Kaune – K. C. Riverso tritaškių lietus ir didžiausia „Žalgirio“ sezono pergalė
LKL/BNS nuotr.

Kaune – K. C. Riverso tritaškių lietus ir didžiausia „Žalgirio“ sezono pergalė

Autorius: LKL.lt
2019-11-24

Kauno „Žalgiris“ (11/0) tęsia dominavimą „Betsafe–LKL“ pirmenybių turnyrinės lentelės viršuje. Kauniečiai namuose 102:50 (29:14, 27:10, 26:12, 20:14) sutriuškino Alytaus „Sintek–Dzūkiją“ (3/8).

„Žalgirio“ gretose debiutavo ilgai lauktas naujokas K. C. Riversas. Amerikietis į aikštę žengė starto penkete, o taškų sąskaitą atsidarė tritaškiu metimu.

Naujasis kauniečių pirkinys jau pirmose rungtynėse degino „Žalgirio“ arenos tinklelį. Antrajame kėlinyje K. C. Riversas vieną po kito siuntė tritaškius į „Sintek–Dzūkijos“ krepšį ir per pirmąją rungtynių pusę įsūdė net 5 tolimus metimus.

„Mes rizikavome ant jų metimų, bet jie viską pataikė. Aišku, kad žinome, jog jie įsigijo puikų metiką ir rezultatas tai puikiai atspindi“, – per pertrauką kepurę prieš K. C. Riversą nukėlė Alytaus ekipos puolėjas Artūras Jomantas.

Iš viso amerikietis įmetė 15 taškų (5/7 trit.) ir surinko 23 naudingumo balus.

Rungtynių baigtį numanyti jau galima buvo po pirmojo kėlinio. Jame Lietuvos čempionai susikrovė 15 taškų pranašumą (29:14). Savo šansą žengti į aikštę greitai gavo ir jaunieji žalgiriečiai Martinas Gebenas, Rokas Jokubaitis ir Karolis Lukošiūnas.

„Sintek–Dzūkijai“ per pirmąjį kėlinį daugiausiai bėdų pridarė Edgaras Ulanovas. Puolėjas įmetė 8 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir surinko 11 naudingumo balų.

„Žalgiris“ pirmoje rungtynių pusėje pataikė net 68 proc. tritaškių (13/19), o dvitaškių pataikymas dar įspūdingesnis – 88 proc. (8/9).

Kauno ekipa iškovojo didžiausią šio sezono pergalę. Praėjusią savaitę 44 taškų pranašumu (108:64) žalgiriečiai įveikė Pasvalio „Pieno žvaigždes“, o sekmadienį alytiškius nugalėjo net 52 taškų pranašumu.

„Žalgiris“ pagerino ir šio sezono tritaškių rekordą. Kauniečiai realizavo 21 tritaškį iš 41 bandymo. Tai yra antras geriausias rezultatas lygos istorijoje. Geriausias rezultatas priklauso tam pačiam Kauno „Žalgiriui“, kuris 2004 metais į Kauno „LSU–Atleto“ krepšį įsūdė 23 tolimus metimus.

„Sintek–Dzūkijos“ gretose po traumos į rikiuotę grįžo Gabe‘as Devoe. Tai buvo jo pirmosios šio sezono rungtynės. Amerikietis pelnė 2 taškus ir surinko -4 naudingumo balus.

„Kad jis laisvas gali įmesti, tai buvo aišku prieš jam atvažiuojant į komandą. Dabar jam reikia įeiti į komandą, gerinti kondiciją. Žmogus su patyrimu, gerai pataiko. Turime daug jaunų žaidėjų, patyrimo mums trūksta, tad to ir laukiame iš jo“, – K. C. Riverso debiutą apibūdino „Žalgirio“ vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Labai sunku viską paaiškinti, kai praloši tokiu skirtumu. Vis gi turime pasiaiškinimą, kodėl taip įvyko. Tris dienas dirbome mažoje salėje, tad visiškai kitaip jautėmės didžiulėje arenoje. Taip pat, artėja mums labai svarbios varžybos trečiadienį prieš „Neptūną“. Tris dienas dirbome stipriai ant fizinio pasiruošimo. Manau, jog abu šie dalykai susidėjo. Aišku, kauniečiai pralaimėjo dvi varžybas iš eilės ir jiems reikėjo išbandyti naują žaidėją. Viską, ką jie prametė Eurolygoje, šiandien pataikė su kaupu“, – rungtynes reziumavo „Sintek–Dzūkijos“ vairininkas Valdemaras Chomičius.

„Žalgiris“: Martinas Gebenas 18, K. C. Riversas 15 (5/6 trit.), Zachas LeDay 11 taškų.

„Sintek–Dzūkija“: Radoslavas Pekovičius 9, Artūras Jomantas 8, Lukas Kvedaravičius 7 taškai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris