„Ryto“ treneris apie „Juventus“: „Tai – uraganinį krepšinį mėgstanti komanda“
Foto: LKL/BNS

„Ryto“ treneris apie „Juventus“: „Tai – uraganinį krepšinį mėgstanti komanda“

Autorius: rytasvilnius.lt
2019-10-05

Šį sekmadienį „Jeep“ arenoje Vilniuje sostinės „Rytas“ stos į „Betsafe-LKL“ dvikovą prieš Utenos „Juventus“ komandą. Vilniečiai čempionatą pradėjo trimis pergalėmis, nugalėdami Pasvalio „Pieno žvaigždes“, Prienų „CBet“ ir Klaipėdos „Neptūną“. 

Utenos komanda per pirmuosius tris susitikimus iškovojo vieną pergalę ir patyrė du pralaimėjimus. Sezono debiute „Juventus“ išvykoje 67:80 nusileido „Neptūnui“, Šiauliuose 86:60 sutriuškino vietos „Šiaulius“ ir namie 77:83 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“. 

„Sekmadienį mūsų laukia pavojingas varžovas. Tai yra labai greitą, kartais, sakyčiau, net uraganinį krepšinį mėgstanti komanda. Jie stengiasi kuo greičiau pereiti iš gynybos į puolimą, ieško kelių link krepšio jau pirmosiomis atakų sekundėmis. Turime būti pasiruošę tam. Be to, komanda šiemet atrodo gana tolygi, turi nemažai patyrusių žaidėjų, galinčių iššauti vieną ar kitą dieną“, – sako „Ryto“ vyriausiojo trenerio asistentas Mindaugas Brazys.

Be to, M. Brazys akcentuoja ir dar vieną Utenos ekipai būdingą bruožą – emocingumą.

„Tai yra labai emocinga ekipa, priklausanti nuo tam tikrų sėkmingai sužaistų epizodų rungtynėse. Po kad ir trumpos, tačiau labai sėkmingos atkarpos, „Juventus“ gali užsivesti, jų žaidimo kokybė gali pakilti į visiškai kitą lygį“, – aiškina treneris. 

Rezultatyviausiai uteniškių gretose pirmuose LKL susitikimuose žaidė Gytis Radzevičius, vidutiniškai pelnęs po 13,3 taško per rungtynes. Ignas Vaitkus ir Marius Runkauskas vidutiniškai pelnė po 10 taškų, o dar 5 krepšininkai – Julius Jucikas, Žygimantas Skučas, Bryantas Crawfordas, Shannonas Dean Scottas ir Vytautas Šulskis – pelnė po 8 ar daugiau taškų. 

G. Radzevičius taip pat puikiai kovoja po krepšiu, per rungtynes vidutiniškai sugriebdamas po 7 kamuolius. Neblogai jam talkina ir pernai „Ryto“ komandoje epizodiškai žaidęs Norbertas Giga, vidutiniškai atkovojantis po 5 kamuolius. 

„Juventus“ atakoms užtikrintai diriguoja Bryantas Crawfordas, per rungtynes atliekantis po 4 rezultatyvius perdavimus. Tokį pat rezultatą fiksuoja ir I. Vaitkus.

Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ akistata „Jeep“ arenoje Vilniuje vyks spalio 6 d., sekmadienį.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris