D. Dorsey: „Kai agentas pranešė apie galimybę žaisti Klaipėdoje, nedvejojau“
Foto: championsleague.basketball

D. Dorsey: „Kai agentas pranešė apie galimybę žaisti Klaipėdoje, nedvejojau“

Autorius: bcneptunas.lt
2019-08-29

Klaipėdos „Neptūnui“ artėjantį sezoną atstovaus du legionieriai iš JAV – 29-erių aukštaūgis Andre Williamsonas bei 32-ejų gynėjas Darrinas Dorsey.

Pirmajame savo interviu tinklalapiui „bcneptunas.lt“ 188 cm ūgio įžaidėjas džiaugėsi galimybe vilkėti mėlynai-baltus uostamiesčio ekipos marškinėlius.

„Kai mano agentas pranešė apie galimybę žaisti Klaipėdoje, aš ilgai nedvejojau, – sakė D. Dorsey. – Žinojau komandą, žinojau, kad tai didelis ir gerą istoriją turintis klubas. Tai solidi komanda, o Klaipėda – gera vieta žaisti krepšinį. Nemanau, kad kažkas praleistų galimybę rungtyniauti čia.“

D. Dorsey – krepšinio piligrimas, kuriam Lietuva bus jau dešimtoji karjeros stotelė. Prieš tai amerikietis žaidė Rumunijos, Prancūzijos, Graikijos, Turkijos, Izraelio, Argentinos, Meksikos, Kolumbijos bei Kanados lygose.

„Man patinka Klaipėda, – sakė prieš savaitę prie komandos prisijungęs amerikietis. – Gražus miestas, malonūs žmonės. Smagu, kad Klaipėdoje žmonės kalba angliškai. Man nėra problemos užsisakyti maisto ar užduoti norimą klausimą parduotuvėje. Viskas yra gerai.“

Klaipėdos ekipos ir D. Dorsey keliai susikirtę buvo ir 2017 – 2018 metų sezone. Tuomet Šalono „Elan“ ekipai atstovavęs amerikietis Prancūzijoje vykusiame mače pridarė daug nemalonumų „Neptūnui“ – pelnė 16 taškų bei buvo rezultatyviausias pergalę iškovojusios „Elan“ ekipos žaidėjas.

Dabar D. Dorsey nekantrauja apsivilkti Klaipėdos ekipos marškinėlius.

„Man labai patinka mūsų komanda. Gera atmosfera komandoje yra didžiulė sėkmingo rezultato sudedamoji dalis. Tai normalu. Jei tau patinka komanda, susibičiuliauji su kitais žaidėjais, tuomet tu žaidi geriau. Tai atsispindi aikštelėje“, – teigė „Neptūno“ naujokas.

Praėjusį sezoną amerikietis rungtyniavo Klužo Napokos „U-Banca Transilvania“ ekipoje, Rumunijoje.

Gynėjas vietinėje lygoje sužaidė 22 rungtynes, per 29 minutes jis pelnydavo po 10,9 taško, atkovodavo po 3,4 ir perimdavo po 1,2 kamuolio, atlikdavo po 4,4 rezultatyvaus perdavimo, rinkdavo po 13 naudingumo balų.

„Tai buvo pirmasis mano sezonas Rumunijoje. Šioje šalyje yra keletas gerų komandų, tačiau jos mažiau žinomos, nes lyga yra mažiau matoma. Dėl šios priežasties žmonės Rumunijos lygai neduoda daug pagarbos, nors ten tikrai yra gerų komandų ir gerų žaidėjų“, – mintimis dalijosi D. Dorsey.

Nors žaidėjas prie komandos prisijungė neseniai, tačiau greitai įsiliejo į naują kolektyvą bei yra pasiryžęs aukotis dėl komandinės sėkmės.

„Aš esu draugiškas vyrukas, kuris mėgsta juoktis, – save apibūdino krepšininkas. – Mėgstu juokauti, manau, kad tai yra svarbu cementuojant komandą.

Aikštelėje aš varžausi ir noriu laimėti. Visada atsiduodu 100 proc. ir bandau daryti viską, ko reikalauja treneris. Jei komandai reikia, kad atlikčiau perdavimą, tuomet aš tai padarysiu. Jei reikia rinkti taškus – aš atakuosiu krepšį, jei reikia gintis – aš ginsiuos, jei palaikyti ir užvesti komandos draugus – aš tą darysiu.“

Asmenines ambicijas į šoną stumiantis D. Dorsey nori padėti „Neptūnu“ iškovoti kuo daugiau pergalių.

„Nesu tas, kuris prieš sezoną kalbėtų garsiai apie tikslus. Krepšinyje svarbiausia pergalės, o visa kita susidėlios savaime. Aš noriu žaisti gerai, dėl to nėra abejonių. Manau, kad komandos draugai ir treneriai mane pastatatys į tokią situaciją, kurioje galėsiu atsiskleisti.

Tikiuosi, kad laimėsime daug rungtynių. Kol mes kausimės ir atsiduosime 100 proc., tol aš būsiu laimingas“, – teigė „Neptūno“ naujokas.

Klaipėdos ekipa oficialų sezoną pradės už kiek mažiau nei mėnesio – rugsėjo 21-ąją dvikova namuose su Utenos „Juventus“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris