M. Runkausko tritaškiai ir dvigubas G. Radzevičiaus dublis užkūrė „Juventus“ pirmai pergalei
LKL/BNS nuotr.

M. Runkausko tritaškiai ir dvigubas G. Radzevičiaus dublis užkūrė „Juventus“ pirmai pergalei

Autorius: LKL.LT
2019-09-25

Utenos „Juventus“ (1/1) komanda iškovojo pirmąją pergalę šio sezono Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“), svečiuose 86:60 (15:14, 25:17, 21:14, 25:15) sutriuškinusi „Šiaulius“ (0/2).

Savo stipriausią ginklą parodęs Marius Runkauskas šiame mače iš viso pataikė 6 tritaškius iš 10 ir mačą baigė su 18 taškų sąskaitoje. Jis buvo rezultatyviausias „Juventus“ ekipoje ir pakartojo savo LKL pataikytų tolimų metimų rekordą.

Tritaškiais užsivedę šiauliečiai rungtynes pradėjo geriau (12:4), tačiau geresnis startas dar nieko nereiškė. Pakako trijų M. Runkausko tritaškių bei Gyčio Radzevičiaus taškų ir rezultatas tapo lygus, o spurtas 9:0 „Juventus“ leido padėti pagrindus būsimam atotrūkiui – 40:31.

Po pertraukos iniciatyvą uteniškiai jau tvirtai laikė rankose: keturias minutes „Šiaulius“ vos su vienu tašku išlaikę svečiai pabėgo (51:32) ir didesnės intrigos sukurti varžovams nebeleido.

Utenos ekipai 17 taškų pridėjo G. Radzevičius (10 atk. kam.), 12 – Julius Jucikas, 11 – Žygimantas Skučas, po 8 – Norbertas Giga (8 atk. kam.) ir Bryantas Crawfordas.  

„Šiauliams“ dviženklį taškų skaičių (12) pelnė tik Rokas Gustys, taip pat atkovojęs 8 kamuolius. Po 8 taškus pridėjo Evaldas Šaulys, Antanas Udras ir Kristupas Žemaitis.

„Šiaulių“ vyr. treneris Antanas Sireika po susitikimo sakė buvęs nustebęs dėl tokio savo auklėtinių žaidimo.

„Turbūt pačios blogiausios rungtynės, kokias esu matęs. Gerai nepažįstu žaidėjų, bet dabar pamačiau, kad yra visokių skystalų. Tokių nebuvo nei draugiškose rungtynėse, nei prieš tą patį „Žalgirį“, nesvarbu, kad skirtumas didesnis, buvo kova, žaidimas ir drausmė. Gal jie pagalvojo, kad čia – nebe toko lygio komanda, ne „Žalgiris“ ir galima kažką daryti individualiai. Esu labai nusivylęs“, – kalbėjo treneris.

Tuo tarpu Utenos „Juventus“ treniruojantis Žydrūnas Urbonas pripažino M. Runkausko tolimų metimų svarbą ir apgailestavo tik dėl vieno – kad to komanda taip stipriai sutriuškino jo mokytojo treniruojamą ekipą.

„Perimetro žaidėjų pataikymas yra svarbus dalykas, atpalaiduojantis rankas Jucikui, Skučui ir Gigai. Prieš klaipėdiečius, rodėsi, net nesusikurdavome derinių, nesugebėdavome Mariaus išvesti į poziciją, nors žaidėme draugiškų rungtynių. Šiandien kamuolys vaikščiojo visai kitaip, padarėme žingsnį į priekį“, – džiaugėsi Ž. Urbonas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris