E. Kairio karjeros rungtynės pažymėtos „Ryto“ pergale Prienuose
LKL/BNS nuotr.

E. Kairio karjeros rungtynės pažymėtos „Ryto“ pergale Prienuose

Autorius: LKL.LT
2019-09-24

Vilniaus „Rytas“ (2-0) vos neišbarstė 21 taško persvaros, tačiau tada susizgribo, išlaikė pergalingą pranašumą ir iškovojo antrąjį laimėjimą „Betsafe–LKL“ pirmenybėse iš tiek pat galimų. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje 87:78 (24:15, 27:19, 15:24, 21:20) nugalėjo Prienų „CBet“ (0-2).

Ryškiausiai laimėtojų komandoje blizgėjo karjeros rungtynes „Betsafe–LKL“ sužaidusio Evaldo Kairio žvaigždė.

Ypatingai pirmoje rungtynių dalyje dominavęs žaidėjas per 17 minučių iš viso surinko 24 taškus (8/8 dvit.), atkovojo 7 kamuolius, blokavo 5 varžovų metimus  ir sukaupė 36 naudingumo balus.

Taškų ir naudingumo kategorijose aukštaūgis pagerino asmeninius savo karjeros Lietuvoje rekordus.

Šeimininkų neišgelbėjo net ir puikus Arno Veličkos pasirodymas. Įžaidėjas pelnė 16 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo net 11 oponentų pražangų ir rungtynes baigė su 25 naudingumo balais.

Tai buvo ir rezultatyviausios, ir naudingiausios A. Veličkos rungtynės per jo karjerą „Betsafe–LKL“.

Daugiau nei du kėlinius užtikrintai situaciją aikštelėje valdę ir trečiajame ketvirtyje vienu metu net 21 taško persvarą (55:34) turėję sostinės krepšininkai vėliau tarsi sustojo.

Prienų ekipoje iniciatyvos ėmėsi jaunieji Arnas Velička ir Lukas Uleckas, jiems sėkmingai talkino Mindaugas Lukauskis ir netrukus šeimininkai, laimėję atkarpą net 23:6, sugebėjo priartėti (57:61).

Tačiau tada Eimanto Bendžiaus tolimas metimas prieniškių spurtą kiek pristabdė ir prieš paskutines dešimt minučių vilniečiai vėl turėjo 8 taškų persvarą (66:58).

Paskutiniame kėlinyje „CBet“ kelis kartus dar bandė surengti lemiamą šturmą, tačiau dabartiniai šalies vicečempionai jį atlaikė ir į savo sąskaitą pridėjo antrąją pergalę iš tiek pat galimų.

Po pergalės laimėtojų treneris Dainius Adomaitis į euforiją nepuolė.

„Turime išmokti žaisti su persvara, nes šiandien didžiausia mūsų problema, manau, buvo koncentracija abiejose aikštės pusėse, tiek puolime, tiek ir gynyboje. Priėjome iki rezultato, kurio norėjome gerai žaisdami, tačiau tada padarėme kelias pražangas, kurių padaryti neturėjome. Keli sprendimai gynyboje šiandien buvo blogi, tai mums kainavo tokius „pigius“ taškus“, – pasakojo strategas.

Tuo tarpu Prienų komandos vyriausiasis treneris Mantas Šernius pasidžiaugė savo auklėtinių parodytu kovingumu.

„Nuo šlaito ant šlaito – labai banguojame ir tai turbūt akivaizdu kiekvienam žiūrovui. Tačiau smagu tai, kad atrandame jėgų ir kovojame, nesvarbu, koks rezultatas yra aikštelėje. Šiaip dar esame labai toli nuo tikrojo krepšinio, daugiau yra pastangų ir noro, o ne kokybės, nors turėtų būti atvirkščiai. Jei norime kovoti su „Rytu“, pastangų turi būti tiek, kiek ir kokybės“, – aiškino M. Šernius.

Abi komandos rungtynėse vertėsi ne pilnomis sudėtimis – vilniečiai į mačą atvyko be traumą patyrusio įžaidėjo Terrello Holloway`aus, tuo tarpu Prienų ekipa žaidė be traumuoto Devono von Oostrumo ir vis dar neregistruoto Tomaso Digbeu.

„CBet“: A. Velička 16 (6 rez. perd., 11 išpr. praž, 25 naud.), Lukas Uleckas ir Martynas Varnas po 14, Vaidas Čepukaitis ir Rokas Miniotas po 11;

„Rytas“: E. Kairys 24 (7 atk. kam, 36 naud.), E. Bendžius 14 (4/5 trit.), Francisco Cruzas 13, Arnas Butkevičius 10;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris