Dramą su pratęsimu Prienuose laimėję „Šiauliai“ pateko į KMT ketvirtfinalį
BC Šiauliai nuotr.

Dramą su pratęsimu Prienuose laimėję „Šiauliai“ pateko į KMT ketvirtfinalį

Autorius: LKL.lt
2019-11-13

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro aštuntfinalio antrasis mačas tarp Prienų „CBet“ ir „Šiaulių“ ekipų žiūrovams padovanojo neįtikėtiną intrigą bei spektaklį, pareikalavusį net ir pratęsimo.

Nepaisant vienu metu turėto dviženklio deficito, šiauliečiai jį panaikino ir, laimėję rungtynes 103:101 (20:25, 26:28, 25:21, 18:20, 14:7), tapo paskutiniąja KMT ketvirtfinalio komanda.

Pirmąsias rungtynes Šiauliuose A. Sireikos auklėtiniai buvo laimėję 85:80.

Įdomu ir tai, kad šiose rungtynėse už Prienų komandos vairo stojo trenerio asistentas Dainius Šalenga, mat vyriausiasis komandos treneris Mantas Šernius šią savaitę pluša su Lietuvos moterų rinktine, kuri ruošiasi Europos čempionato atrankos rungtynėms.

Ilgą laiką atsilikinėję „Šiaulių“ krepšininkai artėti pradėjo trečiojo kėlinio antroje pusėje, o ketvirtajame sugebėjo ir persverti rezultatą (75:74).

Tačiau Prienų komanda ginklų nesudėjo ir dar kartą išsiveržė į priekį (83:80), bet čia pat tritaškį šovė Akeemas Wrightas ir grąžino į rungtynes pusiausvyrą, kuri buvo tinkama šiauliečiams (83:83).

Net ir tada „CBet“ nepalūžo – likus žaisti apie tris minutes, prieniškiai vėl išsiveržė į priekį, tiesa, nepakankamu jiems pranašumu (87:83).

Likus žaisti mažiau nei vieną minutę įtampa pasiekė aukščiausią lygį – Martynas Varnas pataikė tritaškį, padidinusį Prienų persvarą rungtynėse bei atstačiusį pusiausvyrą serijoje (92:87).

Vėliau tiksliais metimais apsikeitė Antanas Udras bei Arnas Velička (94:89), o paskutinės abiejų komandų atakos tikslo nepasiekė, tad dvikovos baigtis nusikėlė į pratęsimą.

Pratęsime sėkmingiau startavo svečiai, kurie netrukus apkarpė deficitą iki jiems tinkamo (93:95).

Įgavę pagreitį „Šiauliai“ nesustojo ir vėl išsiveržė į priekį (97:95). Per likusį laiką „Šiauliai“ susikurtos persvaros iš savo rankų nebeišleido ir, atlaikę varžovų pražangų taktiką, žengė tarp aštuonių stipriausių KMT ekipų.

Šiaulių komanda prisijungė prie jau anksčiau bilietus į ketvirtfinalį turėjusių komandų – Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Ryto“, Klaipėdos „Neptūno“, Panevėžio „Lietkabelio“, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“, Utenos „Juventus“ ir Alytaus „Sintek-Dzūkijos“.

Burtai, kurie suporuos pirmas keturias komandas su kitomis keturiomis, bus traukiami šeštadienį. Ketvirtfinalyje, kaip ir ankstesniuose etapuose, komandos rungtyniaus du kartus, o nugalėtoją lems geresnis bendras taškų santykis.

Laimėtojų komandos treneris Antanas Sireika teigė, jog vietomis jo komanda buvo kiek įsitempusi, tačiau pasidžiaugė A. Wrighto pasirodymu.

„Nebuvo atsipalaidavimo, buvo daugiau įsitempimas, komanda nežaidė, kaip norėjau. Ne mes turime daugiau jaudintis, o varžovai.

Žaidėjai sako, jog yra gerai, kai treneris yra ramus, aš sakau, kad smagu, kai žaidėjai nepanikuoja. Užteko ramybės ir kai kuriais epizodais tam tikri žaidėjai nustebino. A. Wrightas pataikė tokius metimus, kad net nustebau“, – komandos veteranu džiaugėsi šiauliečių strategas.

Tuo tarpu Prienų komandos vairą perėmęs „CBet“ treneris Dainius Šalenga teigė, jog jo komanda kartais žaidė gerai, tačiau to nepakako.

„Sveikinimai „Šiauliams“ patekus į kitą etapą. Mes vietomis sužaidėme neblogas rungtynes, bet to neužteko mūsų serijoje. Pirmoje pusėje metėme užtikrintai, sukrito ir sunkesni metimai, tačiau vėliau su tais metimais „užsižaidėme“, praradome balansą tarp žaidimo po krepšiu ir tritaškių.

Daug tų pačių klaidų, kurias taisome, žmonės klysta tose pačiose situacijose. Nieko naujo neįvyko. Turėjome kelis gerus epizodus, trūko dar kokių dviejų minučių, bet priešininkams vis leidome grįžti į žaidimą ir galų gale užsikabino“, – aiškino laikinasis komandos vyriausiasis treneris D. Šalenga.

„CBet“: Martynas Varnas 22, Arnas Velička 19 (8 rez. perd.), Mindaugas Lukauskis 14, Lukas Uleckas 13, Rokas Miniotas 12 (10 atk. kam.);

„Šiauliai“: Akeemas Wrightas 21, Antanas Udras 20, Kevinas Hardy 12, Rokas Gustys ir Keronas DeShieldsas po 11;

Nuo pat rungtynių pradžios abi komandos sėkmingai žaidė puolime ir nesunkiai rado progas atakuoti.

Pirmosiomis minutėmis pirmaujanti komanda keitėsi kone kiekvienos atakos metu, tačiau antroje kėlinio dalyje Prienų ekipa atitrūko ir po pirmojo kėlinio turėjo persvarą, kuri dvikovos finiše būtų lėmusi pratęsimą – 25:20.

Antrajame kėlinyje „CBet“ ir toliau laikė žaidimo vadžias savo rankose, šiauliečių per daug arti neprisileido ir įpusėjus mačui pirmavo jau 53:46.

Po pertraukos įgavę pagreitį „CBet“ pabėgo jau ir dviženkle persvara (69:57), tačiau tada sustojo, o tuo pasinaudoję šiauliečiai pradėjo mažinti atsilikimą ir prieš paskutines dešimt minučių, nors ir atsiliko, jau buvo arčiau ketvirtfinalio (71:74).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris