Nesunki „Juventus“ pergalė pažymėta įspūdingu B. Crawfordo pasirodymu
LKL/BNS nuotr.

Nesunki „Juventus“ pergalė pažymėta įspūdingu B. Crawfordo pasirodymu

Autorius: LKL.lt
2019-10-26

Utenos „Juventus“ (2-4) naujokas Bryantas Crawfordas sužaidė geriausias savo karjeros Lietuvoje rungtynes ir padėjo savo atstovaujamai komandai nutraukti nesėkmių seriją. Uteniškiai savo aikštelėje 92:84 (24:17, 23:18, 29:22, 16:27) susitvarkė su Kėdainių „Nevėžio“ (2-5) krepšininkais.

Tai buvo pirmoji Žydrūno Urbono auklėtinių pergalė po trijų nesėkmių paeiliui.

Nugalėtojus į laimėjimą vedė pasakiškas rungtynes sužaidęs ekipos naujokas Bryantas Crawfordas.

Amerikietis vieną sezono rekordą pagerino, o kitą pakartojo. Pelnyti 32 taškai buvo absoliučiai geriausias asmeninis šio sezono pasirodymas (prieš tai keli krepšininkai buvo pelnę po 24), o 36 naudingumo balai – pakartotas sezono rekordas.

Iki tol vienvaldis lyderis šioje statistikos grafoje buvo Vilniaus „Ryto“ centras Evaldas Kairys, kuris tiek pat buvo sukaupęs mače su Prienų „CBet“.

„Juventus“ gretose geriausias karjeros „Betsafe–LKL“ sužaidė ir Darius Tarvydas. Šis pagerino asmeninius taškų (18) ir naudingumo balų (23) rekordus.

Rungtynių lūžis įvyko antrajame kėlinyje. Iki tol dar netoli savęs varžovus išlaikęs „Nevėžis“ leido prisitaikyti B. Crawfordui, šis šaudė taikliai, o po jo metimo paskutinę antro kėlinio sekundę „Juventus“ pirmavo 47:35.

Po pertraukos uteniškiai toliau smaginosi ir ketvirčio pabaigoje jų persvara pasiekė 20 taškų (74:54).

Paskutiniame ketvirtyje svečiai dar šiek tiek sumažino „Juventus“ pranašumą, tačiau perlaužti rungtynių nesugebėjo ir patyrė penktąją nesėkmę čempionate.

„Nevėžio“ padėtį dar labiau apsunkino ir paskutinio kėlinio metu patirta komandos lyderio Lauryno Beliausko trauma – krepšininkas aikštelę paliko tik padedamas savo komandos draugų.

Utenos „Juventus“ gretose nežaidė susižeidęs Ignas Vaitkus, tuo tarpu „Nevėžyje“ debiuto sulaukė 19-metis ekipos naujokas iš Rusijos Zacharas Vediščevas.

Pirmose savo rungtynėse jaunasis gynėjas surinko 1 tašką ir sukaupė -3 naudingumo balus.

Po pergalės uteniškių treneris Žydrūnas Urbonas sakė, jog toks laimėjimas padėjo komandai nuimti susidariusią įtampą.

„Pergalė yra pergalė, pro praėjusio pralaimėjimo jautėsi įtampėlė, mums šį kartą būtų užtekę ir laimėti vieno taško persvara, nesvarbu, prieš ką žaidžiant. Patys žaidėjai kovoja su savimi, tas pats B. Crawfordas. Mes žinome, ką jis gali, bet niekaip nepradėjo mesti to tritaškio. Užstrigo taikiklis, bet šiandien jau sekėsi gerai. Ačiū Kėdainių treneriui, kad ties juo rizikavo ir jį atgaivino, aš neabejojau, kad jis gali pataikyti.

Smagu tai, kad kontroliavome visas rungtynes, tik gaila, kad sustojome pabaigoje“, – aiškino uteniškių vedlys.

Tuo tarpu „Nevėžio“ strategas Marius Kiltinavičius apgailestavo dėl prarastos auklėtinių koncentracijos.

Visai neblogai pradėjome, tačiau tada kažkodėl praradome koncentraciją, pradėjome daryti kvailas klaidas puolime ir gynyboje. Dėl šitų dalykų, detalių neišpildymo Utena ir pabėgo. Trečiajame kėlinyje jau truputį buvo geriau, bet kelios didelių žmonių klaidos leido jiems pelnyti lengvus taškus, o mes nepataikėme kelių gerų metimų.

Truputį per vėlai atsistojome aikštės gynyboje, to dėka sugrįžome į rungtynes“, – aiškino M. Kiltinavičius.

„Juventus“: B. Crawfordas 32 (8/10 dvit., 3/5 trit., 36 naud.), D. Tarvydas 18, Julius Jucikas 12, Marius Runkauskas ir Norbertas Giga po 8;

„Nevėžis“: L. Beliauskas 16 (5 rez. perd., 19 naud.), Julius Kazakauskas 15, Kevinas Chamas 13, Viny Okouo (12 atk. kam.) ir Panagiotis Kalaitzakis po 12;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris