Rinktinėje įgytą patirtį Ž. Janavičius tikisi panaudoti Klaipėdoje
Foto: bcneptunas.lt

Rinktinėje įgytą patirtį Ž. Janavičius tikisi panaudoti Klaipėdoje

Autorius: bcneptunas.lt
2019-09-06

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai prakaitą uostamiestyje lieja jau būdami visos sudėties – praėjusį pirmadienį prie komandos prisijungė ir paskutinis jos atstovas įžaidėjas Žygimantas Janavičius.

30-metis 190 cm „Neptūno“ naujokas pusantro mėnesio su Lietuvos rinktine ruošėsi Pasaulio taurės kovoms Kinijoje, tačiau po paskutinio draugiško turnyro Pietų Korėjoje Ž. Janavičiui buvo padėkota už darbą.

Tai buvo jau trečioji vasara, kuomet Ž. Janavičius buvo pakviestas į Lietuvos rinktinės stovyklą, tačiau prasimušti į galutinį dvyliktuką jam nepavyko. 2014-aisiais kortas sumaišė lūžusi ranka, 2015-aisiais ir šiemet – trenerio sprendimas.

„Žinojau situaciją, stengiausi konkuruoti, tačiau šioks toks nusivylimas yra, nes juk norėjosi būti dvyliktuke. Norisi žaisti, norisi būti naudingam, bet kai negali – nusivili. Vis dėlto, tai – normalus procesas. Praeis keletas savaičių ir viskas bus gerai“, – tinklalapiui „bcneptunas.lt“ teigė Ž. Janavičius.

Pasiruošimo etape gynėjas žaidė ketveriose rungtynėse – per beveik 11 vidutiniškai ant parketo praleistų minučių alytiškis rinko po 2,8 taško, 2 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus bei 4,8 naudingumo balo.

Didžiausią naudą Ž. Janavičius įžvelgia treniruotėse.

„Darbas su tokio lygio žaidėjais tikrai davė geros patirties – kokie greičiai, kokie kontaktai. Tai man davė naudos, kurią bandysiu perteikti artėjantį sezoną Klaipėdoje“, – teigė naujasis „Neptūno“ atakų organizatorius.

Sėkmingą praėjusį sezoną Prienų „Skycop“ ekipoje sužaidęs bei į simbolinę „Betsafe–LKL“ sezono komandą patekęs Ž. Janavičius buvo sulaukęs ir užsienio, ir Lietuvos klubų dėmesio. Galiausiai krepšininkas pasirinko „Neptūną“.

„Bendro tikslo siekimas ir požiūrio sutapimas lėmė, kad dabar esu Klaipėdoje, – persikėlimo motyvus dėstė Ž. Janavičius. – Norėjosi žaisti Europoje, o „Neptūnas“ pasiūlė priimtinas sąlygas ir Čempionų lygą. Tai komanda, kuri Lietuvoje visada kovoja dėl prizinių vietų. Stengsiuosi kuo įmanoma labiau padėti komandai, kad nauda būtų abipusė.“

Praėjęs sezoną Prienuose įžaidėjui buvo solidus – po sunkios traumos atsigavęs gynėjas „Betsafe–LKL“ čempionate sužaidė 23 mačus, vidutiniškai rungtyniavo po beveik 30 minučių, pelnė po 13,7 taško (4 vieta lygoje), atkovojo po 2,9 ir perėmė po 1,35 kamuolio (6 vieta), atliko po 5,3 rezultatyvaus perdavimo (3 vieta) bei rinko po 16,4 naudingumo balo (3 vieta).

Prieš artėjantį sezoną Klaipėdoje apie asmeninius tikslus Ž. Janavičius negalvoja.

„Komandos tikslai visada yra aukščiau, nes tik gera komanda gali tave padaryti geru žaidėju, – teigė „Neptūno“ įžaidėjas. – Komanda keitėsi, treneris pasikeitė, bet tikslai tie patys – kovoti dėl medalių.

Mano tikslas, kad „Neptūnas“ kovotų dėl medalių „Betsafe–LKL“ bei Karaliaus Mindaugo taurėje. Europoje norisi keliauti kuo toliau. Čempionų lygoje man dar neteko žaisti, tad sunku pasakyti, koks ten lygis, bet norėtųsi žengti į kitą etapą.“

„Neptūno“ naujokas negailėjo gerų žodžių treneriui Tomui Rinkevičiui, kuriam tai bus debiutinis, kaip vyriausiojo trenerio, sezonas.

„Dar negaliu kažko daug pasakyti, bet matau, kad jis turi dideles ambicijas bei autoritetą. Žaidėjai gerbia Tomą, neatsikalbinėja ir tiki jo vizija. Tai yra svarbiausia, kad atėjęs naujas treneris turėtų pagarbą ir žaidėjų tikėjimą. Idėjos išsigrynins, o jas mes stengsimės perteikti aikštelėje ir siekti pergalių“, – sakė Ž. Janavičius.

Uostamiesčio krepšininkai pasiruošimo etape spėjo sužaisti trejas draugiškas rungtynes, kuriose T. Rinkevičiaus auklėtiniai iškovojo visas tris pergales.

Dabar „Neptūno“ laukia kasmetinis draugiškas Vlado Garasto turnyras Klaipėdoje. „Švyturio“ arenoje rugsėjo 7-8 dienomis vyksiančiame turnyre dar kausis Dniepro „Dnipro“ (Ukraina), Saratovo „Avtodor“ (Rusija) ir Kazio Maksvyčio treniruojama Permės „Parma“ (Rusija) ekipa.

„Komanda nėra šviežia, nes vyksta sunkus pasiruošimo laikotarpis. Žinoma, kiekvienas rungtynes norisi laimėti, bet dabar tai nėra pagrindinis mūsų tikslas. Sprendžiame savus uždavinius, turime savas idėjas ir žvelgiame į priekį“, – aiškino neseniai prie komandos prisijungęs Ž. Janavičius.

Po V. Garasto turnyro klaipėdiečių lauks dar dvejos draugiškos rungtynės namuose, o oficialus sezonas prasidės rugsėjo 21-ąją, kuomet namuose „Neptūnas“ priims Utenos „Juventus“ krepšininkus.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris