„Rytas“ pasikvietė Meksikos rinktinės gynėją
Foto: FIBA

„Rytas“ pasikvietė Meksikos rinktinės gynėją

Autorius: rytasvilnius.lt
2019-08-03

Vilniaus „Rytas“ sudarė sutartį su Meksikos krepšininku Francisco Cruzu. 29 metų amžiaus 1,91 m ūgio krepšininkas į Vilnių atvyksta iš Ispanijos, kurioje nuo 2016 metų jis gynė Fuenlabrados „Montakit“ komandos garbę.

Praėjusiame sezone Pako pravardę turintis meksikietis ACB lygoje sužaidė 34 susitikimus, per kuriuos vidutiniškai pelnė po 14,4 taško, atkovojo po 2,8 kamuolio ir atliko po 2,7 rezultatyvaus perdavimo. Dvitaškius ACB lygoje F. Cruzas realizavo 51 proc., tritaškius – 41 proc., o baudų metimus – 72 proc. taiklumu. 

„Francisko yra universalus krepšininkas, galintis pelnyti taškus pats, tačiau kartu gebantis kurti situacijas ir komandos draugams. Jis turi gerą ir stabilų metimą, mato aikštę, yra agresyvus žaidėjas. Meksikietis į „Rytą“ atvyksta iš turbūt stipriausio nacionalinio čempionato Europoje. Tikiu, kad Ispanijoje kelis sezonus jo kaupta patirtis mums bus labai naudinga“, – sako „Ryto“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis. 

Panašią statistiką krepšininkas fiksavo ir FIBA Čempionų lygos varžybose, per rungtynes vidutiniškai pelnydamas po 13 taškų, atkovodamas po 2,4 kamuolio ir atlikdamas po 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Beje, rezultatyviausias rungtynes šiame turnyre meksikietis sužaidė prieš Panevėžio „Lietkabelį“. Fuenlabradoje vykusiame susitikime jis panevėžiečiams atseikėjo 26 taškus. 

Baigęs studijas Vakarų Nebraskos ir Vajomigo universitetus Pako ketverius metus rungtyniavo Meksikoje ir Argentinoje. 2015 m. jis persikėlė į Europą. 

F. Cruzas yra Meksikos nacionalinės komandos žaidėjas. 2017 metais vykusiame FIBA „AmeriCup“ turnyre, kuriame Meksika iškovojo bronzos medalius, Pako buvo išrinktas į simbolinį turnyro penketuką. Atrankoje į 2019 m. FIBA Pasaulio taurės finalinį etapą F. Cruzas sužaidė 5 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 20 taškų, atkovojo po 4 kamuolius ir atliko po 2,4 rezultatyvaus perdavimo, bet Meksika į finalinį pasaulio čempionato etapą nepateko.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris