A. White‘o atsisveikinimas su Kaunu: „Metai „Žalgiryje“ buvo nuostabūs“
LKL / BNS nuotr.

A. White‘o atsisveikinimas su Kaunu: „Metai „Žalgiryje“ buvo nuostabūs“

Autorius: zalgiris.lt
2019-06-04

Du pastaruosius sezonus Kauno „Žalgirio“ klube rungtyniavęs aukštaūgis Aaronas White`as nuo kito sezono Kaune neberungtyniaus.

Įspūdingais dėjimais ir kovingumu pasižymėjęs 26-erių metų 206 cm ūgio sunkusis krašto puolėjas paskutiniame sezono interviu su „Žalgiris TV“ kalbėjosi apie metus Lietuvoje ir nepamirštamas akimirkas „Žalgiryje“.

„Metai „Žalgiryje“ buvo nuostabūs. Tikriausiai manęs daugiausiai ir klausė po paskutinių sezono rungtynių, kokie buvo tie dveji metai „Žalgiryje“. Jie buvo smagūs ne tik dėl rezultatų krepšinio aikštelėje, bet ir už jos ribų. Mano sūnus gimė Kaune, o mano šeimai čia labai patiko. Jausmas toks lyg būčiau namuose. Esu labai dėkingas Kaunui ir vietiniams“, – pokalbio metu teigė A.White`as.

Krepšininkas šiame Eurolygos sezone fiksavo panašius rodiklius kaip ir praėjusiame – pelnė po 8,2 taško, atkovojo po 4,2 kamuolio ir rinko po 10 naudingumo balų. Aukštaūgis tikina, jog žaisdamas Šarūno Jasikevičiaus treniruojamame „Žalgiryje“ demonstravo stabilų žaidimą.

„Tiesiog stengiausi daryti tai, ko treneris norėjo iš manęs aikštėje. Nėra lengva du sezonus iš eilės demonstruoti stabilų žaidimą tokiame lygyje – yra pavyzdžių, kuomet vyrukai sužaidžia geras, o vėliau prastas rungtynes. Manau, kad sugebėjau demonstruoti gana stabilų žaidimą per šiuos dvejus metus. Krepšinio atžvilgiu viskas buvo puiku“, – tvirtino A.White‘as.

Paskutinėmis amerikiečio rungtynėmis su „Žalgirio“ apranga tapo trečioji „Betsafe–LKL“ finalo dvikova Kaune, kurios trečiojo kėlinio metu A.White`as buvo pakeistas, o, žaidėjui keliaujant ant atsarginių suoliuko, į „Žalgirio“ areną susirinkę sirgaliai stovėdami plojimais palydėjo krepšininką.

Sunkusis krašto puolėjas tikino, jog šis momentas priminė koledžo laikus, kada A.White`as taip pat atsisveikino su ryškų pėdsaką krepšininko gyvenime palikusiu Ajovos universitetu ir jo sirgaliais.

„Buvo daug emocijų. Jaučiausi lyg vėl būčiau sugrįžęs į koledžo laikus, kuomet išgyvenau panašią akimirką. Tada, kaip ir žaisdamas Kaune, buvau susiradęs daug draugų, susikūriau savotiškus antruosius namus ir visa tai teko palikti. Išsiskyrimas yra sunkus. Džiaugiuosi, kad treneris mus taip pagerbė. Akimirkos, kuomet sirgaliai skandavo mano vardą, nepamiršiu niekada. Tikrai nepamirštama patirtis“, – pasakojo žalgirietis.

Kalbėdamas apie nepamirštamus momentus, A. White`as teigė niekada neužmiršiantis momento, kuomet 2017–2018 m. sezone „Žalgiris“ pateko į Eurolygos finalo ketvertą po įspūdingai susiklosčiusios ketvirtfinalio serijos su Pirėjo „Olympiacos“ klubu. Bilietą tarp keturių stipriausių Eurolygos ekipų žalgiriečiai iškovojo sausakimšai užpildytoje „Žalgirio“ arenoje.

„Niekada nebuvau patyręs tokios dvikovos atmosferos. Po susitikimo aikštėje dar buvome kokias 30-40 minučių, o sirgaliai tiesiog kraustėsi iš proto. Visas miestas kraustėsi iš proto. Pamenu, buvome restorane „Dia“ ir po to keliavome į miesto centrą, kurio gatvėse žmonės traukė skanduotes ir šventė pergalę. Buvo nuostabu. To niekada nepamiršiu“, – kalbėjo „Žalgiris TV“ pašnekovas.

Dabar žaidėjo laukia užsitarnautas vasaros poilsis naujuose namuose Čikagos priemiestyje. Vėliau krepšininkas dalyvaus TBT turnyre JAV bei, žinoma, ieškos naujos darbovietės. A.White`as neslepia, jog yra arti to, kad žaistų NBA, tačiau sprendimą reiks priimti gerai pasitarus su šeima.

„Esu arti to, bet nėra visiškai aiškaus atsakymo. Turiu, visų pirma, nuspręsti, kas yra svarbu mano šeima – laukiame gimstant trečiojo vaiko, tad tai labai svarbus aspektas. Mano žmonos laimė – labai svarbus faktorius. Apie tai kalbame labai daug pastarąsias kelias savaites. Neturime ir vieno aiškaus atsakymo. Žaidimas NBA yra svajonė, bet kartu esu realistas ir mąstau apie šeimos ir savo prioritetus“, – aiškino A.White‘as.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris