Gynėjų vedamas „Neptūnas“ – per žingsnį nuo bronzos medalių
LKL/BNS nuotr.

Gynėjų vedamas „Neptūnas“ – per žingsnį nuo bronzos medalių

Autorius: H. Augustynas
2019-05-29

Sėkmingai rungtyniavę Lorenzo Williamsas ir Deividas Gailius atvedė Klaipėdos „Neptūną“ į pergalę Panevėžyje, kuris atsidūrė vos per vieną žingsnį nuo „Betsafe–LKL“ bronzos medalių.

16 taškų pranašumą prieš lemiamą ketvirtį iššvaistęs „Neptūnas“ po atkaklios kovos 88:75 (28:18, 22:24, 14:21, 24:12) palaužė Panevėžio „Lietkabelį“ ir bronzinėje serijoje iki trijų pergalių jau pirmauja 2-0. Trečiosios ir galimai paskutinės serijos rungtynės vyks penktadienį Klaipėdoje.

Rungtynių MVP tapęs L. Williamsas į aikštės šeimininkų krepšį įmetė 18 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus. Jam puikiai talkino dvigubą dublį surinkęs D. Gailius, kuris pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

„Lietkabelio“ ekipą nuo pralaimėjimo gelbėti bandė aštuonis dvitaškius iš 10 pataikęs Paulius Valinskas, kuris surinko 18 taškų.

Net 13 baudos metimų per pirmąjį kėlinį metęs ir 12 pataikęs (92 proc.) „Neptūnas“ po pirmų 10 minučių pirmavo 28:18.

Nors antrajame kėlinyje „Lietkabelis“ sumažino savo deficitą iki keturių taškų (26:30), „Neptūnas“ surengė spurtą 15:3 ir įgijo didžiausią iki tol turėtą pranašumą – 45:29.

8 taškus per pirmąsias septynias trečiojo kėlinio minutes pelnęs J. Wilsonas padėjo „Lietkabeliui“ ištirpdyti „Neptūno“ pranašumą iki minimumo – 59:58.

Vos dukart pirmoje rungtynių dalyje suklydęs „Neptūnas“ trečiojo ketvirčio metu kamuolį prarado septynis kartus ir taip iššvaistė savo susikurtą pranašumą (64:63).

Įpusėjus ketvirtajam kėliniui po Gyčio Masiulio ir L. Williamso aštuonių iš eilės taškų „Neptūnas“ susigrąžino dviženklį pranašumą – 76:66.

Nors „Lietkabelis“ į šią atkarpą atsakė šešiais iš eilės taškais, kitoje aikštės pusėje Tomas Delininkaitis smeigė tritaškį, vėliau pridėjo du taškus su pražanga, o komandas ir vėl skyrė 10 taškų – 82:72.

Vos po traumos į aikštę sugrįžęs Ike‘as Iroegbu trečiojo kėlinio pabaigoje besiverždamas link krepšio nesėkmingai nusileido ant parketo ir vėl susižeidė koją. Įžaidėjas po šio incidento daugiau aikštėje nepasirodė, o per 11 minučių pelnė 2 taškus, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Esu patenkintas, kad didžiąją rungtynių dalį kontroliavome situaciją, – po pergalės kalbėjo Kazys Maskvytis. – Deja, trečiajame kėlinyje varžovai buvo priartėję ir rungtynės galėjo pakrypti į bet kurią pusę. Vis dėlto, ketvirtas kėlinys buvo labai geras, mes bandėme atakuoti jų silpnas vietas ir tai pavyko.“ą

„Tai buvo labai panašios rungtynės, kokias turėjome Klaipėdoje, – teigė Nenadas Čanakas. – Mes ir vėl pradėjome rungtynes be energijos, be gynybos. Jie per pirmą kėlinį metė 13 baudų, pirmoje pusėje pelnė 50 taškų. „Neptūnas“ yra per gera komanda, kad mes po tokių dalykų galėtume atsigauti.“

„Lietkabelis“: Paulius Valinskas 18 (8/10 dvit., 3 per. kam.), Marko Čakarevičius 14, Jamaras Wilsonas 11 (3/4 trit., 5 rez. perd.), Mindaugas Kupšas 9.

„Neptūnas“: Lorenzo Williamsas 18 (6 rez. perd., 26 n.b.), Deividas Gailius 15 (10 atk. kam., 23 n.b.), Laimonas Kisielius 11, Tomas Delininkaitis ir Gytis Masiulis po 10, Jerai Grantas 8.

Rungtynių komentaras:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris