Patirties JAV pasisėmęs D. Sirvydis ir toliau atstovaus „Rytui“
Foto: LKL / BNS

Patirties JAV pasisėmęs D. Sirvydis ir toliau atstovaus „Rytui“

Autorius: LKL.LT
2019-08-07

Vienas didžiausių Lietuvos krepšinio talentų 19-metis Deividas Sirvydis dar bent metus rungtyniaus Vilniaus „Ryto“ ekipoje. Nors universalus puolėjas prieš kiek daugiau nei mėnesį savo pavardę išgirdo NBA naujokų biržoje, tačiau debiuto stipriausioje planetos lygoje dar teks palūkėti.

„Manau, kad taip, galime teigti, jog kitą sezoną žaisiu „Ryte“, – tinklalapiui LKL.LT teigė D. Sirvydis. – Džiaugiuosi likdamas Vilniuje, nes „Rytas“ yra puiki organizacija, o Vilnius yra mano miestas.“

Geru metimu garsėjantį krepšininką NBA naujokų biržoje 37-uoju šaukimu pasirinko Detroito „Pistons“ klubas. Tai yra vienas aukščiausių rodiklių tarp visų lietuvių krepšininkų naujokų biržos istorijoje – už D. Sirvydį aukščiau pasirinkti buvo vos šeši žaidėjai: Linas Kleiza (27 šaukimas), Arvydas Sabonis (24), Žydrūnas Ilgauskas (20), Donatas Motiejūnas (20), Domantas Sabonis (11) ir Jonas Valančiūnas (5).

„Jausmas buvo neapsakomas, nes tai buvo ne tik mano, bet ir mano šeimos svajonė. Negalėjau tuo patikėti iki pat NBA Vasaros lygos. Tuomet gavau pirmąsias minutes ir smegenys persikrovė. Dabar ramiau, bet esu laimingas“, – prisiminimais dalijosi D. Sirvydis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

dreamcametrue

A post shared by Deividas Sirvydis (@sirvuha) on

„Ryto“ talentas Vasaros lygoje įgijo patirties – sužaidė penkerias rungtynes, ant parketo vidutiniškai praleido po 7 minutes bei pelnė po 1,8 taško. D. Sirvydis tikisi patirtį panaudoti jau artėjančiame „Betsafe–LKL“ sezone.

„Patirtis begalinė vien psichologine prasme, – laiką Las Vegase vykusioje Vasaros lygoje įvertino D. Sirvydis. – Pamatai kitą lygį, kitą žaidimo stilių, kitas fizines bei taktines galimybes. Man reikėjo prie viso to prisitaikyti. Džiaugiuosi, kad ten buvau, tikiuosi, kad tai padės artėjančiame sezone.“

Beveik du mėnesius JAV praleidęs puolėjas didžiausią vasaros darbų akcentą dėjo kūno stiprinimui. Dabar D. Sirvydis sveria 92 kilogramus, kai pernai tokiu metu jo svoris siekė 86 kg. Krepšininkas per šiuos metus spėjo ir ūgtelėti – nuo 202 cm pernai iki beveik 204 cm šiemet.

Ties kūno stiprinimu jis žada tolygiai dirbti ir visą artėjantį sezoną Vilniuje.

„Tai buvo pagrindinis mano noras, – apie sustipriną kūną sakė D. Sirvydis. – Po praėjusio sezono iškart vykau į JAV bei mėnesį laiko tobulinau vien fizines galimybes. Matosi, kad esu pridėjęs raumens, gal laiko tarpas per mažas, kad matytųsi labai didelis skirtumas, bet jis matosi, aš jį jaučiu. Ties tuo toliau dirbsiu ir sezono metu, stengsiuosi tapti dar stipresniu.“

NBA lygoje svajojančiam žaisti lietuviui fizinis sutvirtėjimas būtinas, tuo jis galėjo įsitikinti dirbdamas su stipriausios lygos krepšininkais. D. Sirvydis sportavo tiek su „Pistons“ ekipa, tiek su Jutos „Jazz“ gynėjų duetu Mike‘u Conley bei Donovanu Mitchellu.

„Jau Vasaros lygoje fiziškumas ir staigumas buvo kitoks, o dirbti su „Pistons“ ekipa buvo neįtikėtina patirtis. Treniruotėse buvo ir Andre Drummondas, ir Reggie Jacksonas. Iš esmės buvo visa „Pistons“ ekipa, tik be Blake‘o Griffino ir Derricko Rose‘o“, – įspūdžiais dalijosi D. Sirvydis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

doinwork

A post shared by Deividas Sirvydis (@sirvuha) on

Talentingam krepšininkui tobulėti bei ruoštis debiutui NBA lygoje artėjantį sezoną Vilniuje padės ir „Pistons“ pasamdytas asmeninis treneris. Detroito klubas su D. Sirvydžiu sieja didelis viltis bei yra jam sudariusi asmeninę darbų programą.

Didysis klausimas – kokios pozicijos žaidėju ateityje taps „Ryto“ sistemos perlas. Krepšinio ekspertai jį ateityje mato rungtyniaujantį nuo pirmos iki ketvirtos pozicijos.

„Mano nedidelė svajonė yra būti įžaidėju, nes man patinka būti su kamuoliu, patinka spręsti viską iš savo pusės. Vis dėlto visą gyvenimą žaidžiau 2-3 pozicijose, kuriose norėčiau rungtyniauti ir artėjantį sezoną.

Detroito klubas tiesiogiai neišreiškė pozicijos, kur mane mato ateityje, bet, manau, būsiu atakuojantis gynėjas su galimybe žaisti ir ketvirtoje pozicijoje. Pridėjus masės ir jėgos, manau, kad galėčiau žaisti ketvirtu numeriu“, – sakė D. Sirvydis.

Puolėjas į Lietuvą grįžo prieš savaitę bei jau ruošiasi sparčiai artėjančiam „Betsafe–LKL“ sezonui, o kitą vasarą vėl bandys prasibrauti į stipriausią planetos lygą. „Tikslas yra kuo greičiau pakliūti į pagrindinę „Pistons“ komandą, bet iki tol dar ilgas laiko tarpas. Planas yra toks, kad po sezono keliausiu į Detroitą“, – sakė D. Sirvydis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris