M. Lapornikas: apie vasaros sprendimą, LKL lygį ir žaidimą su L. Dončičiumi
LKL / BNS nuotr.

M. Lapornikas: apie vasaros sprendimą, LKL lygį ir žaidimą su L. Dončičiumi

Autorius: bcpienozvaigzdes.lt
2019-10-25

Pasvalys yra vos daugiau nei 6 tūkst. gyventojų turintis miestas ir neretai dėl to į „Pieno žvaigždes“ atvykę užsieniečiai susiduria su problemomis, ieškant veiklos už aikštelės ribų.

Vis dėlto iš Slovėnijos miesto Celės kilęs Miha Lapornikas yra pripratęs prie nedidelių gyvenviečių ir pirmaisiais savo mėnesiais Pasvalyje su problemomis nesusidūrė.

„Pirmas įspūdis yra toks, jog Pasvalys – labai mažas miestas, – tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ sakė M. Lapornikas. – Vis dėlto šalis yra labai panaši į Slovėniją ir aš neturiu problemų čia gyventi ir žaisti krepšinį.“

Slovėnas į Lietuvą yra atvykęs su žmona, su kuria stengiasi pamatyti kuo daugiau gražių vietų laisvu nuo krepšinio metu.

„Aš dažnai su žmona vykstu aplankyti įvairių vietų tokių kaip Vilnius, Ryga ar Kaunas. Taip pat laisvalaikiu mėgstame tiesiog atsipalaiduoti ir nueiti į kiną“, – paklaustas, ką veikia laisvalaikiu, atsakė M. Lapornikas.

26-erių gynėjas prieš atvykstant į Pasvalį legionierio duonos ragavo Ispanijoje ir Rumunijoje.

Kalbėdamas apie savo apsisprendimą persikelti rungtyniauti į Lietuvą snaiperis negailėjo gražių žodžių „Pieno žvaigždėms“.

„Girdėjau, kad tai yra tikrai geras klubas, viskas vyksta aukštame lygyje, – apie savo vasaros apsisprendimą pasakojo M. Lapornikas. – Priėmiau šią galimybę dėti žingsnį į priekį savo karjeroje ir atvykau čia.“

Tiesa, Miha Laporniko apsisprendimui įtakos turėjo ir pokalbis su vyriausiuoju pasvaliečių treneriu Gediminu Petrausku.

„Prieš priimdamas sprendimą kalbėjau su treneriu apie 10 minučių, neturėjau kitų pasiūlymų. Atvykau čia tobulėti, kiekvieną dieną sunkiai dirbti ir judėti toliau po šio sezono“, – dėstė gynėjas.

Sezono pradžioje Miha Lapornikas spėjo užsirekomenduoti kaip solidus taškų rinkėjas ir vidutiniškai pelnydamas po 13,8 taško yra rezultatyviausias „Pieno žvaigždžių“ krepšininkas.

„Mano žaidimo stilius susideda iš taškų rinkimo, – pristatinėjo save slovėnas. – Mėgstu mesti daug tritaškių, vidutinių metimų ir kiekvienose rungtynėse atiduodu visą save, kad komanda laimėtų.“

Nors Pasvalio klubo lyderiui dar tik 26-eri, jis jau spėjo rungtyniauti Adrijos ir FIBA Čempionų lygose, Ispanijos ir Slovėnijos čempionatuose bei Europos taurėje.

Didelę tarptautinio krepšinio patirtį per karjerą spėjęs sukaupti Miha Lapornikas įvertino „Betsafe-LKL“ lygį.

„Galiu pasakyti, kad tai yra labai stipri lyga. Panašaus pajėgumo kaip Adrijos lyga ir žymiai stipresnė nei Slovėnijos čempionatas. Taip, Europos taurė ir Ispanijos lyga yra laipteliu aukščiau, bet manau, kad tai yra gera galimybė man žaisti LKL“, – svarstė M. Lapornikas.

Krepšininkas „Betsafe-LKL“ sužaidė dar tik šešerias rungtynes, tačiau jau spėjo susidurti su stipriausiais lygos klubais – Kauno „Žalgiriu“ ir Vilniaus „Rytu“.

„Tai yra labai gerai organizuoti ir stiprūs klubai, – varžovams komplimentų negailėjo Pasvalio ekipos lyderis. – Svajojau prieš juos žaisti ir dabar negaliu sulaukti, kada vėl teks su jais susidurti.“

Praėjusį sezoną slovėnas atstovavo gimtosios šalies Liublianos „Petrol Olimpija“ klubui ir FIBA Čempionų lygoje vidutiniškai rinko po 11,3 taško, o toks pasirodymas tenkino ir patį žaidėją.

„Praėjusiais metais su „Petrol Olimpija“ mes daug strigome, bet asmeniškai žaidžiau užtikrintai, turėjau gerą sezoną. Tikiuosi, kad vieną dieną sugrįšiu rungtyniauti į Čempionų lygą“, – bendraudamas su „bcpienozvaigzdes.lt“ vylėsi M. Lapornikas.

Pasvalyje krepšininkas tolimų tikslų sau ir komandai nekelia.

„Manau, kad šiemet žiūrime į rungtynes po rungtynių ir matysime, ką galime pasiekti“, – lakoniškai apie tikslus kalbėjo slovėnas.

Slovėnija su Lietuva yra panašios savo plotu bei populiacija. O kaip dėl krepšinio mokyklų panašumų?

„Daug tritaškių metimų, greitas puolimas, daug sukimo derinių puolime. Galbūt tai ir yra panašu“, – lygindamas slovėnų bei lietuvių žaidimą kalbėjo atletas.

194 centimetrų ūgio snaiperis atrankoje į 2019-ųjų pasaulio čempionatą gynė Europos čempionės Slovėnijos garbę.

Vis dėlto atranka į čempionatą baigėsi nesėkmingai – Europos čempionų praėjusį rudenį  Kinijoje nematėme.

„Buvo didelis nusivylimas, kadangi esame Europos čempionai, – nesėkmę atrankoje prisiminė M. Lapornikas. – Mes labai strigome atrankoje, nes Slovėnija yra maža šalis, keli žaidėjai žaidžia Eurolygoje ir NBA, todėl be jų yra sunku žaisti prieš didesnes valstybes, nes jos turi ilgesnę sudėtį. Buvo labai liūdna nepatekti į pasaulio čempionatą.“

Miha Lapornikas ne tik, kad atstovavo šaliai atrankoje į pasaulio čempionatą, bet ir buvo šalia patekimo į 2017-ųjų Slovėnijos rinktinę, kuri vėliau laimėjo Europos pirmenybes.

„Tai buvo tikrai gera vasara. Su rinktine praleidau du mėnesius ir buvau arti patekimo į ją. Daug išmokau iš trenerio Igorio Kokoškovo, žaidžiau su Luka Dončičiumi ir Anthony Randolphu. Buvo tikrai smagu“, – prisiminimais dalinosi M. Lapornikas.

Kalbėdamas apie buvimą šalia tokių žvaigždžių kaip Luka Dončičius, Goranas Dragičius ar Anthony Randolphas, „Pieno žvaigždžių“ lyderis negailėjo jiems gražių žodžių.

„Visi jie yra puikūs žmonės. Su jais gali kalbėti ir jie tau padės kiekviename žingsnyje. Turėjome labai gerą atmosferą komandoje ir tikiuosi vieną dieną vėl galėsiu žaisti kartu su jais“, – pokalbį baigė M. Lapornikas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris