Sezono starte – tvirta „Neptūno“ pergalė prieš „Juventus“
LKL/BNS nuotr.

Sezono starte – tvirta „Neptūno“ pergalė prieš „Juventus“

Autorius: LKL.LT
2019-09-21

Klaipėdos „Neptūno“ (1/0) komanda į „Švyturio“ areną susirinkusius sirgalius pradžiugino pirma pergale Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“). Sezono atidarymo mače 80:67 (19:16, 22:17, 18:19, 21:15) buvo užtikrintai nugalėta Utenos „Juventus“ (0/1) ekipa.

Klaipėdos ekipa gana stabiliai laikė rungtynių kontrolę savo rankose. Vienu metu turėtą 13 taškų atsilikimą (20:33) uteniškiai sugebėjo perpus sumažinti gana greitai, tačiau tik įpusėjus trečiam ketvirčiui intrigą pakurstė stipriau – tą padaryti leido gera Žygimanto Skučo atkarpa – 50:52.

„Juventus“ viltis prisivyti žlugdė tritaškiai, kadangi tris iš eilės pataikė Darrinas Dorsey, Osvaldas Olisevičius ir Tomas Delininkaitis – 68:54. Ši atkarpa tapo lemtinga, nes po jos daugiau sugrįžti svečių komanda neįstengė.

„Džiugu, kad pavyko rasti žaidėjus, kurie svarbiais momentais žaidė taip, kaip buvome suplanavę. Darrino keli metimai pridėjo mums pasitikėjimo ir leido išlaikyti atstumą“, – po susitikimo džiaugėsi treneris Tomas Rinkevičius.

Jam pačiam tai pirmasis sezonas, kuomet jis stovi prie „Neptūno“ vairo kaip vyr. treneris. Paklaustas, kuo skirsis jo ir Kazio Maksvyčio braižas, T. Rinkevičius teigė, kad panašumų bus labai daug.

„Man labai pasisekė, nes Kazys yra ne tik aukšto lygio treneris, bet ir tas, kuris labai aktyviai į procesą įtraukia asistentus. Mūsų žaidybinis braižas dėliojosi ne vienerius, ne dvejus metus, tad visame šiame procese jaučiu ir savo įdirbį, ir geras Kazio pamokas“, – sakė jis.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo 17 taškų pelnęs ir 5 tritaškius iš 8 pataikęs D. Dorsey.

Beje, visa „Juventus“ ekipa pataikė mažiau tolimų metimų (3 iš 17) nei šis vienas „Neptūno“ legionierius. Iš viso pajūrio klubas tiksliai smeigė 11 tritaškių iš 31.

„Neptūno“ komandoje 14 taškų taip pat pasižymėjo Žygimantas Janavičius (6 rez. perd.), 13 – O. Olisevičius (7 atk. kam.), 11 – Matas Jogėla, 10 – Simas Galdikas.

Utenos ekipoje ryškiausias buvo 18 taškų įmetęs Ignas Vaitkus, o jam gerai talkino 12 taškų pridėjęs Ž. Skučas (7 atk. kam.).

„Juventus“ treniruojantis Žydrūnas Urbonas buvo apstulbęs nuo D. Dorsey ir Ž. Janavičiaus tolimų metimų ir pridėjo, kad šiame mače išvydo viską, ką galėjo. Pradedant dėl menkų traumelių sutrumpėjusiu suoliuku, baigiant nesusikalbėjimais, kai į aikštę žengė keturi žaidėjai.

„Prieš rungtynes buvo jausmas, kad noriu pasižiūrėti į savo komandą kare. Šiandien įvyko viskas, kas galėjo atsitikti prieš mūsų komandą, vienu metu gynėmės keturiese – buvo net tokia situacija. Tada sekė dvi amerikiečių nesportinės pražangos, jie taip pašoka, kabinasi už marškinėlių – jie taip žaidžia, gal pas juos G lygoje ar NBA nėra tokių tyčinių pražangų. Vis pritrūkdavo vieno žingsnelio, tikrai nebuvo viskas beviltiškai, turėjome galimybę“, – kalbėjo Ž. Urbonas.

Dėl klubo traumos rungtynes praleido Gytis Masiulis, kuris grįš į aikštę jau artėjančiame mače su Alytaus „Dzūkija“. Tuo tarpu „Juventus“ komandai padėti negalėjo Vytautas Šulskis.

Rungtynių metu kojos problemų turėjo Tadas Sedekerskis, ketvirtojo kėlinio pradžioje palikęs aikštę ir į ją nebegrįžęs. Iki to laiko „Neptūno“ naujokas pasižymėjo 1 tašku ir 9 atkovotais kamuoliais, pagal šį rodiklį būdamas lyderiu komandoje.

T. Rinkevičius po mačo tvirtino, jog T. Sedekerskiui ko gero nieko rimto nenutiko ir jam tik sutraukė raumenį. 

Prieš šias rungtynes pagerbtos buvo dvi LKL legendos – Remigijus Milašius įteikė lygos aukso ženklelius Sauliui Štombergui ir Gintarui Einikiui.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris