Po krepšiais dominuojantis R. Gustys – naudingiausias spalio mėnesį
LKL / BNS nuotr.

Po krepšiais dominuojantis R. Gustys – naudingiausias spalio mėnesį

Autorius: LKL.lt
2019-10-30

Po septynerių metų į Lietuvą grįžęs ir aukščiausioje šalies lygoje debiutuojantis Rokas Gustys tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ spalio mėnesio krepšininku.

„Šiaulių“ komandos aukštaūgis dominavo po krepšiais ir padėjo savo komandai laimėti dvejas iš trejų rungtynių, kurios visos vyko išvykose.

„Puiki pradžia, tikiuosi, kad ir toliau taip seksis tiek man, tiek komandai“, – sugrįžimą į Lietuvą įvertino 25-erių R. Gustys.

Puolėjas spalį rinko po 15,7 taško, 9,7 atkovoto kamuolio ir po 3 rezultatyvius perdavimus – visa tai virsdavo į 23 naudingumo balus per rungtynes ir tai geriausias rezultatas lygoje.

Po trijų nesėkmių sezono starte „Šiauliai“ spalį pranoko Klaipėdos „Neptūną“ ir Kėdainių „Nevėžį“, o praėjusį savaitgalį po lygios trijų kėlinių kovos pralaimėjo Vilniaus „Rytui“.

„Pralaimėjimai starte suteikė motyvacijos, – pabrėžė R. Gustys. – Tai padėjo išplėšti pergalę prieš „Neptūną“, kuri yra tarp trijų geriausių Lietuvoje, vėliau nebuvo taip paprastai žaisti su „Nevėžiu“, kuris buvo ką tik įveikęs „Lietkabelį“. Su „Rytu“ padarėme daug klaidų ketvirtajame kėlinyje, bet jas ištaisysime ir ateityje galime su jais kovoti. Laukia įdomi ketverių rungtynių serija.“

R. Gustys pirmauja lygoje pagal atkovotus kamuolius ir yra antras pagal naudingumą.

Per rungtynes R. Gustys atkovoja po 8,3 kamuolio, bet krepšininko noras – kad šis rodiklis peržengtų dviženklę ribą.

„Trejus metus iš eilės NCAA buvau tarp trijų geriausių kovotojų dėl kamuolių, tai mano stiprioji pusė. Noriu dominuoti šioje kategorijoje ir peržengti 10 kamuolių vidurkį. Buvimas statistikos kategorijų viršūnėse papildomo džiaugsmo nesuteikia, bet jei tai padeda komandai laimėti, labai džiugu“, – teigė R. Gustys, po studijų JAV praėjusį sezoną profesionalo karjerą pradėjęs Ispanijoje.

„Labai aukštas lygis, – „Betsafe–LKL“ pirmenybes įvertino jų debiutantas. – Man padėjo tai, kad pasisėmiau patirties JAV, o po studijų nusprendžiau žaisti Ispanijoje. Jei iš karto būčiau grįžęs į Lietuvą, nebūčiau adaptavęsis taip greitai.“

Naudingiausio mėnesio žaidėjo prizas R. Gusčiui bus įteiktas prieš lapkričio 10 d. rungtynes Šiauliuose su Prienų „CBet“ komanda.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris