Sezono rungtynes sužaidusio A. Williamsono vedamas „Neptūnas“ namie parbloškė „Rytą“
LKL/BNS nuotr.

Sezono rungtynes sužaidusio A. Williamsono vedamas „Neptūnas“ namie parbloškė „Rytą“

Autorius: LKL.lt
2019-11-24

Centrinė „Betsafe–LKL“ turo dvikova Klaipėdoje tarp vietos „Neptūno“ ir Vilniaus „Ryto“, kaip jau tampa įprasta, sirgalių nenuvylė – kova čia virė nuo pirmos iki paskutinės sekundės, pirmaujanti komanda keitėsi daugybę kartų, tačiau sėkmingiau mačo pabaigą sužaidė ir svarbią pergalę į savo sąskaitą pridėjo Klaipėdos krepšininkai, varžovus nugalėję 91:84 (16:25, 27:20, 18:20, 30:19).

Uostamiesčio ekipą į pergalę vedė geriausias karjeros Lietuvoje rungtynes sužaidęs Andre Williamsonas.

Šis varė į neviltį svečių aukštaūgius ir pagerinęs sezono asmeninius taškų (19), atkovotų kamuolių (10) bei naudingumo balų (23) rekordus.

Banguotose rungtynėse svečiai po pertraukos bandė atitrūkti (59:49), tačiau tada sekusi minutės pertraukėlė buvo naudinga uostamiesčio komandai – Tomas Delininkaitis šovė tritaškį, Matas Jogėla galingai įkrovė iš viršaus ir Tomo Rinkevičiaus ekipa vėl priartėjo (61:65).

Paskutiniame ketvirtyje niekur nedingo ir toliau – įpusėjus kėliniui vilniečiai vis dar buvo priekyje, bet jau tik vienu tašku (74:73), tačiau netrukus dvitaškį su pražanga pridėjo solidžias rungtynes žaidęs Andre Williamsonas, iš toli dar kartą pataikė T. Delininkaitis ir šeimininkai išsiveržė į priekį (79:74).

Vėliau „Ryto“ krepšininkai ne kartą turėjo galimybę atsilikimą mažinti baudų metimais, tačiau šie skriejo pro šalį, o dar kartą iš po krepšio pataikęs A. Williamsonas iš esmės atsakė į paskutinius dar likusius klausimus (87:81).

Laikas tirpo ir likus žaisti dvi minutes šeimininkai toliau išlaikė turimą persvarą (83:78).

Vilniečių nuo nesėkmės neišgelbėjo ir geriausias savo rungtynes vilniečių gretose šiame sezone sužaidęs Arnas Butkevičius.

Šis į buvusios komandos krepšį įmetė 17 taškų, atkovojo 7 kamuolių ir surinko 26 naudingumo balus.

Verta paminėti, jog tuos 26 naudingumo balus krašto puolėjas buvo surinkęs dar pirmoje rungtynių dalyje.

Po pergalės laimėtojų treneris Tomas Rinkevičius pasidžiaugė žaidėjų atsidavimu aikštelėje.

„Permainingos rungtynės, labai atsakingai joms ruošėmės, buvome pasiruošę daug situacijų. Startavome nelabai gerai, gal iš didelio noro ne visiems pavyko padaryti tai, ką tarėmės, bet nuo antro ketvirčio tikrai esu patenkintas ne tiek tuo žaidimo išpildymu, bet atsidavimu aikštelėje.

Visi tikrai žaidė su didelėmis širdimis ir tuo tikrai džiaugiuosi ir noriu pasveikinti iškovojus kovingą ir labai reikalingą pergalę“, – aiškino T. Rinkevičius.

Tuo tarpu Vilniaus „Ryto“ strategui Dainiui Adomaičiui nerimą kėlė per maža jo žaidėjų agresija po krepšiu ir pramesti baudos metimai.

„Neįmanoma laimėti, kai praleidi 91 tašką ir žaidi taip minkštai. Šiandien faktas yra vienas – žaidėme labai minkštai gynyboje ir daugelyje situacijų jiems leidome pelnyti taškus tose vietose, kurias labai akcentavome.

Tai yra neatleistina, tai yra maži dalykai, kurie vaidina didžiulį vaidmenį. Puolime – vienuolika pramestų baudų, pradėjome pramesti dar pirmaudami, atrodo, pataikę galėtume rungtynes kontroliuoti, bet tai davė per psichologiją.

Jie išlygino rezultatą apstumdydami mus po krepšiu ir pelnydami lengvus taškus antrais šansais“, – nesėkmės priežastis vardino D. Adomaitis.

„Neptūnas“: A. Williamsonas 19 (10 atk. kam.), T. Delininkaitis 16 (4/4 trit.), Deividas Gailius 11, Tadas Sedekerskis 10;

„Rytas“: A. Butkevičius 16, Pako Cruzas 14, Dovis Bičkauskis 13, Tu Holloway 12.

Pirmoje rungtynių pusėje žaidimas vyko spurtais – visų pirma kiek pabėgo „Neptūnas“ (14:9), tačiau tada spurtavo svečiai ir prieš pirmojo kėlinio pabaigą spėjo susikurti ir dviženklę persvarą (25:14).

Antrajame ketvirtyje Klaipėdos ekipa sugrįžo į rungtynes ir į ilgąją pertrauką komandos ilsėtis išėjo svečiams pirmaujant jau vos dviem taškais (45:43).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris