„Šiauliai“ atsisveikino su R. Stankevičiumi ir kapitonu A. Urbučiu
LKL / BNS nuotr.

„Šiauliai“ atsisveikino su R. Stankevičiumi ir kapitonu A. Urbučiu

Autorius: bcsiauliai.lt
2019-08-09

Roko Stankevičiaus karjeros etapas „Šiaulių” krepšinio klube baigėsi. Dar dvejus metus galiojusi sutartis buvo nutraukta abipusiu susitarimu. 24 metų 200 cm ūgio puolėjas prie komandos prisijungė praėjusių metų vasarą.

Lietuvos krepšinio lygos čempionate R. Stankevičius vidutiniškai rinkdavo po 3,3 taško ir atkovodavo po 1,8 kamuolio per 11 minučių. 

Siekiant krepšininkui suteikti daugiau žaidimo laiko, sezono viduryje, jis buvo paskolintas Joniškio „Delikateso” komandai Nacionalinės krepšinio lygos čempionate, kur iškart tapo vienu svarbiausių jos žaidėjų – 15,6 taško (10 vieta lygoje), 8,5 atkovoto kamuolio (1 vieta lygoje), 4,3 rez. perdavimo (7 vieta lygoje), 19,7 naudingumo balo (5 vieta lygoje).

„Sprendimą priimti buvo nelengva, nes Rokas yra puikių fizinių duomenų ir turi visas galimybes tapti geru krepšininku, todėl su juo turėjome pasirašę ilgalaikę sutartį. Tačiau sezono metu jam sunkiai sekėsi pritapti prie mūsų komandos žaidimo stiliaus. Tą pripažino ir pats žaidėjas, todėl, nors treneris Sireika norėjo jį matyti komandoje ir kitą sezoną, sutarėme išsiskirti bei linkime Rokui sėkmės jo karjeroje ir neužveriame durų ateityje sugrįžti į Šiaulius”, – apie sutarties nutraukimo priežastis kalbėjo klubo direktorius Mindaugas Žukauskas.

Savaitės viduryje pasirašius sutartį su Roku Gusčiu, buvo galutinai suformuota „Šiaulių” priekinė linija ir tapo aišku, kad komandoje kitą sezoną neberungtyniaus ir du sezonus jos kapitonu buvęs Arminas Urbutis.  

Nepaisant nuolat per sezoną kamavusių traumų, puolėjas vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 25 minutes ir pelnydavo po 10,1 taško, atkovodavo po 5,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

„Sutartis su Arminu baigėsi vasarą. Galėjome ją pratęsti, tačiau mūsų klubo vizija orientuota į jaunų žaidėjų ugdymą, o priekinėje linijoje turime ne vieną jauną krepšininką, todėl nusprendėme suteikti daugiau galimybių jiems. Dėkojame Arminui už tuos porą sezonų klube. Jis buvo tikras kapitono pavyzdys tiek savo pasiaukojamu žaidimu aikštelėje, tiek autoritetu šalia jos”, – sakė M. Žukauskas.

Kas taps naujuoju komandos kapitonu, paaiškės pasiruošimo sezonui metu. Jį balsavimu išsirinks komandos žaidėjai ir treneriai. 

Pasiruošimą būsimam LKL sezonui planuojama pradėti rugpjūčio 16 d.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris