Dviženklę persvarą paleidusios „Pieno žvaigždės“ mačo pabaigoje palaužė „Lietkabelį“
LKL/BNS nuotr.

Dviženklę persvarą paleidusios „Pieno žvaigždės“ mačo pabaigoje palaužė „Lietkabelį“

Autorius: LKL.lt
2019-11-30

Aukštaitijos derbis Pasvalyje susirinkusių žiūrovų nenuvylė – „Pieno žvaigždžių“ (4-8) ir Panevėžio „Lietkabelio“ (7-4) ekipos dovanojo įspūdingą spektaklį, iš kurio aukštai pakeltomis galvomis išėjo šeimininkai, paskutinėmis minutėmis išplėšę pergalę 78:75 (25:15, 20:19, 16:19, 17:22).

Įdomu tai, jog vienu metu Pasvalio komanda turėjo net 14 taškų persvarą (41:27), tačiau ją išbarstė.

Šiomis rungtynėmis panevėžiečiai užbaigė įtemptą savaitę – per šešias dienas „Lietkabelis“ sužaidė net trejas rungtynes.

Taip pat nutrūko abiejų komandų serijos – „Lietkabelis“ iki tol buvo laimėjęs tris mačus paeiliui, tuo tarpu Pasvalio ekipa iškovojo pergalę po trijų iš eilės pralaimėjimų.

Pirmus du kėlinius aikštėje savo sąlygas diktavo pasvaliečiai – nuo pirmų minučių, vedami Pauliaus Petrilevičiaus, šeimininkai kibo „Lietkabeliui“ į atlapus ir jau po pirmojo kėlinio turėjo dviženklę persvarą (25:15).

Situacija ryškiai nesikeitė ir antrajame ketvirtyje – Gedimino Petrausko auklėtiniai į pertrauką išėjo pirmaudami 45:34.

Po pasitarimo rūbinėje panevėžiečiai grįžo su didesne energija ir daugiausiai Željko Šakičiaus ir Tomo Dimšos pastangomis pradėjo nuosekliai mažinti deficitą, kuris ketvirtajame kėlinyje sumažėjo iki 4 taškų (62:66).

Pasvalio komanda puolime ir toliau strigo, o po Gabrieliaus Maldūno metimo „Pieno žvaigždžių“ pranašumas sumažėjo iki vieno taško (67:66).

Galų gale ketvirtajame kėlinyje dominavęs G. Maldūnas savo metimu išvedė „Lietkabelį“ į priekį (70:69), o čia pat tritaškį smeigęs T. Dimša ant kojų pakėlė į Pasvalį atvykusius savo komandos sirgalius (73:69).

Tačiau Pasvalio komanda rankų nuleisti neketino. Miha Lapornikas pataikė baudą, šovė iš toli ir, likus žaisti mažiau nei minutę, šeimininkai vėl pirmavo (76:75).

Kitoje atakoje panevėžiečiai suklydo, o vėliau pražanga sustabdytas P. Petrilevičius įtvirtino savo komandos persvarą (78:75).

Paskutinė „Lietkabelio“ ataka baigėsi Ž. Šakičiaus klaida, tad pergalė atiteko Pasvalio klubui.

Pasvalio komandos treneris Gediminas Petrauskas po mačo džiaugėsi atmosfera arenoje ir gyrė savo auklėtinius už jų žaidimą pirmoje rungtynių pusėje.

„Visų pirma sveikinimai žaidėjams, dėkojame žiūrovams, jų buvo ir iš Panevėžio, smagu žaisti tokioje atmosferoje.

Pagrindinė pergalės priežastis – labai gera pirmoji rungtynių pusė. Jei gynyboje dar būtume išnaudoję momentus, kai neturėjome keturių komandinių pražangų, tai būtų kone ideali pirma pusė.

O antroje pusėje viskas paprasta – niekaip negalėjome „pramušti“ prieš „Lietkabelio“ aikštės gynybą, susikūrėme du gerus metimus, jų nepataikėme, atsirado nervingumas. Tada ir paleidome kontrolę.

Ta aikštės gynyba išmušė iš vėžių, tačiau turėjome suprasti, kad „Lietkabelis“ žaidžia kas dvi dienas, nėra geriausioje formoje, tai tikrai norėjome palaikyti tempą ir pirmoje pusėje tai davė tikrai didelius dividendus“, – sakė G. Petrauskas.

Tuo tarpu panevėžiečių strategas Nenadas Čanakas nedaugžodžiavo.

„Sveikinimai varžovams, mes nežaidėme visiškai nieko pirmoje rungtynių pusėje, antroje surizikavome su aikštės gynyba, pirmavome, bet po minutės pertraukėlės keli labai blogi sprendimai nusprendė dvikovos baigtį“, – pasakojo N. Čanakas.

„Pieno žvaigždės“: M. Lapornikas 22 (4/7 trit.), P. Petrilevičius 14 (9 atk. kam.), Malcolmas Grantas 10, Johnas Gillonas ir Arvydas Šikšnius po 8;

„Lietkabelis“: T. Dimša 16, Margiris Normantas 13, Ž. Šakičius 12, Vytenis Lipkevičius 11;

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris