už tai, kad teisėjo tiesiog paklausiau, už ką buvo skirta pražanga.  Visas rungtynes tvardžiausi, buvau ramus.“

„Žaidėme prieš gerą komandą, momentais tikrai žaidėme gerai, tačiau jie buvo stipresni ir tas antras šansas, kurį jie šiandien turėjo daugiau kartų, leido jiems laimėti. Turėjome galimybę ir mes, tačiau neišnaudojome ir pralošėme, – kalbėjo gimtadienį šventęs „Dzūkijos“ trenerių štabo narys Valdemaras Chomičius. – Man šiandien buvo ir krepšinio, ir gimtadienio šventė. Jei dar būtume laimėję, būtų buvęs geras akordas. Noriu pasidžiaugti, kad žaidėjai kovojo iki galo, jau ir tai man yra maža dovana. Pats su krepšiniu gyvenu jau daug metų ir noriu čia likti.“

Nuo pat akistatos starto nei viena komanda nesugebėjo pabėgti į priekį – kelių taškų persvarą turėjo tai vieni, tai kiti, tačiau kėlinio pabaigoje iššovė K. Gainesas ir po kelių taiklių metimų prieš antrąjį kėlinį uteniškiai pirmavo 23:19.

Antrajame kėlinyje abi komandos laimės ieškoti bandė tolimais metimais, pirmaujanti komanda neišryškėjo. Tačiau antroje ketvirčio pusėje iniciatyvos ėmėsi M. Gebenas, suvertęs kelis metimus paeiliui ir atitolinęs savo komandą 44:36. „Dzūkija“ prieš pertrauką deficitą kiek sumažino ir į didžiąją pertrauką išėjo atsilikdami 44:48.

Iškart po pertraukos alytiškiai spurtavo ir išsiveržė į priekį – 51:50. Po to mačas toliau klostėsi taškas į tašką, o po trijų kėlinių minimalią vieno taško persvarą išlaikė šeimininkai – 65:64.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris