„Pieno žvaigždės“ po ilgosios pertraukos įrodė pranašumą prieš „Nevėžį“
LKL/BNS nuotr.

„Pieno žvaigždės“ po ilgosios pertraukos įrodė pranašumą prieš „Nevėžį“

Autorius: LKL.LT
2019-11-03

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (3/5) komanda sužaidė solidžią antrą mačo dalį ir Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“) nutraukė trijų pralaimėjimų seriją.

Gedimino Petrausko auklėtiniai namuose 87:66 (21:20, 22:20, 23:9, 21:17) susitvarkė su Kėdainių „Nevėžiu“ (2/6).

Pastarajai komandai padėti negalėjo Laurynas Beliauskas, Austinas Chatmanas ir suspenduotas Viny Okouo.

Lygiai komandos žygiavo du kėlinius, tačiau po pertraukos „Pieno žvaigždės“ rungtynių svarstykles ėmė kreipti savo naudai. Šešiais taškais paeiliui pasvališkiai pradėjo ketvirtį, o vėliau sukaustė varžovų puolimą ir įgavo svarų pranašumą – 66:49.

Igno Labučio ir Panagiočio Kalaitzakio metimai nuteikė optimistiškiau „Nevėžį“, kuris dar turėjo visus šansus paskutiniame kėlinyje (54:68), tačiau porą tritaškių iš eilės smeigė Arvydas Šikšnius ir Miha Lapornikas, o skirtumas tarp komandų tapo triuškinantis – 82:60. Jo svečiai nebepanaikino.

Pasvalio ekipai 22 taškus pelnė Johnas Gillonas, surinkęs 28 naudingumo balus ir sužaidęs efektyviausią sezono mačą.

Po 13 taškų pridėjo M. Lapornikas ir Laimonas Kisielius, 12 – Paulius Petrilevičius, 10 – A. Šikšnius (6 atk. kam., 6 rez. perd.).

Dvigubą dublį (16 taškų ir 10 atkovotų kamuolių) surinko Trevoras Thompsonas. Jo sąskaitoje – 27 naudingumo balai. Legionieriui tai – taip pat geriausias sezono mačas „Betsafe–LKL“. 

Asmeninį sezono naudingumo antirekordą pakartojo Edgaras Lasenbergas, prametęs 5 metimus „iš žaidimo“ bei mačą baigęs su -6 naudingumo balais.

Kėdainių klubui 15 taškų surinko Georgios Kalaitzakis (8 atk. kam.), 11 – Zacharas Vediščevas, 10 – P. Kalaitzakis, po 8 – Arminas Urbutis ir Ignas Labutis.

Julius Kazakauskas išsiskyrė 12 atkovotų kamuolių, 7 klaidomis ir 4 taškais.

„Pieno žvaigždžių“ treneris po mačo neturėjo komandai priekaištų dėl puolimo, tačiau gynyboje rado trūkumų.

„Pirma pusė tikrai nebuvo pavykusi. „Nevėžis“ žaidė neblogą, laisvą krepšinį, jie turėjo netekčių, bet žaidė su gera emocija, laisvumu. Sunkiai pavyko apsiginti pirmoje pusėje ir prisidarydavome žioplų klaidų. Vėliau išėjome su kitokiu požiūriu ir skirtumas labai jautėsi. Pergale džiaugiamės, bet darbo yra daug“, – sakė G. Petrauskas.

„Nevėžį“ treniruojantis Marius Kiltinavičius, nepaisant pralaimėjimo, daug pretenzijų savo komandai neturėjo.

„Pirmus du kėlinius žaidėme gerai, pavyko išlaikyti drausmę, bet sėkmė buvo ne mūsų pusėje. Vėliau pirmas kelias minutes vyrai taip pat gana tikslai vykdė tai, ką buvome sutarę, bet sėkmė taip ir neatsisuko į mūsų pusę. Prametėme gerus metimus iš po krepšio, penkis–šešis laisvus tritaškius, o varžovai įmetė sunkius metimus ir pabėgo. Vėliau ir jėgų nebeliko, ir koncentracija dingo.

Nepaisant visko, esu visai patenkintas savo komanda ir tą pasakiau savo vyrams“, – kalbėjo jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris