Prie „Šiaulių“ ekipos jungiasi J. Furmanavičius
Foto: nklyga.lt

Prie „Šiaulių“ ekipos jungiasi J. Furmanavičius

Autorius: bcsiauliai.lt
2019-08-14

„Šiaulių” krepšinio komandą papildė perspektyvus krašto puolėjas Justas Furmanavičius, su kuriuo buvo pasirašyta sutartis pagal formulę „1+1”.

199 cm ūgio 24 m. krepšininkas praėjusį sezoną rungtyniavo Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL). Atstovaudamas Jonavos „Sintek-Jonava“ komandai, J.Furmanavičius vidutiniškai rinkdavo po 17,2 taško ir atkovodavo po 5,6 kamuolio per 32 aikštėje praleistas minutes. 

NKL aštuntfinalio serijoje jis pasiekė asmeninius įmestų taškų (32), atkovotų kamuolių (8), aikštėje praleistų minučių (34) ir naudingumo balų rekordus (45), tapdamas lygos pirmųjų aštuntfinalio rungtynių naudingiausiu žaidėju.

Krepšininkas 2014-2018 metais studijavo ir žaidė krepšinį JAV. Geriausiai jam sekėsi 2016-2017 metų sezonas, kai Misisipės universiteto komandai vidutiniškai pelnydavo po 6,3 taško ir atkovodavo po 5 kamuolius.

Pernai sugrįžęs į Europą, J.Furmanavičius sezoną pradėjo Graikijos lygos Kastorijos „AS Kastoria“ gretose, kur aikštelėje praleisdavo po 17 minučių, pelnydavo po 8 taškus, atkovodavo po 3,5 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rez. perdavimo. Tačiau sezono viduryje prasidėjus pokyčiams klube, sulaukė pasiūlymo iš Jonavos ir netrukus grįžo į Lietuvą.

Kalbėdamas apie naująjį komandos narį, klubo vadovas Mindaugas Žukauskas džiaugėsi sukirtęs rankomis su perspektyviu krašto puolėju. 

„Džiaugiamės, kad pavyko pasikviesti dar vieną jauną ir talentingą lietuvį krepšininką ir tikimės, kad visas žaidimui reikalingas savybes turintis sportininkas tobulės ir prisidės prie pergalių būsimame sezone.

Tai šoklus, veržlus ir kovingas sportininkas, galintis atakuoti iš trijų taškų zonos. Atvykęs į Jonavą, jis tapo komandos lyderiu. Mes ieškome alkanų ir norinčių augti krepšininkų, todėl Justui pasiūlėme apsivilkti mūsų komandos marškinėlius”, – kalbėjo M.Žukauskas.

Be Justo Furmanavičiaus, prie „Šiaulių” komandos jau prisijungė gynėjai Eimantas Stankevičius, latvis Davis Gekas ir amerikietis Kevinas Hardy bei puolėjai Aurimas Urbonas, Rokas Gustys ir amerikietis Akeemas Wrightas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris