Gynybines barikadas sustatęs „Lietkabelis“ nebuvo svetingas svečiams iš Utenos
„Lietkabelio“ nuotr.

Gynybines barikadas sustatęs „Lietkabelis“ nebuvo svetingas svečiams iš Utenos

Autorius: LKL.LT
2019-11-24

„Betsafe–LKL“ pirmenybėse Panevėžio „Lietkabelis“ (6/3) antrąkart sezone nugalėjo Utenos „Juventus“ (4/7) klubą, tik šįkart tą namuose padarė užtikrinčiau – 84:62 (23:14, 22:18, 19:9, 20:21).

Pirmoji pergalė Utenoje iškovota buvo rezultatu 83:77.

Tuo tarpu šįkart pelnyti 62 taškai yra nerezultatyviausias „Juventus“ šio sezono pasirodymas „Betsafe–LKL“. Prieš tai mažiausiai uteniškiai buvo pelnę po 65 taškus: prieš Prienų „CBet“ ir Vilniaus „Rytą“.

„Lietkabelio“ komanda tik pirmajame kėlinyje nebuvo įgavusi svaresnio pranašumo, o vėliau visiškai perėmė mačo kontrolę į savo rankas. Solidus antras ketvirtis leido dėti pagrindus ramesnei antrai mačo pusei (45:28), o strigęs „Juventus“ puolimas skirtumą leido paversti jau triuškinančiu – 64:41.

Per paskutines 10 minučių šeimininkams teliko per daug neiššvaistyti persvaros.  

Nugalėtojams po 12 taškų pelnė Martynas Sajus ir Margiris Normantas (7 rez. perd.), 11 – Tomas Dimša, po 8 – Femi Olujobi, Željko Šakičius ir Marius Valinskas.

„Juventus“ komandoje su 17 taškų ir 8 atkovotais kamuoliais rezultatyviausias buvo Norbertas Giga (22 n.b.), 12 taškų surinko Vytautas Šulskis, po 8 – Arnas Beručka ir Shannonas Scottas.

Svarbus „Juventus“ žaidėjas Bryantas Crawfordas mačą praleido, nes pasitempė raumenį.

Panevėžiečių treneris Nenadas Čanakas išskyrė ir teigiamus, ir neigiamus rungtynių momentus.

„Žaidėme su gera energija gynyboje ir esu nepatenkintas tik tuo, kaip varžovai ima kamuolius puolime ir lengvai renka taškus antrais šansais. Tai vyksta rungtynės po rungtynių.

Nors praleidome nedaug taškų, daug jų buvo pelnyta antrais šansais, taip pat „Juventus“ rungtyniavo be Crawfordo, prametė ir laisvų metimų“, – kalbėjo treneris.

„Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas tarp pozityviau nuteikusių žaidėjų išskyrė Arną Beručką ir Norbertą Gigą, tuo tarpu ekipos taiklumą apibūdino vaizdžiai.

„Lietkabelis“ išspardė mums užpakalius ir labai stipriai. Žinojome, kad fiziškumo jie naudoja daugiau ir mus jie apstumdė. Tragedija: pradedi išmetimą kamuolio ir duodi dideliam žmogui lengvus taškus iš po krepšio. Visi žino savo vietas, bet, žiūrėk, nubėga „iš eilutės“ sumeta.

Dvitaškius metant 44 procentais, tritaškius – 25 proc., baudas – 53 proc., su koja galima įspirti daugiau. Lietuvos futbolo rinktinė daugiau įspirtų su koja. Tragedija, nežinau, kas yra, mokysimės mesti iš po krepšio“, – kalbėjo treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris