„Rytą“ nubloškusiam „Nevėžiui“ – niūrios prognozės
LKL / BNS nuotr.

„Rytą“ nubloškusiam „Nevėžiui“ – niūrios prognozės

Autorius: LKL.lt
2019-11-12

Kėdainių „Nevėžis“ grįžta į krepšinio aikštelę praėjus trims dienoms po skambiausios sezono pergalės.

Šeštadienį pranokusi Vilniaus „Rytą“, Kėdainių komanda šį vakarą sieks dar vienos reikšmingos pergalės – patekti į Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalį.

Vis dėlto prognozės „Nevėžiui“ nėra palankios – net ir po pergalės prieš „Rytą“ lažybų bendrovė „Betsafe“ prognozuoja, kad favoritu šį vakarą bus laikoma Alytaus „Sintek–Dzūkijos“ komanda.

KMT II etapo prognozė
Laimės šiandien „Sintek–Dzūkija“ 57,4% – „Nevėžis“ 42,6%
Pateks į ketvirtfinalį „Sintek–Dzūkija“ 65,5% – „Nevėžis“ 35,5%

Prieš savaitę Kėdainiuose įgijusi 4 taškų pranašumą (75:71), „Sintek–Dzūkija“ laikoma favorite laimėti šiandien – jos pergalei skiriami 57,4 proc.

„Negalvojame apie turimą pranašumą, turime šiandien laimėti, – požiūrį į rungtynes išsakė „Sintek–Dzūkijos“ gynėjas Paulius Danisevičius. – Negalvojame, turėtume 4 ar 24 taškų pranašumą, privalome laimėti.“

Atsakomosios KMT II etapo rungtynės Alytuje prasidės 18.30 val., jas tiesiogiai transliuos DELFI TV ir LKL.lt.

„Nevėžis“ nustebino savaitgalį įveikdamas „Rytą“. Anksčiau šį sezoną Kėdainių ekipa pranoko ir Klaipėdos „Neptūną“, ir Panevėžio „Lietkabelį“, tačiau pralaimėjo visoms kitoms „Betsafe–LKL“ ekipoms.

„Tai tik dar kartą parodo, kad LKL darosi įdomesnis, – teigė P. Danisevičius. – Galbūt „Žalgiris“ yra išimtis, bet visos komandos gali laimėti prieš bet ką. Mūsų požiūrio į „Nevėžį“ jų pergalė savaitgalį nepakeitė – rengiamės kaip ir bet kurioms kitoms rungtynėms.“

„Nevėžis“ daugiau nei dvi savaites verčiasi be Lauryno Beliausko. Apie jo grįžimą į aikštę buvo kalbama jau prieš savaitę, tačiau klubas nusprendė nerizikuoti krepšininko sveikata nei per pirmas KMT II etapo rungtynes, nei savaitgalį prieš „Rytą“.

Vis dėlto dabar ant kortos pastatytas bilietas į KMT ketvirtfinalį, tad realu, kad rezultatyviausias „Nevėžio“ krepšininkas bus mestas į aikštę.

„Ruošiamės tam, ir praėjusį kartą ruošėmės, kai buvo kalbų, kad jis žais, – sakė P. Danisevičius. - Jis labai daug ką keičia komandoje, yra pagrindinis metikas. Ir jei žais, mūsų žaidimo braižas skirsis.“

Šioje dvejų rungtynių serijoje laimėsianti komanda pateks į KMT ketvirtfinalį, kuriame jau vietas užsitikrinusios „Žalgirio“, „Ryto“, „Neptūno“, „Lietkabelio“, „Pieno žvaigždžių“ ir „Juventus“ komandos.

Paskutinė ketvirtfinalio dalyvė paaiškės rytoj po atsakomojo Prienų „CBet“ ir „Šiaulių“ susitikimo, ketvirtfinalio burtai bus traukiami šeštadienį.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris