T. Sedekerskis grįžta į Lietuvą – žais „Neptūne“
LKL / BNS nuotr.

T. Sedekerskis grįžta į Lietuvą – žais „Neptūne“

Autorius: bcneptunas.lt
2019-07-26

Klaipėdos „Neptūnas“ rikiuoja sudėtį artėjančiam sezonui – uostamiesčio klubą papildė 21-erių metų 205 cm ūgio puolėjas Tadas Sedekerskis, kurį iki sezono pabaigos paskolino Eurolygoje rungtyniaujanti Vitorijos „Baskonia“ ekipa.

„Tadą bandėme prisikalbinti jau antrą kartą ir labai džiaugiamės, kad šį kartą pavyko rasti bendrą susitarimą su Ispanijos klubu, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė sporto direktorius Donatas Zavackas. – Manome, kad tai yra geriausias variantas tiek tobulėjimo prasme pačiam Tadui, nes esame jam numatę nemažą rolę komandoje, tiek mūsų klubui, nes pavyko prisivilioti jauną, veržlų ir labai talentingą lietuvį.“

„Esu jaunas žaidėjas ir labai nesinori švaistyti laiko sėdinti ant atsarginių suolo, tad šiuo metu „Neptūnas“ yra ideali vieta kilti aukštyn karjeros laiptais, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė T. Sedekerskis. – Norisi svarbesnio vaidmens komandoje, norisi žaisti ir tobulėti. Lietuvoje nėra tiek daug komandų, kurios žaistų ir Europoje.“

Iš Nidos kilęs perspektyvus puolėjas džiaugiasi galimybe atstovauti gimtojo krašto ekipai.

„Emocijas dar sunku suprasti, bet smagu ir malonu sugrįžti į gimtąjį kraštą bei būti „Neptūno“ dalimi, kurio daug rungtynių teko stebėti praeityje. Jaunimo rinktinėse teko žaisti su Gyčiu ir Džiugu, tad ekipoje bus ir pažįstamų veidų. Jaučiu, kad atmosfera komandoje bus gera“, – sakė „Neptūno“ naujokas.

Praėjusį sezoną T. Sedekerskis aukščiausioje Ispanijos lygoje vilkėdamas „Baskonia“ marškinėlius sužaidė devyniuose susitikimuose, o vėliau puolėją sustabdė trauma. T. Sedekerskis per 7 minutes vidutiniškai pelnė po 2,7 taško bei atkovojo po 1,9 kamuolio.

T. Sedekerskis sulaukė šanso pasirodyti ir Eurolygoje, kurioje per dvejas rungtynes iš viso sužaidė 6 minutes, pelnė 4 taškus bei atkovojo 2 kamuolius.

Tai nebus T. Sedekerskio debiutas „Betsafe–LKL“ čempionate – stipriausioje Lietuvos krepšinio lygoje jis rungtyniavo prieš metus, kuomet nuomos pagrindais buvo paskolintas Kėdainių „Nevėžiui“.

Tuomet puolėjas „Betsafe–LKL“ čempionate spėjo sužaisti 17 mačų bei per 24 minutes vidutiniškai pelnė po 9,3 taško, atkovojo po 4,4 kamuolio bei rinko po 12,8 naudingumo balo.

Sutartis su „Neptūnu“ kitam sezonui dar turi Gytis Masiulis, Andre Williamsonas, Džiugas Slavinskas, Tomas Delininkaitis, Simas Galdikas, Osvaldas Olisevičius, Aidas Einikis bei Tadas Pažėra.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris