21 taško persvarą iššvaisčiusi „Sintek–Dzūkija“ KMT antrąjį etapą pradėjo palauždami „Nevėžį“
LKL/BNS nuotr.

21 taško persvarą iššvaisčiusi „Sintek–Dzūkija“ KMT antrąjį etapą pradėjo palauždami „Nevėžį“

Autorius: LKL.lt
2019-11-06

Vienu metu 21 taško pranašumą turėjusi (49:28) Alytaus „Sintek–Dzūkija“ jo išlaikyti nesugebėjo ir iš Kėdainių išsivežė 4 taškų pranašumą.

Antrojoje rungtynių dalyje užstrigę alytiškiai 75:71 (19:15, 30:18, 12:18, 14:20) palaužė Kėdainių „Nevėžį“ ir antrąjį Karaliaus Mindaugo taurės etapą pradėjo sudėtinga pergale.

Be Lauryno Bieliausko ir Austino Chatmano žaidęs „Nevėžis“ jau antrą kartą šį sezoną namuose pralaimėjo alytiškiams.

Alytiškių gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Gediminas Žalalis ir prieš savo buvusią ekipą stojęs Chauncey Collinsas, kurie surinko po 13 taškų. Pastarasis iš žaidimo pataikė vos tris metimus iš 11 (0/2 dvit., 3/9 trit.).

Aikštės šeimininkų ekipoje išsiskyrė Arminas Urbutis. Kėdainiečių kapitonas surinko 19 taškų.

Dzūkai nuo varžovų nutolo jau pirmajame kėlinyje, kai pabėgo į priekį 13:4. Alytiškiai antrajame kėlinyje nutolo dar labiau ir buvo įgavę ir dviženklį pranašumą (29:19).

Apsukų nemažinusi „Sintek–Dzūkija“ iki ilgosios pertraukos sugebėjo susikrauti 16 taškų pranašumą – 49:33.

Po ilgosios pertraukos „Nevėžiui“ pavyko išjudinti savo puolimą ir trečiąjį kėlinį pradėti spurtu 14:6 (47:55).

„Nevėžis“ surengė spurtą ir ketvirtojo kėlinio pradžioje (12:4) bei tokiu būdu sumažino savo atsilikimą iki dviejų taškų – 63:65.

Ir toliau galingai žaidęs „Nevėžis“ likus žaisti pustrečios minutės pirmą kartą rungtynėse sugebėjo išsiveržti į priekį (68:67). Vis dėlto susitikimą užbaigė geriau alytiškiai, kurie po penkių iš eilės Ch. Collinso taškų, likus minutei, įtvirtino savo pergalę 75:70.

„Visiškai nepažinau savo komandos, kuri išėjo į aikštelę pirmus du kėlinius, – nusivylimo neslėpė Marius Kiltinavičius. – Akivaizdu, kad kai kurie žaidėjai apie save galvoja labai gerai ir gavosi taip, kad varžovai pabėgo 21 taško skirtumu. Džiaugiuosi, kad sugebėjome sugrįžti, bet už tai kas buvo pirmoje pusėje, aš turiu prisiimti atsakomybę, kaip treneris, kad nesugebėjau numatyti, kad kai kurie žaidėjai gali išeiti atsipalaidavę ir kad nesugebėjau paruošti komandos tinkamai rungtynių pradžiai.“

„Labai skųstis negalime, nes nugalėjome, – pripažino Valdemaras Chomičius. – Norėčiau pagirti vyrus, kad sugebėjome kontroliuoti situaciją iki trečiojo kėlinio. O po to tiesiog pradėjome nepataikyti. Jie pakeitė gynybos schemą, tačiau tai nėra pasiteisinimas. Jeigu nepataikome, tai turime apsiginti, tačiau to nepadarėme.“

„Nevėžis“: Arminas Urbutis 19, Georgios Kalaitzakis 15 (0/8 trit., 9/9 baud., 8 atk. kam., 6 rez. perd.), Julius Kazakauskas 14, Panagiotis Kalaitzakis 13 (1/5 trit.), Viny Okou 8.

„Sintek–Dzūkija“: Chauncey Collinsas (3/9 trit.) ir Gediminas Žalalis (5/6 dvit.) po 13, Mindaugas Sušinskas 12, Adrianas Bowie 10 (6 rez. perd.), Egidijus Dimša 8 (6 atk. kam.).

Rungtynių komentarai: 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris