T. Dimšos karjeros rungtynėse „Lietkabelis“ išsivežė pergalę iš Utenos
LKL/BNS nuotr.

T. Dimšos karjeros rungtynėse „Lietkabelis“ išsivežė pergalę iš Utenos

Autorius: LKL.LT
2019-10-03

Nors rungtynių pabaigoje Utenos „Juventus“ (1/2) ekipa ir parodė charakterį, nuo antrojo kėlinio savo sąlygas primetęs Panevėžio „Lietkabelis“ (2/0) išlieka tarp trijų kol kas nepralaimėjusių klubų Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“).

Nenado Čanako auklėtiniai svečiuose palaužė „Juventus“ ekipą 83:77 (18:17, 24:15, 24:19, 17:26).

Praėjusį sezoną Utenos ekipos garbę gynęs Tomas Dimša šįkart varė į neviltį buvusią ekipą: pelnė 24 taškus, atliko 4 perdavimus, išprovokavo 5 pražangas bei surinko 33 naudingumo balus. „Lietkabelio“ gynėjui tai – geriausios karjeros rungtynės „Betsafe–LKL“.

Utenos komanda atsilikusios vaidmenyje buvo kone visą mačą. Nedidelę poros taškų persvarą Žydrūno Urbono kariauna buvo įgavusi tik pirmojoje mačo dalyje – 22:20.

T. Dimšos ir Željko Šakičiaus inicijuota galinga atkarpa 17:2 leido „Lietkabeliui“ įgauti 13 taškų persvarą, kuri tapo dideliu galvos skausmu varžovams – 37:24. Šis skirtumas buvo sunkiai panaikinamas „Juventus“ ekipai, kuri keliskart buvo sumažinusi atsilikimą iki vienaženklio, bet didesnę intrigą atgaivino tik pačioje pabaigoje.

Legionierių taškai likus 5 minutėms leido atsilikti 62:71, o Gyčio Radzevičiaus dvitaškis ir baudos metimai skirtumą mažino dar labiau – 68:74. Komandos dar apsikeitė tolimais šūviais, bet laikas seko, o „Lietkabelis“ prie pergalės artėjo – 79:71. Marius Runkauskas pataikė kelis svarbius metimus, bet atsaką turėdavo ir svečiai, nebeleidę „Juventus“ ekipai pakeisti galutinio rezultato.

„Lietkabeliui“ taip pat 17 taškų pridėjo Ž. Šakičius, 11 – Kendrickas Brownas, taip pat atlikęs 6 rezultatyvius perdavimus. Po 8 taškus surinko Martynas Sajus (8 atk. kam.) ir Stefanas Sinovecas (5 rez. perd.).

Utenos ekipoje su 14 taškų rezultatyviausi buvo Shannonas Scottas bei G. Radzevičius (6 atk. kam.), 12 taškų pelnė Marius Runkauskas.

Šiame mače Panevėžio ekipai padėti negalėjo sunegalavęs Vytenis Lipkevičius, o Femi Olujobi aikštę paliko ketvirto kėlinio viduryje, kuomet užsidirbo antrą nesportinę pražangą. 

Ryškiausias skirtumas užfiksuotas rezultatyvių perdavimų grafoje, kur „Lietkabelis“ pranoko „Juventus“ ekipą net 26:9.

N. Čanakas pasidžiaugė laimėjimu ir tvirtino, kad Uteną šį sezoną nedaugeliui ekipų pavyks palikti su pergalėmis.

„Tai – svarbi pergalė mums, Utenoje laimėti visada sudėtinga. Čia vykome po labai prasto mačo Čempionų lygos atrankoje ir parodėme gerą gynybą, ypač – antrame kėlinyje. Man nepatiko tik vienas dalykas, kad vis leisdavome „Juventus“ komandai grįžti į rungtynes“, – sakė „Lietkabelio“ strategas.

Tuo tarpu Žydrūnas Urbonas šypsojosi supratęs, kad reikia ieškoti įvairovės aukštaūgių grandyje. 

„Velniop tuos standartus – tą supratau po šių rungtynių. Visiškai kvailai praradome iniciatyvą. Lyg kontroliavome „Lietkabelį“, pirmavome, buvo lygu, bet tris kartus iš po krepšio pramesti... Prabanga. Vietoje šešių taškų į savo sąskaitą gavome tris tritaškius. Labai skausmingai atidavėme iniciatyvą.

Mačiau savo komandą įsitempusią: pirmos rungtynės namie, nemažai žiūrovų atėjo, pirmame kėlinyje neįmetėme nė vieno tritaškio. Tai ką tada gali padaryti? Reikia pripažinti, kad „Lietkabelis“ surinko galingą sudėtį, stipriai kontroliavo mus po krepšiu. Buvo akcentas nepralaimėti kovos dėl kamuolių. Šiandien tvarkėmės su tuo pakankamai neblogai, bet ta įtampa padarė savo: tritaškį metame laisvi – nėra, iš po krepšio – irgi nėra“, – rungtynių niuansus pasakojo „Juventus“ treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris