Vilniuje šeimininkavęs „Žalgiris“ – per žingsnį nuo titulo
LKL/BNS nuotr.

Vilniuje šeimininkavęs „Žalgiris“ – per žingsnį nuo titulo

Autorius: LKL.lt
2019-05-30

Įspūdingą benefisą pirmajame kėlinyje surengęs Edgaras Ulanovas pateikė rimtą paraišką finalo serijos MVP apdovanojimui, o jo vedamas Kauno „Žalgiris“ priartėjo prie devintojo iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionų titulo.

Viso mačo metu dominavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose pervažiavo Vilniaus „Ryto“ krepšininkus 85:67 (30:18, 16:15, 21:18, 18:16) bei finalo serijoje iki trijų pergalių atitrūko 2-0.

Nugalėtojus į priekį vedęs E. Ulanovas surinko 16 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 16 naudingumo balų. Galingai startavęs puolėjas visus savo taškus pelnė per pirmąjį susitikimo kėlinį.

Po 13 taškų prie pergalės pridėjo Brandonas Daviesas ir Marius Grigonis. Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė po 14 taškų įmetę Arnas Butkevičius ir Mindaugas Girdžiūnas.

Trečiasis ir galimai paskutinis serijos susitikimas bus žaidžiamas šeštadienį Kaune.

Kauniečiai jau pirmosiomis minutėmis spurtavo 14:0 bei įgijo dviženklį pranašumą 16:4. Spurtą nutraukė pirmasis šio sezono taiklus A. Butkevičiaus tritaškis į „Žalgirio“ krepšį (po penkiolikos netaiklių), tačiau siautėjęs E. Ulanovas netrukus leido pirmauti svečiams jau 30:15.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai nemažino apsukų ir dar labiau padidino pranašumą (46:29). „Rytas“ tuomet spurtavo 7:0 ir kiek priartėjo (36:46), bet B. Davieso vedamas „Žalgiris“ vėl įjungė aukštesnę pavarą ir trečiojo ketvirčio viduryje buvo toli priekyje – 60:42.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje tritaškį smeigęs Leo Westermannas padidino žalgiriečių pranašumą iki rekordinio (70:51) ir beveik nebepaliko šeimininkams vilčių išsigelbėti. Per likusį laiką vilniečiai intrigos nesugrąžino ir leido „Žalgiriui“ švęsti įtikinamą pergalę.

Paskutines dvi minutes „Ryto“ gretose žaidė vien jaunimas – Margiris Normantas, Aistis Pilauskas, Deividas Sirvydis, Einaras Tubutis ir Martynas Echodas. „Žalgirio“ garbę tuo metu gynė veteranai ir Erikas Venskus.

Kauno ekipa šiame mače vertėsi be Pauliaus Jankūno, o Vilniaus – be D.J. Seeley. Abu šie krepšininkai gydosi traumas.

Š. Jasikevičius po rungtynių buvo itin patenkintas savo auklėtinių pasirodymu: „Esame labai patenkinti, kad taip gerai sužaidėme. Labai malonu būti prie šoninės linijos ir vadovauti šiai komandai.

Šiandien buvo matyti didžiulis atsidavimas ir detalių išpildymas.  Iki titulo trūksta vienos pergalės, bet ją reikės iškovoti. Pranašumas yra mūsų pusėje, bet trečiose rungtynėse yra taip – arba tu laimi seriją, arba visiškai prarandi kontrolę.  

Pirmosiose serijos rungtynėse kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjusiam ir net 19 kamuolių puolime sugriebusiam „Rytui“ šį kartą sekėsi prasčiau – pagal atkovotus kamuolius „Žalgiriui“ nusileista 24:32, o puolime sugriebti 9 kamuoliai.

Dainius Adomaitis buvo nusivylęs savo auklėtinių nusiteikimu: „Šiandien gynyboje pridarėme daugybę klaidų. Manau, tai ir buvo pagrindinė problema. Kai kurie žaidžia per daug, todėl su emocijomis nėra lengva, bet būtina savyje to rasti.

Trečiajame serijos susitikime galbūt bandysime labiau pasikliauti jaunais žaidėjais ir dažniau rotuoti žaidėjais, keisti juos kas dvi ar tris minutes, nes dabar kartais krepšininkai bėgioja su mediniu veidu.“  

„Rytas“: Arnas Butkevičius (6 atk. kam.) ir Mindaugas Girdžiūnas po 14, Martynas Echodas 11, Arciomas Parachouskis 9.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 16 (6 atk. kam.), Marius Grigonis ir Brandonas Daviesas po 13, Aaronas White'as 12. 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris