Šiauliuose – uraganinis puolimas ir šeštoji „Neptūno“ pergalė
Foto: bcsiauliai.lt

Šiauliuose – uraganinis puolimas ir šeštoji „Neptūno“ pergalė

Autorius: LKL.lt
2019-11-17

Klaipėdos „Neptūnas“ toliau tvirtai laikosi „Betsafe–LKL“ turnyro lentelės trečiojoje vietoje. Solidų puolimą pademonstravę klaipėdiečiai išvykoje 102:95 (26:20, 25:21, 23:27, 28:27) privertė pasiduoti „Šiaulius“.

Antrajame kėlinyje „Neptūnas“ padėjo pamatus pergalei, kai 8:0 atkarpą laimėję klaipėdiečiai įgijo 17 taškų pranašumą (34:51).

Prie to labiausiai prisidėjo Žygimantas Janavičius ir Gytis Masiulis. Lietuviškasis tandemas dar iki pertraukos surinko daugiau nei trečdalį visos komandos taškų (21 iš 51).

Klaipėdiečiai puikiai dalinosi kamuoliu – atliko 24 rezultatyvius perdavimus, o dviženklį taškų skaičių surinko net 6 žaidėjai.

Aistruolius džiugino taiklių metimų gausa. Abi ekipos surinko net 197 taškus, o tritaškius svaidė pavydėtinu taiklumu – „Šiauliai“ realizavo 53 proc. tritaškių (9/17), o klaipėdiečiai 47 proc. (8/17).

Tuo metu šiauliečiams pirmoje mačo pusėje kamuoliai dažnokai slydo iš rankų. Į rūbinę „Šiauliai“ išėjo su 9 klaidomis statistikos protokole, o labiausiai prie to prisidėjo Aurimas Urbonas ir Kevinas Hardy, padarę po 2 klaidas.

„Šiaulių“ neišgelbėjo ir geriausias Akeemo Wrighto šio sezono pasirodymas. Jo solo šou trečiajame kėlinyje gražino „Šiaulius“ į rungtynes.

Amerikietis surinko 23 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

A. Wrighto dvi geriausios rungtynės šį sezoną buvo sužaistos būtent prieš „Neptūną“.

„Žmogus gal pats pagalvojo, jog viskas seksis. Aš jam sakiau, kad perdaug kamuolį užlaikai ir jis su viskuo sutinka. Gal šiek tiek jėgos apleido, bet jis sutraukė gynybą ir turėjo atiduoti kamuolį kam nors kitam“, – amerikiečio ketvirtojo kėlinio pasirodymą sukritikavo „Šiaulių“ vyr. treneris Antanas Sireika.

„Neptūnui“ šiose rungtynėse dėl traumos vis dar negalėjo padėti vienas komandos lyderių Darrinas Dorsey, o Antanas Sireika vėl nuo suolo nepakėlė Kristupo Žemaičio. Anot trenerio, K. Žemaitis nepateisina klubo vilčių ir greičiausiai su juo bus atsisveikinta.

„Buvo sunkios rungtynės. Dominavo puolimas nuo pradžios iki pabaigos. Apie gynybą sunku kalbėti. Esu patenkintas mūsų puolimu, išskyrus dvi atkarpas, kai susikraudavome pranašumą, bet per minutę praleisdavome penkis ar septynis taškus. Aišku, kad galėjome išlaikyti saugesnį skirtumą. Noriu pasveikinti šiauliečius, kurie tikiu, jog šiemet atrodys gerai „Betsafe–LKL“ pirmenybėse“, – rungtynes reziumavo „Neptūno“ strategas Tomas Rinkevičius.

 „Šiauliai“: Akeemas Wrightas 23 (6/9 dvit., 3/5 trit., 26 naud. bal), Justas Furmanavičius 16, Evaldas Šaulys 14 taškų.

„Neptūnas“: Tadas Sedekerskis 18 (8 atk.kam., 22 naud. bal.), Gytis Masiulis 16, Žygimantas Janavičius (4 atk. kam., 9 rez. perd., 25 naud. bal.) ir Tomas Delininkaitis po 14 taškų.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris