Jubiliejiniam sezonui pažymėti – naujas „Šiaulių“ logotipas

Jubiliejiniam sezonui pažymėti – naujas „Šiaulių“ logotipas

Autorius: bcsiauliai.lt
2019-08-19

Ketvirtį amžiaus skaičiuojantis „Šiaulių“ krepšinio klubas šią sukaktį pažymi pristatydamas atnaujintą logotipą. 

Dėl viduramžiais netoliese įvykusio mūšio su Livonijos ordinu Saulės miestu vadinami Šiauliai yra neatsiejami nuo savo simbolio Šaulio, kurio skulptūra (dar vadinama Auksiniu berniuku) Saulės laikrodžio aikštėje yra viena iš labiausiai lankomų vietų mieste.

Prie atnaujinto „Šiaulių“ klubo įvaizdžio kūrimo prisidėjęs šiaulietis dailininkas, fotografas ir dizaineris Vilmantas Dambrauskas supaprastino ankstesniame logotipe buvusį simbolį, išryškindamas Šaulio strėlę krepšinio kamuolio grafiniame piešinyje. 

„Kadangi klubas šiemet švenčia 25-mečio jubiliejų, norėjosi sukurti modernų, šiuolaikišką ir pulsuojantį ženklą, kuris sietųsi ir su šiemet taip pat  atnaujintu viso Šiaulių miesto identitetu. Naujas logotipas yra labai koncentruotas ir lakoniškas. Jame tik tai, ko reikia. Tai atitinka ir šiauliečių būdą – mažai kalbėti, bet daug dirbti. 

Naujame logotipe lankas simbolizuoja siekį ir svajonę, o įtempta strėlė parodo nuolatinį pasiruošimą jos siekti, bet kada iššauti. Neatsitiktinai pasirinktas ir spalvinis sprendimas: geltonas kamuolys siejamas su saulės spalvomis, nes Šiauliai – Saulės miestas. Pats logotipas nėra dabar sparčiai populiarėjančios amerikietiškos kultūros retransliacija. Jis atspindi subtilų europietišką skonį“, - sakė V.Dambrauskas. 

Pažymint klubo gyvavimo 25 metų jubiliejų, „Šiaulių“ logotipe yra įkomponuotas skaičius „25“, kuris bus naudojamas visą būsimą sezoną.

„Šiaulių“ direktoriaus Mindaugo Žukausko teigimu, idėjos pakeisti logotipą klubo vadovų galvose sukosi ir anksčiau, o šiemet juo nuspręsta įprasminti klubo jubiliejų. 

„Gražios sukakties proga atėjo metas atnaujinti, supaprastinti bei sumoderninti klubo ženklą. Apie tokius pokyčius pradėjome svarstyti prieš porą metų, tačiau visų pirma reikėjo nusistatyti pačio klubo veiklos kryptis, viziją. Visose ankstesnėse logotipo versijose matytas Šaulys buvo visiems šiauliečiams artimas ir tarsi įaugęs į kraują, tačiau jis yra pernelyg sudėtingas, vis sunkiau pritaikomas šiuolaikinėse medijose ar spaudoje. Nuo jo neatsitraukiame, o išryškinome vieną detalę – lanką su strėle, simbolizuojančius mūsų požiūrį, siekį augti ir tobulėti“, – teigė M.Žukauskas.

Šiais metais buvo atnaujintas ir Šiaulių miesto ženklas reprezentaciniams renginiams ir projektų viešinimo priemonėms, simbolizuojantis modernų Šaulį su lanku. Jį taip pat sukūrė dizaineris V.Dambrauskas.

Pasirengimą sezonui jau pradėję „Šiauliai“ rugsėjo viduryje surengs draugišką 25-mečio turnyrą, o rugsėjo 22-ąją dieną pradės „Betsafe-LKL“ čempionatą Šiauliuose priimdami Kauno „Žalgirį“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris