Suspindusi lygos žvaigždė trokšta dvikovos su „Žalgiriu“: „Galbūt reikės nuskausminamųjų“
LKL / BNS nuotr.

Suspindusi lygos žvaigždė trokšta dvikovos su „Žalgiriu“: „Galbūt reikės nuskausminamųjų“

Autorius: LKL.lt
2019-05-07

Keremas Kanteris šeštadienį paskutinėmis rungtynių sekundėmis pataikė tritaškį ir pelnė 21-ąjį tašką, tačiau netrukus nesėkmingai nusileido ir susiėmęs už kojos paliko aikštę.

Ryškiausia Alytaus „Dzūkijos“ figūra dar jaučia kojos skausmus ir galbūt svarstytų galimybę pailsėti. Tačiau ne tada, kai tavęs laukia viena stipriausių Europos komandų.

K. Kanteris net negalvoja praleisti šio vakaro rungtynių Kaune su „Žalgiriu“ – jam tai bus galimybė išbandyti save žaidžiant su aukščiausio lygio varžovais.

„Dzūkijai“ tai bus paskutinė galimybė kabintis į septintą vietą reguliariajame sezone siekiant išvengti „Žalgirio“ čempionato ketvirtfinalyje.

„Jaučiu kojos skausmus, bet kai gauni galimybę žaisti prieš „Žalgirį“, žinai, kad laukia puikios rungtynės, – bendraudamas su LKL.lt sakė K. Kanteris. – Galbūt reikės nuskausminamųjų ir būsiu pasirengęs žaisti.“

„Žalgiris“ su „Dzūkija“ rungtynes pradės 18.50 val., susitikimą tiesiogiai transliuos LKL.lt.

Kai šios komandos žaidė tarpusavyje pastarąjį kartą, K. Kanteris buvo ką tik atvykęs į Lietuvą. Žaisdamas antras rungtynes su „Dzūkijos“ marškinėliais aukštaūgis iš Turkijos pelnė 31 tašką ir surinko 40 naudingumo balų.

Tačiau tai nebuvo geriausios 24-erių krepšininko rungtynės Lietuvoje – kovą per rungtynes su „Šiauliais“ jis surinko 41 naudingumo balą.

Jei K. Kanteris išpildytų lygos reikalavimą sužaisti bent 50 proc. savo komandos rungtynių, jis būtų rezultatyviausias (15,7 taško) ir naudingiausias (17,8 balo) lygos krepšininkas, o pagal kovą dėl kamuolių (7,2 kamuolio) būtų antras.

Bet dabar jis galvoja ne apie asmeninius pasiekimus, o apie komandos rezultatus.

„Kai atvykau į Alytų, mūsų tikslas buvo patekti į atkrintamąsias, – pabrėžė K. Kanteris. – Žinome, kad galime kovoti su „Žalgiriu“ ir jei teks su jais susidurti ketvirtfinalyje, šio vakaro rungtynės bus puikus pasirengimas.

Kai aną kartą žaidėme su jais, buvau ką tik atvykęs į Lietuvą ir pasirodėme gerai („Žalgiris“ laimėjo 90:75, – Red.).

„Žalgiris“ yra puiki komanda, viena geriausių Europoje ir tą įrodė per pastarąjį mėnesį. Žaisime be jaudulio. Jei nugalėsime – bus puiku išvengti jų atkrintamosiose. Bet dabar svarbiausias dėmesys – šio vakaro rungtynėms.“

„Dzūkija“ nuo debiuto LKL čempionate 2013 metais nė karto nėra įveikusi „Žalgirio“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris