Sezono rungtynes sužaidęs E. Ulanovas padovanojo „Žalgiriui“ bilietą į pusfinalį
LKL/BNS nuotr.

Sezono rungtynes sužaidęs E. Ulanovas padovanojo „Žalgiriui“ bilietą į pusfinalį

Autorius: H. Augustynas
2019-05-16

Edgaro Ulanovo vedamas Kauno „Žalgiris“ su Alytaus „Dzūkija“ vargo pustrečio kėlinio, tačiau galiausiai atitrūko nuo varžovų ir iškovojo kelialapį į „Betsafe–LKL“ pusfinalį.

Po sėkmingo trečiojo kėlinio pabėgę žalgiriečiai Alytuje 81:62 (15:20, 20:15, 24:11, 22:16) susitvarkė su aikštės šeimininkais ir ketvirtfinalio seriją laimėjo 2-0.

„Žalgiris“ pusfinalio serijoje iki dviejų pergalių kovos su Panevėžio „Lietkabelio“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ poros nugalėtoja.

Rezultatyviausias sezono rungtynes „Betsafe–LKL“ pirmenybėse sužaidęs E. Ulanovas pelnė 21 tašką ir taip pat pagerino savo asmeninį karjeros tolimų metimų rekordą šalies pirmenybėse (5/10).

„Dzūkijos“ gretose išsiskyrė net 34 minutes rungtyniavęs Keremas Kanteris. Aukštaūgis pelnė 18 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

„Žalgiris“ gynyboje su K. Kanteriu turėjo problemų pačioje rungtynių pradžioje. Turkas per pirmąjį ketvirtį pelnė šešis taškus, o dzūkai po pirmųjų 10 minučių pirmavo 20:15.

Kauniečiai antrąjį ketvirtį pradėjo spurtu 9:1 ir vos tašką per tris minutes praleidęs „Žalgiris“ perėmė rungtynių iniciatyvą 24:21. Aikštės šeimininkai varžovų į priekį nepaleido ir po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus (35:35).

Trečiajame kėlinyje vienu metu „Dzūkija“ įkrito į  gilią duobę, nesugebėjo pelnyti taškų ilgiau negu keturias minutes, o tuo pasinaudojęs „Žalgiris“ pelnė 12 taškų be atsako bei pabėgo nuo savo varžovų – 53:40.

O jau ketvirtajame kėlinyje po Luko Ulecko tritaškio komandas skyrė 18 taškų (64:46). „Žalgiris“ ir toliu nemažino apsukų ir didino savo persvarą (71:49) bei iškovojo užtikrintą pergalę.

Kauniečiams ir vėl nepadėjo vis dar čiurnos traumą besigydantis Artūras Milaknis. Negana to, rungtynių metu susižeidė ir kitas snaiperis Lukas Uleckas. Žalgirietis ketvirtajame kėlinyje susižeidė kirkšnį ir paliko aikštę.

„Antra rungtynių pusė tikrai buvo puiki, – po pergalės kalbėjo Šarūnas Jasikevičius. – Pirmoje pusėje padarėme daug klaidų, kurios neleido nutolti ir kontroliuoti rungtynių. Antroje pusėje ir Brandonas galėjo žaisti, o mes galėjome dar labiau dominuoti atletiškumu ir ūgiu. Nors žaisti geriau, bet rungtynių skaičius didžiulis ir žaidėjams nėra lengva.“

„Žalgiris“ parodė, kad yra geriausia lygos komanda, – pripažino Andrejus Urlepas. – Jie įsijungė dviem pavarom aukščiau ir mums tai buvo per sunku. Negaliu nieko blogo pasakyti apie savo žaidėjus. Padarėme, ką galėjome, bet to neužteko žaidžiant su „Žalgiriu“.

Žalgiriečiai savo pusfinalio seriją turėtų pradėti gegužės 21 d. Vis dėlto, jeigu visos ketvirtfinalio serijos pasibaigs rezultatu 2-0, kauniečių pusfinalio serija startuos jau šį sekmadienį, gegužės 19 d. 

„Dzūkija“: Keremas Kanteris 18 (9 atk. kam., 23 n.b.), Elijah Brownas 13, Egidijus Dimša ir Matas Jogėla po 7.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 21 (5/10 trit.), Aaronas White‘as 13, Leo Westermannas 10, Paulius Jankūnas 8.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris