A. Bieliauskas: klubo planai tikrai nebus mažesni nei buvo
LKL / BNS nuotr.

A. Bieliauskas: klubo planai tikrai nebus mažesni nei buvo

Autorius: kklietkabelis.lt
2019-05-27

Panevėžio „Lietkabelis“ pasiekė sezono finišo tiesiąją – komandai liko kova dėl „Betsafe–LKL“ bronzos medalių, kur iki trijų pergalių bus kovojama su Klaipėdos „Neptūnu“.

Pirmosios rungtynės šį vakarą Klaipėdoje, jas nuo 18.30 val. transliuos BTV.

„Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas oficialiai klubo svetainei atskleidė kito sezono viziją – komanda neketina mažinti savo tikslų, o darbų sąraše pirmuoju numeriu įrašytas kontrakto pratęsimas su vyriausiuoju treneriu Nenadu Čanaku.

– Ar šį sezoną jau galima laikyti sėkmingu?
– Tikslai įgyvendinti: KMT iškovota trečia vieta ir patekome į LKL ketvertą. Tai yra įgyvendinti minimalūs tikslai, bet ne maksimalūs. Žiūrint į tai, koks buvo permainingas ir banguotas sezonas, antra sezono pusė buvo pakankamai nebloga.

– Kas tapo svarbiausiu veiksniu, leidusiu komandai pradėti rodyti gerą žaidimą?
– Dėl traumų šis sezonas buvo išskirtinai nesėkmingas. Čiurnos traumų buvo kokios 7 ar 8. Taip pat kitų žaidėjų iškritimai iš rikiuotės buvo labai netikėti. Manau, kad treneris padarė didelį darbą, jog sugebėjo išlaviruoti su esamais ištekliais. Taip pat ir žaidėjai, kurie susilipdė į kolektyvą ir sugebėdavo septyniese ištempti komandą. Didelė įtaka jaučiama trenerio, jis tapo jungiamoji grandis, viską stabilizavo. Nereikia pamiršti ir administracijos darnaus darbo, kuris padėjo tapti vieninga šeima.

– Šią savaitę startuos išankstinė abonementų prekyba. Kaip manote, ar „Lietkabelis“ pateisino sirgalių lūkesčius ir jie grįš į areną kitą sezoną?
– Norėtume, jog būtume pateisinę lūkesčius. Trečius metus iš eilės patekome į LKL ketvertą, tarp didžiųjų miestų atrodome pakankamai gerai. Manau, kad žmonės dėl kitų priežasčių mažiau ėjo į areną šiame sezone. Tikrai daug skyrėme išteklių reklamai tiek socialinėje erdvėje, tiek pačiame mieste. Galbūt reikėtų atvežti nemokamai daugiau moksleivių. Kartu su „Cido“ arenos vadovybe aptarsime žiūrovų pritraukimo strategiją.

– Kokią matote komandos viziją?
– Mūsų vizija nesikeičia – planuojame žaisti FIBA Čempionų lygoje. Praėjusią savaitę kalbėjomės su Čanaku. Vizija bus visiškai aiški pasibaigus sezonui – reikia jį sėkmingai pabaigti, o tada galėsime paskelbti oficialius planus. Planai tikrai nebus mažesni nei buvo. Mūsų startinės pozicijos atrodo neblogos, bet tikslams pasiekti svarbiausia yra suformuoti konkurencingą biudžetą.

– Ar norėtumėte, kad liktų prie komandos vairo N. Čanakas?
– Matyčiau jį prie komandos vairo. Po praėjusio mačo ištikimiausi sirgaliai prašė palikti trenerį Čanaką ir kitam sezonui. Jis patinka panevėžiečiams. Manau, kad Nenadas yra vienas geriausių LKL trenerių. Čanakas aiškiai sudėliojęs visą žaidimą ir kiekvienas krepšininkas puikiai žino, ką turi daryti aikštelėje. Treneris jau dabar turi pasiūlymų iš kitų klubų, bet teigė, jog pirmenybę teiks „Lietkabeliui“.

– Ar yra šansų išlaikyti didžiąją daugumą šio sezono sudėties?
– Su treneriu kalbėjome ir šia tema. Turime sudarę potencialų lietuvių, kurie mus domina, sąrašą. Norėtume išsaugoti kaip įmanoma daugiau dabartinės ekipos žaidėjų, bet visus akcentus susidėliosime po sezono.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris